Nihayet yıkılıyor

Hükümet Caddesi üzerinde bulunan ve aşırı yağışlı havalarda sık sık su baskını tehlikesine neden olan köprünün yıkım çalışmaları başladı. Yeni köprüyü yapacak olan firman?

Çerkezköy 2.09.2016 20:43:00 0
Nihayet yıkılıyor

3 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

 

Şehit Teğmen Akın Akın caddesi ile Hükümet caddesini birbirine bağlayan köprünün yıkım çalışmalarına dün sabah saatlerinde başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, yıkılıp yeniden yapılacak olan köprünün genişliğinin 20 metre, uzunluğunun ise 27 metre olacağını ifade ederek, “iki şeritli olan köprü tamamlandığı zaman 4 şeritli olacak. Yeni köprüyle birlikte Pınarça Deresi’nin taşkın ihtimali en aza düşmüş olacak. Yeni köprüyü yapacak olan firma aksilik çıkmadığı takdirde çalışmaların 3 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti” diye konuştu.

 

TAŞKIN RİSKİ ORTADAN KALKACAK

 

Akay konuşmasının devamında ise, “şuanda yıkılan mevcut köprünün ayakları arasındaki genişliği yaklaşık 15 metre ve ayrıca alçak yapıldığı için şiddetli yağmurlarda taşkın riski oluşturuyordu. Yeni köprünün ayakları arasındaki genişlik 24 metre olacak ve öncekine göre daha yüksek olacak. Çorlu Deresi ile birleştiği noktadaki kod farkını da sıfırladığımız için artık suyun bu köprüde birikmesi, baskın riski taşıması ortadan kalkacak” açıklamasında bulundu.

 

DUBLE YOL YAPILACAK

 

Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi ile Hükümet Caddesi’ni birbirine bağlayan köprünün yapım çalışmaları esnasında Hükümet Caddesi’nde de kaldırım ve yol genişletme çalışmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını sözlerine ekleyen Başkan Akay, Altıyol Kavşağı’ndan Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’ne kadar olan hükümet Caddesi’nin duble yol yapılacağını, kaldırım ve yeşil alanların yeniden düzenleneceğini ifade etti.

 

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR KULLANILSIN

 

Köprü ve yol genişletme çalışmaları nedeni ile Hükümet Caddesi’nin bir bölümünün trafiğe kapatıldığını ifade eden Vahap Akay, “Yayaların ulaşımını sağlamak amacı ile Pınarça Deresi üzerine geçici bir yaya köprüsü yapacağız. Köprü ve yol genişletme çalışmaları bitene kadar araç sürücülerimiz alternatif güzergahları kullansınlar” dedi.

 

10 GÜN İÇİNDE YIKIM İŞLEMİ BİTECEK

 

Yıkım çalışmalarının başladığı esnada Gazdaş, Telekom ve Teski’ye ait kablo ve borulara zarar vermemek adına kurumlara haber verilirken, alınan önlemlerin ardından yıkım çalışmaları başladı. Yakım çalışmalarının on gün içinde biteceği ifade edildi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10