Emniyet'ten sahte para uyarısı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla Pınarça yolu üzerinde bulunan alana Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulan kurbanlık pazarında vatandaşa, sa

Çerkezköy 8.09.2016 19:08:00 0
Emniyet

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahte para, hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı hazırlattığı el broşürlerini Çerkezköy Kurbanlık satış pazarında hem vatandaşlara hem de Kurbanlık sahiplerine dağıtarak bilgilenmelerini sağladılar.

 

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

 

Kurban pazarına giden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurbanlık satıcıları ile kurban almaya gelen vatandaşlara, alınan paraların nasıl sahte olup olmadığı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği yönünde bilgilendirme de bulundular. Sahte ve gerçek banknotları birbirinden ayırmanın mümkün olduğunu ifade eden emniyet yetkilileri, “Kabartma baskı tekniği banknotlara özgü bir özelliktir. Genellikle banknotların ön ve arka yüzeylerinde bulunan bazı kısaltmalar kupür değerini gösteren rakamlar ve modifler dokunulduğunda kabartma hissi vermektedir. Banknotlar ışığa tutulduğunda filigran düz bir hat şeklindeki şeridi ve bütünleşik görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu üç unsur gerçek bir banknota her iki taraftan bakıldığında görülebilmektedir” ifadelerini kullandı.

 

155 POLİS İMDAT HATTINI ARAYIN

 

Yaşanan dolandırıcılık hakkında da bilgi veren emniyet yetkilileri, “tanımadığınız numaralardan sizi arayıp kendini emniyet amiri, polis, askeri rütbeli, savcı, istihbarat görevlisi gibi kişiler olarak tanıtıp bankalarda ki hesaplarınızla ilgili sorun olduğunu söyleyenlere inanmayın ve söylediklerini yapmayın. Telefonla yapılacak kuşkulu görüşmelere karşı hemen ‘155 Polis İmdat’ hattını arayarak olayı polisle paylaşmayı unutmayın. Hiçbir kamu görevlisi sizden TL-Kredi ve Kontör talep etmez” açıklamasında bulunuldu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10