Dördüncü mülakat 7 Eylül'de yapılacak

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2016 Programı'nın 4. kursu 20 Eylül tarihinde başlıyor. 7 Eylül'de mülakatların yapılacağı program için başvurular İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi'nd

Çerkezköy 26.08.2016 20:36:00 0
Dördüncü mülakat 7 Eylül

EĞİTİMLER ÇTSO’DA VERİLECEK

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasındaki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü’nde belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitimi Kurslarının 4’üncüsü 20 Eylül tarihinde başlayacak. 7 Eylül Çarşamba günü saat 10.00'da İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi'nde mülakatların yapılacağı programda eğitimler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’nda verilecek.
10 GÜN SÜRECEK
İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Eğitimler 10 gün sürecek. 30 Eylül tarihinde sona erecek olan eğitimin bir diğer son programı ise 10-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ve bu dönemin mülakatları da 5 Ekim tarihinde yine İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’nde olacak” açıklamasında bulunuldu.

 

70 SAATİ KAPSIYOR

 

Kuruma kayıtlı kişilere yönelik olarak kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan programın bitiminde, katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek. Bu belge, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvuruda gerekmektedir. Temel seviye girişimcilik eğitimi, sınıf içi eğitim ve atölye çalışmalarından oluşuyor ve toplam 70 saatti kapsıyor.

 

KURUMA KAYITLI OLMAK GEREKİYOR

 

Yetkililerden alınan bilgilere göre; “Eğitim programından yararlanmak içini, kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gerekiyor. Bu kapsamda Kuruma kayıtlı olanlardan özellikle işletmesini geliştirmek isteyenler için de girişimcilik eğitimleri verilebileceği gibi ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, özürlü maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da girişimcilik eğitim programlarından yararlanabiliyorlar” denildi.

 

PROGRAMA KATILIM SAĞLANABİLECEK

 

Eğitim programı kapsamında, katılımcıların zaruri gideri, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi ile Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri’nin karşılanacağını ifade edildi. 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılım sağlanabilecek.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10