Ehliyet aslanın ağzında

Çerkezköy'de Haziran ve Temmuz ayında aday sürücülerin girdiği direksiyon sınavı yüzde 35'e yakın başarısızlıkla sonuçlandı. Direksiyon sınavında uygulanan yeni kuralların aday sÃ

Çerkezköy 25.08.2016 21:21:00 0
Ehliyet aslanın ağzında

40 ADAY SÜRÜCÜMÜZÜN 27’Sİ BAŞARILI OLDU

 

Direksiyon sınavlarında başarısız olan aday sürücü sayısı geçmiş yıllara nazaran gözle görülür oranda arttı. Sınav değerlendirmelerinde çok katı davranıldığını belirten yetkililer, “Öyle ki kırmızı işaretli hatayı bir kez yapan aday sürücünün sınavı geçersiz sayılıyor. Sarı işaretli hatayı 2 kez yapan ve mavi işaretli hatayı 5 kez yapan aday sürücüleri de sınavdan kalıyor” dedi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başarı Sürücü Kursu Müdiresi Filiz Pelindağ Şahin, “Standart direksiyon sınavında yüzde 60-65 arası bir başarı yakaladık. Toplamda 40 aday sürücümüzün 27’si başarılı oldu. Aday sürücülerin uyması gereken kurallar bir hayli katılaştı ve kırmızı hatayı bir kez yapan aday sürücünün sınavı geçersiz sayıldı. Fakat eğitim ve sınav yapılan parkur TIR ve Kamyonların da güzergahı olduğu için aday sürücülerin hata olasılığı da artıyor. Bu durum sınav sonucuna da maalesef yansıyor” dedi.

 

ADAYLARIMIZ UZUN VE GENİŞ ARAÇLAR TARAFINDAN TACİZE UĞRUYOR

 

Direksiyon sınavında geçmiş yıllara nazaran başarı oranının düştüğünü söyleyen İdeal Sürücü Kursu Müdiresi Burcu Şahin ise “Burada Ankara’dan gelen müfettişlerin çok dikkatli olmasının büyük payı var. Geçtiğimiz sınav takviminde 37 sürücü adayı direksiyon sınavına girdi. Bu öğrencilerin 13’ü başarısız oldu. TIR ve Kamyon sürücülerinin sürücü adaylarına anlayış göstermiyorlar. Çalışma ve sınav alanımızda uzun ve geniş araçlar tarafından tacize uğruyoruz. Aday sürücünün direksiyon tecrübesi zaten yetersiz. Ani manevralar ve yakın geçişler esnasında panikleyen aday sürücünün kaza yapma olasılığı daha da artıyor. Kendine olan güvenini kaybetmesine yol açıyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10