Meclis'te kredi gerginliği

Ağustos ayını tatil yaparak geçiren Çerkezköy Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci oturumunu dün saat 15.00'de Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleşti

Çerkezköy 1.09.2016 20:09:00 0
Meclis

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

 

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçleri ve vatandaşlar ile bütün şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kısa bir konuşma gerçekleştirdi. 15 Temmuz gecesi hayatlarını kaybeden şehitleri rahmetle andığını kaydeden Başkan Akay, “Bu tür kalkışmaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha ülkemizin birliği ve beraberliği için bir araya gelen toplumun her kesimine şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Eylül ayı meclis toplantısının ilk gündem maddesinde ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin, hisse ortaklarına satışı talepleri görüşüldü. Belediye hisselerinin ortaklarına satılması maddesi  oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesine 9 milyon 500 bin TL ek bütçe yapılması talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündem maddesi arasında yer alan 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşların aileleri ile yaralılara yardım amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen Dayanışma Kampanyası’na destek olunması ile ilgili gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken,İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün memur kadro ihdası cetvelinde belirtilen GİHS sınıfına 2 adet 1’er dereceli Müdürlük kadrolarının ihdas edilmesi oy birliği ile kabul edildi.Yapılan açıklamada norm kadronun 308’den 310’a yükseltilirken, sürekli işçi kadrosunun ise 154 olduğu kaydedildi.

 

KARAR ZAMAN AŞIMINA UĞRADI

 

Gündemin beşinci maddesinde Fen İşleri Müdürlüğünün kredi talebi görüşüldü. İlgili gündem maddesi ile ilgili yapılan açıklamada “Kızılpınar Mahallesinde Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hattı yapımı, caddelerde yapılacak kaldırım çalışmaları için 04.09.2015 tarihinde İller Bankasından 5 milyon kredi talebi karar alındı. Başvuru neticesinde ise alınan kararın süre aşımına uğradığı ifade edildi” denildi.  Konuyla ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

 

“BİZİ AYDINLATIN”

 

Okunan gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar, “Biz bu konuyu daha önce de tartıştık. Kızılpınar Mahallesi Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hattı ile ilgili kredi talebi olmuştu. Biz buna o gün red vermiştik. Eğer, Kızılpınar ve Çerkezköy’deki bu çalışmalar için gerekli hazırlıları yaptıysanız ve bizi aydınlatırsanız size grubumuz olarak destek vermeye hazırız” diye konuştu.

 

“İHALE ÇIKMA AŞAMASINA GELDİK”

 

Bu konuyla ilgili kararı 4 Eylül 2015 tarihinde aldıklarını kaydeden Başkan Akay “ Bu konuda Kızılpınar’ın hassasiyetlerinin olduğunu söyledik. TESKİ’nin altyapı çalışmalarının ardından biz yol ve kaldırım çalışmalarına başlayacağımızı söylemiş ve borçlanma talep etmiştik. Bu kadar açık söylememize rağmen siz red vermiştiniz. Şimdi de o zaman yanlış hissettiğinizi söylüyorsunuz. TESKİ 14 Temmuz’da temeli attı ve işe başladı. Bu 25 milyonluk bir yatırımdır. Bu yatırımla sizlerin gurur duymanız gerekiyor. Bununla ilgili ihale çıkma aşamasına geldik ve dosyayı İller Bankasına gönderdik.

 

İller Bankası krediyi vermek için 2015’te alınan meclis kararının geçerli olmadığını, 2016 yılında alınan bir karar gerekli olduğunu söyledi. Biz de 2015’te aldığımız yetkiyi yenilemek için konuyu gündeme getirdik” dedi.

 

DUMANLARIN SÖZLERİ AKAY’I SİNİRLENDİRDİ

 

Dumanlar’ın “ Bu zamana kadar neden bu krediyi kullanıp gerekli çalışmaları yapamadınız. Neden beklediniz” sorusuna sinirlenen Akay “ TESKİ’nin ihale süreci yaklaşık 5 ay sürdü ve onları da beklemek zorundaydık. Ne yapsaydık? Bu parayı 2015’te kullanıp yolları yapsaydık, sonra da TESKİ altyapı çalışmaları için bu yolları yeniden kazsa mıydı? Bu 5 milyon çöpe mi gitseydi ?Eğer bu yatırımlardan şüpheniz varsa, toplantı bittikten sonra hep beraber Cumhuriyet Mahallesindeki kanalizasyon rezilliğini birlikte görelim. Veliköy’de ki DSİ’nin yaptığı arıtma tesisi yüzde 99 bitti. Çalışmalar bittikten sonra DSİ bu yeri TESKİ’ye devredecek” dedi.

 

“EKSİKLİĞİNİZ VAR”

 

İlgili gündem maddesi hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip “ Burada doğru düzgün planlama yapılamadı. Kredi meclisten geçmiş, kullanılmadan ikinci kez meclisi işgal etmiştir. Ortada bir yanlış vardır. Bir de ek bütçe talebimiz oldu. Geçen yıl bu ek bütçe düzgün yapılsaydı buna gerek kalınmazdı. Burada bir eksikliğiniz var. Başkanvekilimiz Şükrü Dumanlar da bunu ifade etmek istedi” diye konuştu.

 

“CİDDİ TRAFİK VAR”

 

Gündemin altıncı maddesinde Çerkezköy Belediyesinin yapmayı planladığı Pazar yeri için İller Bankasından 5 milyon TL kredi talebi görüşüldü. İlgili gündem maddesi hakkında konuşan AK Parti Belediye Meclis üyesi Dilaver Burak “ Yapılacak Pazar yeri ciddi anlamda trafiği etkileyecektir. Perşembe ve Pazar günleri alt yol kavşağı sıkışıyor. Buranın çözümünü nasıl yapacağız? Mahallelerimiz de semt pazarları yapsak daha iyi olmaz mı? 150 bin insanı oraya çekersek ciddi anlamda trafik yoğunluğu oluşur. Buna yapılmadan önce çözüm bulmamız gerekiyor. Bu bölgemiz trafiği kaldırmıyor. Devlet Demir Yollarından izin alıp benzinliğin oradan Gümrük Müdürlüğünün oraya doğru yol verilebilir” dedi.

 

“ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ÜRETİLİYOR”

 

Alt yol kavşağı ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığının çalışması olduğunu kaydeden Başkan Akay “ Bu proje somutlaştığı zaman herkesle paylaşacağım. Sizin söylediklerinize katılıyorum. Alt yol kavşağında trafik sıkışıklığına neden olan caddelerde girişli çıkışlı kavşak sıkıntısı var. Bununla ilgili alternatif çözümler üretiliyor. Küçük Sanayi sitesinin arkasından alternatif yola başladık. Devlet Demir Yollarının BSH kavşağının orada üst geçit projesi var” diye konuştu.  İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, mimari estetik komisyonu üyelerinin revize edilerek onaylanması ise oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesi arasında yer alan Kent Estetik Kurulu çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmeliğinin hazırlanarak onaylanması oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilirken, Veliköy Revizyon uygulama imar planı plan notları değişikliği ise imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

CHP Grup Başkanvekili Uğur Erem’in Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde yapılan parka Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının verilmesi,  MHP Meclis üyesi Hasan Dükkanlı’nın Hükümet Caddesi önündeki alana 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Egemenlik Parkı adının verilmesi,  AK Partili Belediye Meclis Üyesi Dilaver Burak’ın Cumhuriyet Meydanı’na da Demokrasi Meydanı adının verilmesine yönelik verdiği dilekçeler ise görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10