Çerkezköy'den 1 hakim ve iki savcı İstanbul'a atandı

HSYK Üçüncü Dairesi, 956 adli yargı hakim ve Cumhuriyet Savcısı adayının mesleğe kabulüne karar verdi. HSYK Birinci Dairesince yayımlanan kararnamelerle, adli ve idari yargıda bin 418 hakim ve cumhuriy

Çerkezköy 4.09.2016 22:09:00 0
Çerkezköy

HSYK AÇIKLAMA YAPTI

 

HSYK'nın internet sitesinden duyurulan kararnamelerde, adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara, gerçekleştirilmesi planlana kura kararnameleri ile atama yapılacağı duyuruldu. HSYK'nın sitesinden yapılan açıklama şöyle:"2016 yılı Eylül ayı adlî ve idarî yargı kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 02 Eylül 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Kararname sonrası adlî ve idarî yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kur'a kararnameleri ile atamalar yapılacaktır. Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar 5 Eylül 2016 tarihinden itibaren gönderilecektir. Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 06 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Atanma Talep Formu’ nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

 

956 HAKİM VE SAVCI ADAYI MESLEĞE KABUL EDİLDİ

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üçüncü Dairesi, 956 adli yargı hakimi adayı ve Cumhuriyet savcısı adayının mesleğe kabulüne karar verdi. HSYK'nın internet sitesinde, meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilenlerin listesi yayımlandı.

 

Söz konusu 956 hakim ve savcı adayının görev yerleri 7 Eylül Çarşamba günü Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek kura töreniyle belirlenecek.


0282 726 91 91
0282 747 65 10