"Bu zafer Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşıdır"

30 Ağustos Zafer Bayramının 94.yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da kutlandı.

Kapaklı 30.08.2016 20:18:00 0

KAPAKLI’DA DA KUTLANDI

 

30 Ağustos Zafer Bayramının 94’ncü yılı kutlamaları Atatürk anıtını çelenk sunumu ile başladı. Çelenk törenine Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıhan ve Gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı

 

ANITA ÇELENK SUNDULAR

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç anıta çelenkleri sundular. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç gerçekleştirdi. “Bugün asil Türk milleti ve kahraman Türk ordusunun ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 94 yıl önce gerçekleştirdiği zaferi kutlamak için bir aradayız” diyerek konuşmasına başlayan Oruç “ Balkan ve 1. Dünya Savaşı yenilgileriyle Osmanlı İmparatorluğu çökmeye başlamış, batılıların deyimiyle Hasta Adam haline gelmişti. Sevr Antlaşması ile bu devletler topraklarımızı aralarında paylaşmış, Türk milletini vatansız bırakmayı amaçlamıştı. Ancak asırlardır hür yaşamış olan Türk milleti buna karşı çıkarak Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da kurtuluş savaşını başlatmıştı” açıklamasında bulundu.

 

“EN BÜYÜK ESERDİR”

 

Oruç “ Memlekette sanayi yok denecek seviyede, tarım ilkel metotlarla yapılıyor, üretim kişilerin ihtiyacını zor karşılıyordu. 1. Dünya savaşı elde avuçta kalan son kalıntıları da silip süpürmüştü. Yunan işgali ile Anadolu nefes alamaz hale gelmişti. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz sonucu düşman teslime zorlanmış ve 30 Ağustos 1922 günü yapılan Başkomutan Meydan Muharebesi ile Türk ordusu zafere ulaşmıştı. Bu zafer Türk ordusunun milleti ile bütünleşerek makus talihini parçalayışının en büyük eseridir. Bu zafer yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı, milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Bu zafer Türk milletinin özgürlüğüne, bağımsızlığına ve ülke bütünlüğüne olan inancının eseridir. Bu zaferi kazanan bir milletin evladı, kahraman Türk ordusunun mensubu olmanın mutluluğunu duyuyor ve övünüyoruz. Bugün, hep birlikte, Atatürk idealinin çizdiği yolda, milletçe, milli birlik ve beraberlikten doğan, büyüyen ve gelişen devlet ve millet olmanın kıvancını paylaşıyoruz” dedi.

 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

 

Bu toprakları kanları ile sulayan aziz şehitleri rahmet, kahraman gazileri ile saygıyla andığını kaydeden Oruç “Yüce Türk milletinden aldığımız güç ve kuvvetle, bugün üzerinde yaşadığımız; atalarımızın bize emanet ettiği şehit kanları ile sulanmış aziz vatanımızı korumaya, Atatürk’ün bize miras bıraktığı çağdaş, modern, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmaya, bu uğurda dün olduğu gibi bugün de canımızı seve seve vermeye hazırız. Ne mutlu Türk’üm diyene, ne mutlu büyük Türk milletinin silahlı kuvvetlerine” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Programın sona ermesinin ardından Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kapaklı Kaymakamlığında protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10