Süre uzatılmayacak

Çerkezköy'de evlerinin yıkımına karar verilen Roman vatandaşlar geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'dan mağdur olmamak için yıkımın bir yıl ertelenmesini istemişti.

Çerkezköy 4.09.2016 22:12:00 0
Süre uzatılmayacak

KUBİLAY’DAN YARDIM İSTEMİŞLERDİ
 

Çerkezköy’de Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Bağlık Mahallesi Yıldız Sokak’ta 7 evin yıkımına karar veren Çerkezköy Belediyesi, evlerin boşaltılması için tanınan sürenin dolmasına 1 ay kaldığını belirten yazıyı bahse konu evlerde ikamet eden vatandaşlara tebliğ etmişti. Bunun üzerine Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi ile birlikte Çerkezköy Kaymakamlığı’na giden Roman vatandaşlar, sürenin uzatılması için Kaymakam Metin Kubilay’dan yardım istemişti. Kaymakam Kubilay ise konunun kendileri alakalı olmadığını ancak bu konuda gerekli yardımı yapmak için belediye yetkilileriyle görüşeceğini söylemişti.

 

“VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

 

Bağlık Mahallesi’nde Yıldız Sokak’ta bulunan 7 gecekondu için yaklaşık 1 yıl önce boşaltılması konusunda tebliğde bulunduklarını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şu saatten sonra süre uzatımı gibi bir durum söz konusu değil. Üstelik biz bu vatandaşlarımızı mağdur da etmeyeceğiz. Gerekirse ilk 6 ay kendilerine kira yardımında da bulunacağız. Bizim en kısa zamanda buralarda ciddi manada temizliğe başlamamız gerekiyor” dedi.

 

“YAPILAŞMAYA MÜSAADE YOK”

Yalnız Bağlık Mahallesi değil, Yıldırım Beyazıt Mahalllesi’nde de dere yatağında bulunan 30’a yakın gecekonduya konuyla ilgili tebligat yapıldığını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Kanunda açık bir şekilde ifade ediliyor. Dere yataklarında yapılaşmalara müsaade yok. Biz Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki bu vatandaşlarımıza da tebliğimizi yaptık. Amacımız insanları mağdur etmek değil. Bu nedenle evleri boşaltacak olan vatandaşlarımıza kira yardımında da bulunacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan bu alanlarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi dere ıslahı ve köprü genişletme çalışması yapacak. Çerkezköy Belediyesi ise bu zamana kadar dereye akıtılan kanalizasyonu bir hatta toplayarak kolektör hattına bağlayacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10