Çerkezköy zafer duygusuyla coştu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. Yılı etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi gecesi muhteşem görüntülere sahne oldu. Çerkezköy

Çerkezköy 31.08.2016 21:00:00 0
Çerkezköy zafer duygusuyla coştu

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE YEDİDEN YETMİŞE KATILIM YOĞUN OLDU

 

Cumhuriyet meydanında 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi gecesi yürüyüşüne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve ilçe yönetimi, belediye meclisi eski ve yeni meclis üyeleri, siyasi partilerin kadın kolları üyeleri,sivil toplum kuruluşları yöneticileri,resmi kurum amirleri,iş adamları,esnaflar ve yediden yetmişe binlerce vatandaş katıldı. Kortej yürüyüşüne katılanlara Çerkezköy Belediyesi Türk bayrakları ve meşale dağıttı.

 

ANITA KADAR YÜRÜDÜLER

 

Cumhuriyet meydanından başlayan kortej yürüyüşünde binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle “ Vatan Sana Canım Feda”, “ Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek “Vatan Size Minnettardır” anıtı önüne kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Zafer Bayramı’nı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Çerkezköy Belediyesinin hazırladığı Gençliğe hitabenin slayt görüntüleri ise binlerce vatandaş tarafından beğeni ile izlendi.

 

“BUGÜN 30 AĞUSTOS”

 

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünlerde birliğimiz ve beraberliğimiz için büyük anlam taşıyan bu anlamlı zafer gecesinde, tarihine sahip çıkan tüm hemşerilerime bir kez daha kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ben öncelikle bu toprakların birliği ve beraberliği için şehit olan askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.

 

Bu zor günlerin üstesinden gelmenin tek çaresi bu milletin birliğini ve beraberliğini her fırsatta ortaya koymaktan geçiyor. Bu akşam böylesine tarihi ve önemli bir günün yıldönümünü siz değerli hemşerilerimizin bu güzel katılımlarıyla birlikte yaşıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan zaferimizin 94. Yıldönümünü kutluyoruz. Dünya tarihi için de bir miladın yıldönümü aynı zamanda. Çünkü bu topraklar üzerinde yüzyıllar boyunca hesap yapanlar oldu. Birilerinin bu topraklar üzerinde yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen hesapları var. Ortadoğu coğrafyasında, kan ve göz yaşı üzerinden siyaset yapanların hesapları bunlar. Hedeflerine ulaşmak için kardeşi kardeşe kırdıran kansızların hesapları bunlar, büyük Ortadoğu projesini hayata geçirmeye çalışan emperyalist güçlerin hesapları. Ancak,O günlerde bu hesapları yapanlar 2 şeyi unuttular. Birincisi, hasta denilen, ayrıştırdıklarını, ayırdıklarını, birbirinden kopardıklarını, yok ettiklerini zannettikleri bu milletinde bir hesabı olduğunu unuttular. Bu millet en zor anlarda kadını-erkeği, genci-yaşlısı, çoluk-çocuğuyla vatanı, milleti, Ay-yıldızlı bayrağı ve bağımsızlığı için nasıl tek bir yumruk gibi olacağını hesap edemediler. Bu milletin her bir ferdinin “bir tek canım var o da bu millete feda olsun” diyebileceğini bilemediler. Bu hesapları yapanlar, Trablusgarp’ta, batı cephesinde düşmana cepheyi dar eden,Çanakkale’de Anafartalar da, Conk bayırında, Arıburnunda, düşmana geçit vermeyen, 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan yola çıkarak Anadolu’yu karış karış gezerek, Sivas ta, Erzurum da yok edilmeye çalışılan milletini ayağa kaldırarak ulusal kurtuluş mücadelesini başlatan,1920’de Sevr paçavrasını yırtıp atan, Lozan’ı imzalayan, Sakarya meydan muharebesinde düşmanı yerle bir eden ve 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da; başkomutanlık meydan muharebesinde,“Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri” diyerek bir millete bağımsızlık yolunu açan, Bu ülkenin sarı saçlı, mavi gözlü, eşsiz lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unuttular” dedi.

