"Muhtarlar halka hizmet götürmenin kılcal damarıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyip tek tek not alan Yüceer, çözüm noktasında elinden geleni yapacağınÄ?

Çorlu 7.09.2016 19:26:00 0

SARAY’I DA ZİYARET ETTİ

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Meclis’in çalışmalarına ara vermesiyle birlikte seçim bölgesindeki çalışmalarına ara vermeden devam etti.  Kapaklı’da önceki gün mahalle muhtarıyla görüşmesinen ardından Tekirdağ’da Tarım ve Teknoloji Günleri açılışına katılan, daha sonra da Saray İlçe örgütünü ziyaret eden ve  Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban,  İlçe Başkanı Demirali Demirel ile Çukuryurt ve Kurtdere mahallelerini ziyaret eden ve yurttaşlarla bir araya gelen CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, son olarak Çorlu muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar,ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyelerinin katılığı toplantıda Yüceer, muhtarların sıkıntılarını dinledi.Mahallelerin sorunlarını tek tek not eden Yüceer, muhtarların hizmet anlamında vatandaşın ilk durağı olduğunu belirterek, muhtarlık kurumunun önemine değindi. Yüceer, “Muhtarlar halka hizmet götürmenin  adeta kılcal damarıdır. Çorlu’nun daha yaşanabilir bir yer haline gelmesinde muhtarlarımızın katkısı yadsınamazdır. Biz mahallelerimizin sorunlarını ilk ağızdan yani sizlerden öğreniyoruz. Çözüm noktasında elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

 

“BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

 

Gündem dair açıklamalarda da bulunan Yüceer, ülkenin Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşadığını, bu toplumsal sıkışmışlıktan sadece ele ele verilerek çıkılacağını kaydetti. Bu noktada her kesimin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, bu zor günleri de hep beraber atlatacağımızı ifade etti. Büyükşehir Yasası ile de açıklamalarda bulunan Yüceer, yasanın alt yapısı hazırlanmadan uygulandığını belirterek, “Bizim geleceğimizi, yaşamımızı ilgilendiren bu kadar önemli bir konuda kimseye sormadan, danışmadan, Tekirdağ’ın fikrini almadan, asıl ihtiyaçlarımızı göz ardı tutarak oldubittiyle bu yasayı çıkardılar.  Tekirdağ Büyükşehir olmaya hazır mı, değil mi diye sormadılar? Çıkarılan kanunla köylerimiz ve beldelerimiz bir anda mahalle oldu. Meralarımız imara açıldı, köylümüzün taşınır, taşınmaz mülkleri, meraları, otlakları devredildi. Emlak vergisi, çevre ve temizlik vergisi, yüksek elektrik - su faturalarıyla, yol ve kanalizasyon hizmetlerinde alınacak katkı ve katılım paylarıyla köylümüz pahalı bir yaşama mahkûm edildi. Şimdi de sorunların azaltılması açısından Büyükşehir Kanunu’nda köklü değişikliğe gidiliyor. Çalışmalar tamamlandığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelecek” dedi.

 

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSAN’I ZİYARET ETTİ

 

Toplantının ardından muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektiren Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı  Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti. Yüceer, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Bakkallar, Manavlar, Sebzeciler ve Kuru Yemişçiler Esnaf Odası,  Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarları Esnaf Odası, Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası,  Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmek ve sorunlarını dinlemek amacıyla programına devam etti.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10