Kaçak yolla gelen 184 adet küçükbaş kesildi

Çarşamba günü Kızılpınar mahallesinde meydana gelen olayda kaçak yollarla Van'dan getirilen 184 adet küçükbaş hayvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerince el ko

Çerkezköy 2.09.2016 20:35:00 0
Kaçak yolla gelen 184 adet küçükbaş kesildi

İHBARDA BULUNDULAR

 

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık yetkilileri Çarşamba sabahı kaçak hayvan olduğuna dair gelen bir ihbarı değerlendirerek Kızılpınar mahallesine gitti. Yabancı plakalı iki tırı gören vatandaşlar durumu vakit kaybetmeden Kızılpınar Mahalle muhtarı Ahmet Milli’ye haber verirken Muhtar Milli de durumu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine iletti.

 

ARAŞTIRMALAR SONUNDA BULUNDU

 

Olay yerine giden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri iki tır üzerinde yaptıkları inceleme de tırın boş olduğunu görerek yaptıkları araştırma ve incelemelerin ardından kaçak şekilde Kızılpınar mahallesine getirilen 184 adet küçükbaş hayvanlara ulaştı. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu kapsamında ‘gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunması da dikkate alınarak korumak ve sağlamaktır’ kanunu kapsamında hayvanlara el konuldu.

 

HAYVANLARA EL KONULDU

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kaçak yollarla Kızılpınar mahallesine getirilen küçükbaş hayvanların raporlarının İstanbul’un Anadolu yakasına kadar olduğu, raporda Çerkezköy ibaresi bulunmadığından Trakya’ya izinsiz geçtiği ve şap hastalığı taşımadığına belgelerin olmamasından dolayı küçükbaş hayvanlara el konularak kestirildiği ifade edildi.

 

YAKLAŞIK 4 TON ET ÇIKTI

 

Çerkezköy Mezbahanesinin yeterli olmamasından dolayı küçükbaş hayvanların Tekirdağ Özel Et Kombinesine kamyonlarla götürülerek kestirildiği ifade edildi. 184 adet küçükbaş hayvanın kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 4 ton karkas et, sakatatlar ve derilerinin hayvan sahibine teslim edildiği öğrenildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık yetkilileri yapılan uygulamanın şahsi bir yaptırım olmadığına dikkat çekerek, denetimler ve gelen ihbarlar karşısında kanunların uygulanacağı ifade edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10