 

“ATATÜRK’Ü UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

Akay “ Ne kadar acı ki o günlerde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutanlar vardı. Bu günlerde de onu unutmaya unutturmaya çalışanlar var. Ancak bu milletin evlatları Atatürk’ü ne pahasına olursa olsun sonsuza kadar unutmayacak, unutturmayacak. Bizler bugünlere kolay gelmediğimizi, tarihimizde milli bağımsızlığımızı gerçekleştirenlere olan manevi borcumuzu her an hatırlamak için buradayız. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kere daha hatırlamak, onun bu toplumun çimentosu olduğunu bir kere daha hatırlatmak için buradayız. Bizler onun cephelerde tırnakları ile kazıya kazıya, savaşarak kazandığı zaferlerin ardından Cumhuriyet’i ilan ederek bu zaferleri milletine armağan eden eşsiz bir devlet adamı olduğunu gelecek nesillerimize anlatmak için buradayız. Bizler onun ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağımızı ifade etmek için, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diye haykırmak için bu meydandayız. İşte hemen burada, yanı başımızda Çanakkale destanında Çerkezköy’ümüzden hayatlarını kaybeden şehitlerimizin isimlerini bu meydanda yaşatıyoruz. Yine hain terör saldırılarında bu topraklar için canlarını veren ilçemiz şehitlerinin isimleri yine bu meydanda yaşıyor.Ben bir kere daha bu topraklar için canlarını veren şehitlerimize bu şehitler meydanından saygı ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

“SEVGİMİZDEN BİRŞEY EKSİLMEDİ”

 

15 Temmuz günü ülkenin bütünlüğünü yok etmek için girişilen kanlı darbe girişimine de değinen Akay “ Bugün yaşadığımız sıkıntılar yeni değil, bu sıkıntıları bizlere yaşatanlar da yeni değil, bizler maalesef bu sıkıntıların bir yenisini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Asker kılığına girmiş, kökü emperyalizme dayanmış fetö örgütü, o kara gecede bu milletin tankı, bu milletin silahı, bu milletin mermisi ile bu millete saldırdılar. Tarihi senaryo başka bir kılıfta bu millete yaşatılmak istendi. Ancak, bu milletin kararlı duruşu, askerimizin devletine ve milletine olan bağlılığı ile bu karanlık gece aydınlığa döndü. Buradan siyaset çıkarmaya çalışan çok küçük bir azınlık hariç, toplumun her kesimi, dünya görüşü ne olursa olsun, hayata hangi pencereden bakarsa baksın bir oldu, beraber oldu. Tüm bu yaşananlar, onurumuz, gururumuz olan bu milletin bağrından kopmuş, peygamber ocağımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk ordusuna olan inancımızdan ve sevgimizden hiç bir şey eksiltmedi ve eksiltmeyecek” dedi.

 

“SEVR-İ PARÇALAYARAK TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATTI”

 

Akay “ Ben buradan 15 Temmuz gecesini Çerkezköy’ümüzde hiçbir sıkıntı yaşamadan tamamlamamıza vesile olan ve terfi alarak Kıbrıs’a tayin olan Atatürkçü Komutanımız Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Ayrıca görevine yeni başlayan Tugay Komutanımız Albay Engin Candaş’a Çerkezköy’ümüze hoş geldiniz diyorum. Ne mutlu bize ki, bu topraklar üzerinden hesap yapanlara bu millet tarihte de bugün de dersini verdi. Geçmişte olduğu gibi son dönemde yaşadığımız koşullarda da herkes bir şeyi çok daha iyi öğrendi. Biz bağımsızlık ve özgürlüğümüzü en güç koşullarda, kol kola vererek, yan yana yürüyerek, omuz omuza vererek kazandık. Bu toplum Sevr-i parçalayarak tarihin çöplüğüne attı. Anlamayanlar, anlamak istemeyenler, tarihi gerçekleri unutanlar, toprak bütünlüğümüze göz dikenler, ulusal birliğimizi bozduklarını zannedenler, laik cumhuriyetimizle oynamaya kalkanlara, tarihi bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu milletin en zor anlarda birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları ile her zaman yan yana olduğunu unutmayın diyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“İLKELERİNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

 

