15 Temmuz kahramanları unutulmadı

Çerkezköy Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumunu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi.

Çerkezköy 5.09.2016 22:08:00 0
15 Temmuz kahramanları unutulmadı

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
 

Dün saat 15.00’de gerçekleştirilen toplantıda ilk oturumda İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen 16 belediye hissesinin satışı konusu görüşülmeye açıldı. İlgili gündem maddesi komisyon raporu doğrultusunda, oy birliği ile kabul edildi. Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesine Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. maddesine göre 9 milyon 500 bin TL ek bütçe yapılması hakkındaki talep komisyonca oy birliği ile kabul edildi. Komisyonun aldığı karar mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

 

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE 40 BİN TL YARDIM

 

Gündemin üçüncü maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” 2016/18 sayılı genelgeye istinaden darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşların aileleri ile yaralılara yardım amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan yardım kampanyasına Çerkezköy Belediyesi’nin yapacağı yardım miktarı görüşüldü. Komisyonun Çerkezköy Belediyesinin bütçesinden demokrasi şehitleri ve gazilerinin ailelerine 20 bin TL yardım yapmasını az bulduklarını kaydeden AK Partili Belediye Meclis üyesi Dilaver Burak “ Bu rakam gerçekten Çerkezköy Belediyesine yakışmıyor. Biz 75 bin TL bekliyorduk. Bu rakam gerçekten çok az” dedi. Rakamı kendisinin de az bulduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Kampanyanın bitmesine kısa bir süre var. Komisyonun aldığı 20 bin TL’nin üzerine 20 bin TL daha koyarak yardım 40 bin TL olsun” diye konuştu.  Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 20 bin TL önerisi Belediye Başkanı Vahap Akay ve AKP Meclis Üyesi Dilaver Burak’ın önerisi ile 40 bin TL’ye çıkartılarak Belediyenin 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 40 bin TL bağışta bulunması oy birliği ile kabul edildi. 

 

İLLER BANKASINDAN 10 MİLYON KREDİ ÇEKİLECEK

 

İlk oturumda Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Kızılpınar Mahallesinde Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hattı yapımı, caddelerde yapılacak kaldırım çalışmaları için 5 milyon TL ve Çerkezköy Belediyesinin yapmayı planladığı Pazar yeri için İller Bankasından 5 milyon TL kredi talebinde bulunulması ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi komisyon tarafından oy birliği kararı çıktı.  Her iki gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’nun olumlu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. İlk oturumda gündem maddeleri hakkında AK Parti Grup Başkanı Şükrü Dumanlar ile kısa bir tartışma yaşayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Daha önce bu gündem maddesi için red kararı vermiştiniz. İnisiyatifiniz bugün olumlu yönde oldu. Grup olarak da oy birliği kararı verdiniz” dedi.  Bu kararın hayırlı olacağını hissettikleri için kabul oyu verdiklerini kaydeden AK Parti Grup Başkanı Şükrü Dumanlar “ Bunu bugün paylaştığınız fotoğraflar ile ispat ettiniz. Bir gün o yere birlikte gideceğiz” diye konuştu.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Daha sonra gündemin 6. maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğünün Kent Estetik Kurulu Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinin hazırlanarak onaylanması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de oy birliği ile kabul edildikten sonra Veliköy Revizyon Uygulama İmar Planı plan notları değişikliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

15 TEMMUZ RUHU ÇERKEZKÖY’DE YAŞATILACAK

 

Gündemin sekizinci maddesinde yer alan CHP Grubu’nun 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Ömer Halis Demir’in isminin Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde yapılan parka verilmesi önerisi oy birliği ile kabul edilirken, MHP Meclis Üyesi Hasan Sakallı ve 15 Meclis Üyesi tarafından verilen Hükümet Konağı önündeki parka 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Egemenlik Parkı adının verilmesi önergesi oy birliği kabul edildi. Gündemin son maddesinde yer alan ve AKP Grubu tarafından verilen Belediye Meydanı’nın isminin Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi teklifi de söz konusu meydanın isminin Cumhuriyet Meydanı olduğu gerekçesi ile oy birliği ile red edildi. Teklifin red edilmesinin ardından açıklama yapan AKP Meclis Üyesi Dilaver Burak, teklifi verirken meydanın isminin Cumhuriyet Meydanı olarak bilmediğini belirterek, “Cumhuriyet olmaz ise demokrasi olmaz. Meydanın isminin Cumhuriyet Meydanı olarak kalması yerinde bir karar” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10