Balıkçılar sezondan umutlu

Denizlerde av yasağının 1 Eylülde sona ermesiyle birlikte  tezgahların şenleneceğini belirten Çerkezköylü balıkçılar ay sonunda  "Vira Bismillah" diyerek denize açılacaklarını söyledil

Çerkezköy 26.08.2016 20:39:00 0
Balıkçılar sezondan umutlu

HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Volkan Biber, avlanma yasağının 1 Eylül itibariyle kalkarak balık sezonun  başlayacak olması nedeniyle yeni sezon hazırlıklarını tamamladıklarını, balık tezgahlarını ve işyerlerinin yeni sezona hazır hale getirildiğini söyledi. Biber, “Gıda maddesi satan işyerleri gibi balık satan işyerlerinde de tezgahlar hijyen olması gerekmektedir. Bu nedenle bizlerde hijyene çok önem veren esnaflar olarak tezgahlarımızı yeni sezona hazırladık.”dedi.

 

 BU YIL UMUTLUYUZ

 

Biber, “Vira Bismillah" diyerek balık avına çıkacakları 1 Eylül’e birkaç gün kaldığını ve ay sonunu iple çektiklerini söyledi. Volkan Biber balık çıkaran arkadaşlarının ve kendilerinin yeni sezondan  çok umutlu olduklarını da belirterek “ Bu yıl yeni sezonun önceki yıllara göre çok daha canlı ve bol balık beklentimiz var. Özellikle  hamsi, çinekop, lüfer ve palamut’un bu sezon biz balıkçı esnafının yüzü güldüreceği umudundayız” dedi.

 

TEGAHLARIN ŞENLENMESİNE İKİ GÜN  KALDI

 

Şu an deniz suyunun sıcak olmasından dolayı hamsinin beklenenden az çıkacağını ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte hamsi de beklenmedik bir bolluk yaşanacağını söyleyen Volkan Biber, “15 Eylül ve daha sonraki günlerde hamsi çok boşlaşacaktır. Bu nedenle bu sezon çok daha bereketli bir sezona yaşayacağız. Geçen seneye rağmen bu sene sezon daha bereketli geçeği yönünde oldukça umutluyuz. Bu sezonda  hamsi, çinekop, lüfer,palamut  ve istavritin  bol olacağını  tahmin ediliyor. Yeni sezon balıkları İğneada ve kıyıköy’den  gelecek. Tezgahların şenlenmesine bir hafta kaldı.Bu yıl daha bol balık çıkacağını tahmin ettiğimiz için halkımız daha çok ve bol balık yiyecek.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10