Bayram yaklaştı, denetimler sıklaştı 

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, ,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Abdulkadir Geylani Okutan, Hasan Albayrak,Çerkezköy Ziraa

Çerkezköy 5.09.2016 22:02:00 0
Bayram yaklaştı, denetimler sıklaştı 

KURBAN PAZARINDAKİ 78 HAYVAN ÇADIRI TEK TEK DENETİMDEN GEÇTİ

 

Çerkezköy Kurban pazarında ilçenin Ziraat ve Hayvancılık konusunda faaliyet gösteren oda başkanlarıyla birlikte ortak denetim yapan Çerkezköy İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay ve Müdürlük veteriner hekimleri kurban pazarında satışa sunulan büyük ve küçükbaş hayvanların pasaportlarını incelediler ve satışa sunulan kurbanlıkların  küpe numaralarının pasaportlarındaki belirtilen küpe numaralarının aynı olup olmadığı kontrol edildi. Denetimleri titiz şekilde yapan ekip kurbanlık vasfı taşımayan büyükbaş hayvanlarında satışının yapılamayacağı uyarısında bulundular ve bunların hemen kurban pazarından götürülmesi talimatını verdiler.

 

DENETİMLER KURBAN BAYRAMI ARİFESİNE KADAR SIKI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

 

Yetkililer Kurban pazarında satışa sunulan kurbanlıkların denetimlerinin kurban bayramı arifesine kadar her gün sıkı şekilde devam edeceğini de kaydettiler. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ”İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile Ziraat ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren oda Başkanları ve belediye zabıtasıyla Kurban pazarında yapılan denetim çok iyi oldu. Bu konuda Kurbanlık satışı yapanların ve yapacak olanların bu işin gelişi güzel yada herkesin elini kolunu sallayarak kurbanlık satamayacaklarını ve her şeyin usulüne ve yasalara uygun olarak yapıldığını gördüler. Kurban pazarında sağlıksız, pasaportsuz, küpesiz hayvan satımına, kurban vasfı olmayan hayvan satıcılarına yer verilmeyeceği ve buna da göz yumulmayacağını herkes gördü. İlçemizde her yıl olduğu gibi bu yılda kurban satış pazarı sıkı bir denetim altındadır” diye konuştu.

 

KURBANLIKLARIN YÜZDE YETMİŞBEŞİ SATILMIŞ

 

Yapılan denetimlerde Kurban pazarına yaklaşık 500 büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvanın satışa çıkarıldığı ve hayvanlarının yüzde 75’nin satıldığını kaydeden kurban satıcıları ilgiden memnun olduklarını kaydettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10