Balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi!

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle kalkmasıyla birlikte tezgahlarda şenlenmeye başladı.

Çerkezköy 1.09.2016 20:03:00 0
Balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi!

Çerkezköylü balıkçılar halkın bol balık yiyeceğini ve önümüzdeki günlerde balığın daha da bollaşacağını söylediler.

 

TEZGAHLARIMIZ ŞENLENMEYE BAŞLADI

 

Sezonun ilk balıklarını tezgahlarında  satışa sunan Çerkezköy balık pazarında faaliyet gösteren Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Volkan Biber ve İlker Diş, avlanma yasağının kalmasıyla birlikte balık tezgahlarının şenlendiğini söylediler. Volkan Biber, “Sezon daha yeni ve ilk gün yine beklediğimiz gibi olmasa da yine bol sayılacak şekilde balık çeşidini satışa sunmaktan mutluyuz. Bir çok balıkçı aşırı dalga nedeniyle Karadeniz’e çıkamadı. Çıkanlarda sabah erken saatlerde dalga biraz yavaşlayınca çıktı. Tuttukları balıkları da bizlere yetiştirdiler. Önümüzdeki günlerde ise balıkların çok daha bollaşacağını düşünüyoruz. İlk gün olması nedeniyle fiyatların yüksek olması normal gelebilir ama fiyatlar önümüzdeki günlerde balığın bollaşması ile birlikte düşecektir” dedi.

 

BALIK BOLLAŞACAK

 

Çerkezköy Balık Pazarı Balıkçılarından Yaşar Balıkçılığın müşteri temsilcisi Emin Ayaş’ta  “Bu sezon  önümüzdeki günlerde balık bol olacak. Bir hafta sonra yada 15 gün içinde herke hem ucuz hem de bol bol balık yiyecek. Henüz sezon yeni olması nedeniyle fiyatlar vatandaşlarımıza biraz yüksek gelebilir.Ama merak etmesinler balık bollaştıkça fiyatlarda düşecek. Bu sezonda tüm balık çeşitleri  bol olacak. Şu an satılan balık çeşitleri geçen sezonun kapanış fiyatlarıyla tezgahlarda satışı yapılıyor.”dedi.

 

BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

 

Balık sezonun açılması ile birlikte tezgahlarda hamsinin kilosu 15 TL, levrekin tanesi 10-15 TL, palamutun tanesi 10-15 TL, çupranın tanesi 8-10 TL, istavritin kilosu ise 15-20 TL’den satışa sunuluyor.

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10