Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ÇTSO Anadolu Lisesi'nde, Çerkezköy Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Çerkezköy 9.09.2016 21:10:00 0
Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri’nin başkanlık ettiği toplantıya Eğitim Bölgeleri Danışma Kurulu Koordinatörü ve ÇTSO Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Kahraman, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, NKÜ eğitim görevlisi Özgün Geyiktepe, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sedat Danakol, Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, 75.Yıl Ortaokulu Müdürü Metin Demirbağ katıldı.

 

“KOORDİNATÖR MÜDÜR BELİRLER”

 

Toplantıda Eğitim Bölgesi Müdürleri kurulunun oluşumu hakkında bilgi veren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri “ Eğitim bölgesinin yönetiminde, koordinatör müdüre yardımcı olmak üzere koordinatör müdürünün başkanlığında, bölgede bulunan eğitim kurumlarının müdürlerinin katılımı ile oluşur. Eğitim bölgesi müdürler kurulu, öğretim yılı başında, ikinci yarı yıl başında ve ders yılı sonunda toplanır. Toplantılarda kararlar oy çokluğu ile alınır. İhtiyaç duyuldukça koordinatör müdürün çağrısı üzerine toplanabilir. Kurulun sekreterya işlerini yürütecek personeli koordinatör müdür belirler” diye konuştu.

 

“UYGULAMANIN DEĞERLENDİRME RAPORUNU HAZIRLAR”

 

Kurulun görevleri hakkında da açıklamada bulunan Hayri “ Eğitim kurumlarına öğrenci alınacak çevrelerin belirler.  merkez okulların oluşturulmasına, bölgede eğitime ayrılacak kaynakların tespiti ile bunların bölgede ortak, etkili ve verimli kullanımı için program hazırlanmasına, bölgede eğitim öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli  tedbirlerin alınmasına, milli bayramların bölgede bütünlük içinde kutlanması için gerekli organizasyonların yapılmasına ilişkin bu yönerge kapsamında kurulan kurullar ile ilgili diğer kurul ve komisyonlara eğitim bölgesi danışma kurulunun görüşlerini de dikkate alarak önerilerde bulunur. Ayrıca eğitim bölgesi danışma kurulunun önerileri doğrultusunda eğitim bölgesi uygulama plan ve programını düzenler, ders yılı sonunda ise uygulamanın değerlendirme raporunu hazırlar” dedi.

 

“OKUL AZ ÖĞRENCİ FAZLA”

 

Çerkezköy’de eğitim kalitesinin yüksek olduğunu kaydeden Hayri “ Çerkezköy’de okul sayısı az öğrenci sayısı ise fazladır. İlçede ikili eğitim-öğretim veren okullarımız çok fazla. Bu okullarımızın tam eğitime geçmesi için de bir çok dersliğe ihtiyaç vardır. Çerkezköy’ün dinamik yapısı var ve buna paralel olarak da her yıl gelen göçle birlikte nüfusta artıyor” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10