Aşut: Kurban vekaletleri Kızılay'a

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut her yıl kurban bayramında olduğu gibi bu yılda Türk Kızılay'ına vekaletle Kurban kestirecek olan vatandaşlardan vekalet ücretlerini gerek T

Çerkezköy 4.09.2016 22:05:00 0
Aşut: Kurban vekaletleri Kızılay

YURT İÇİ VE YURT DIŞI VEKALET ÜCRETLERİ

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube başkanı Ertan Aşut,  “Önceki yıllarda olduğu gibi 2016 yılı Kızılay Kurban organizasyonları devam etmektedir. Bu sene Türk Kızılayı olarak Genel merkezimiz kurban vekalet ücretlerini yurtiçinde 740 TL, yurtdışında ise 470 olarak belirledi. Kurban organizasyonunun bu yılki sloganı ise “ Kurban bereketi yıl boyu sürsün” olarak belirlendi. Kızılay’ımız her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye’de Et ve Süt kurumu ile birlikte organize etmiş olduğu ve kurban paylarımızın hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülerek 18 aylık raf ömrü olarak kutulanmaktadır. Bu konserveler, kurban bayramı sonrasında  yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Bu yıl da  yurtiçinde ve yurtdışında olmak üzere kurban bereketimizi, kurban bayramının neşesini yine dünyaya yine fukara sofralarına taşımak için büyük bir seferberlik başlattı” dedi.

 

TÜRK KIZILAYI BU YIL 30 ÜLKEDE KURBAN ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Aşut “ Yurtiçinde bu yılki hedefimiz yaklaşık 21 bin hisse kurban,  yurtdışında  ise 31 bin hisse kurban kesmek olarak hedeflenmiştir. Vekaletle kurban kesimi için kurumumuza ücret yatıracak vatandaşlarımızın hiçbir tereddüdü olmasın, kurbanlarımız temin edildi. Temin edilen tüm kurbanlıklar veteriner hekim kontrolünden geçirilerek temin edilmiştir. Kızılayımıza vekalet verecek olan bağışçılarımızı bekliyoruz. Kurban bayramına sayılı günler kalmasına rağmen şu anda ilginin giderek arttığını görüyoruz. Bu yılki kurban organizasyonumuz dünyanın yaklaşık 30 ülkesinde gerçekleştirilecektir. Ağırlıklı olarak balkan ülkelerinden 7 ülke, Afrika'da 11 ülkede, Güney Asya ve Kafkaslar'da 5 ülkede ve Orta Doğu'da 4 ülkede bu organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Savaş ve kuraklık çeken ülkelerden olan  Suriye, Somali, Kenya, Etiyopya gibi ülke insanlarına da vatandaşlarımız adına vekaletle kesilen kurban etleri ulaştırılacak. Ayrıca Sahra altı Afrika'sındaki dünyanın en az gelişmiş ülkelerine de Türk Kızılay aracılığıyla bu ülke insanlarına da kurban eti gönderilecektir” ifadelerini kullandı.

 

BU YIL YÜZDE ELLİ ARTIŞ ÖNGÖRÜYORUZ

 

Başkan Ertan Aşut Türk Kızılay’ı olarak bu yıl kurban vekaletinde yüzde elli oranında bir artış olacağını da öngördüklerini belirterek, “ Geçen yıla oranla  hem vekaletle kurban kestirecek vatandaşlar arasında hem de  kurban etini ulaştıracağımız coğrafyalarda kurban hedefimizde yüzde 50'lik bir artış öngörmekteyiz. Kurban organizasyonumuzda Et ve Süt Kurumu'nun, Kızılay'ın kurban paylarını konserve haline getirmesi ve bu anlamdaki faaliyetlerimizin tümü karşılamaktadır. Kızılay kendi bütçesinden de katkıda bulunuyor” şeklinde konuştu.

 

İSLAMİ ŞARTLARA GÖRE KESİM YAPILIYOR

 

Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut açıklamasını şöyle noktaladı. “Vatandaşlarımız vekaletlerini vermiş olduğu Kızılay'ın, onların dini ibadetlerini bir bayram neşesine ve bir yardımlaşma seferberliğine dönüştürerek, dünyanın bütün coğrafyalarında bu faaliyetleri  özverili bir şekilde sürdürmektedir.  Kurbanlar kesileceği vakte kadar olan süredeki bakımları da en iyi şartlarda çok iyi şekilde yapılan kesim esnasında uygulanan metotlara ve sonrasındaki dağıtımına kadar tüm islami şartlar göz önüne alınarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın önermiş olduğu usullerle gerçekleştirilmektedir ve bu yılda aynı şekilde olacaktır. Hayırsever vatandaşlarımızın Kızılayımıza kurban vekaleti vermeleri istiyoruz. Vekalet ücreti verecek olan vatandaşlarımız belediye binasının üst katındaki şubemize yada Kızılayımızın tüm bankalarda bulunan hesaplarına vekalet ücreti yatırabilirler” diye konuştu.  

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10