Türk milletini ayrıştırılmaya ve yok etmeye hiçbir gücün çapalarının yetmeyeceğini kaydeden Akay “Türk milleti her zaman birlik ve beraberlik içersinde meydana gelebilecek her türlü belayı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada bertaraf edecektir. Yıllar boyunca benzer oyunlarla bu milleti birbirinden ayırmak isteyenler türk, kürt, alevi, Sünni, doğu, batı, kuzey, güney diyerek bizi birbirimizden, tarihimizden, geleneklerimizden ve birbirimizden ayırmak için uğraştılar.Ancak bu millet en büyük zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış ve Kuva-yi Milliye’yi kurmuştur.Bu millet dünyanın en güçlü devletlerine meydan okuyarak dize getirmiş, bu coğrafyada bağımsız bir Türkiye Cumhuriyetini gerçekleştirmiştir.Bizler hep birlikte bu milleti ayrıştırmak isteyenlere de, bu milleti bölmek parçalamak isteyen hainlere inat, birlik ve beraberlik içerisinde Türk milletinin bir parçası olduğumuzu haykıracağız. Türkiye, Cumhuriyet ve demokrasisi, devleti ve milletiyle bir bütün olmaya sonsuza kadar devam edecek.Bizler demokrasimizi, Atatürk’ümüzün emaneti Cumhuriyet’imizin temellerinde büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Bizler ne demokrasimizden, ne Cumhuriyetimizden nede büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ve onun ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene ! Ben bu duygularla tüm hemşerilerimin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın 30 Ağustos Zafer bayramlarını kutluyorum, Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin diyorum” dedi. Akay konuşmasını ise vatan şairi Nazım Hikmet’in “Bu memleket bizim” şiiri ile sonlandırdı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi gecesi etkinliğini düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ediyorum. Ülke genelinde olduğu gibi halkımızda 15 Temmuz gecesinde meydana gelen kanlı darbe girişimine karşı çıkmıştır. Vatandaşlarımız 27 gece boyunca demokrasi ve milli irade nöbeti tutmuşlardır. Darbe girişimi ile ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yok etmeye çalışan FETÖ terör örgütü ve PYD mensuplarını da kınıyorum.  Bu darbe girişiminin bertaraf edilmesi sırasında vatanları için şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Çerkezköy tüm kurum ve kuruluşlarıyla 15 Temmuz  darbe girişiminden  sonuna kadar vatanına ,Cumhuriyetine ve Demokrasiye sahip çıkmıştır” dedi.

 

“KİMSE KARŞISINDA DURAMAZ”

 

Programda son konuşmayı ise Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer gerçekleştirdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi gecesini gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yüceer “ 94 yıl önce Türk halkını tüm yokluklara rağmen vatanını korumak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih yazmıştır. Türk ordusunun bir haftada giremeyeceği 500 kilometrelik yeri 3 saatte kat ederek düşmanı bertaraf etmesini tarih yazmıştır. Ben bu gün karanlık gecelerde Atatürk’ün verdiği mücadeleye bakarım. İşte bu ruh ve dik duruş mücadelesi bu gün olduğu gibi ebediyete kadar devam edecek. Türk Milletinin bağımsızlık ve sevgi aşkı önünde hiçbir güç bu milleti durduramaz ve yok edemez” diye konuştu.

 

“KOLLAMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Türk milletinin ordusuyla her zaman birlik ve beraberlik içersinde olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydeden Yüceer “15 Temmuz gecesi de böyle oldu. Bu zafer kolay kazanılmadı. Cumhuriyet öyle kolay kurulmadı. Cumhuriyet bizim için her şeyden önemlidir. İlelebet var olacak. Bizi ayrıştırmaya çalışanlar emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Canımız pahasına onu koruyup kollamak için mücadele edeceğiz. Bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi egemenliğimiz için demokrasi için mücadele vermek zorundayız. Bu coğrafya egemenliği çok iyi bilir. Bizim için egemenlik, bağımsızlık karakterimizdir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyorum.”dedi.

 

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADILAR

 

Candan Yüceer’in konuşmasının ardından binlerce vatandaş “ 10.Yıl ” marşını hep birlikte okudular. Sevilen şarkıcı Zafer İşleyen sahneye çıkarak alanı dolduran binlerce kişiye muhteşem bir konser verdi. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Zafer İşleyen’e hayranları söylediği eserlerinde eşlik etti.  İşleyen’in ardından sahneye çıkan Eski Ardahan Milletvekili ve “Sarı saçlım mavi gözlüm” şarkısının bestecisi Faruk Demir birbirinden güzel eserlerini seslendirerek Çerkezköylülere unutulmaz bir zafer gecesi yaşattı. Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi’nin finali yapılan muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gerçekleştiren Zafer Bayramı ve Demokrasi gecesi ALP Ajans tarafından sağlanan canlı yayın desteği ile Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sosyal medya hesabından yapılan yayın 24 saatte yaklaşık 15 bin takipçisi tarafından canlı izlenildi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10