Ak Parti'den Çerkezköy çıkartması

Yeni yönetimini oluşturan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tanışma ziyaretlerini sürdürüyor. Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ile Metin Akgün, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt YÃ?

Çerkezköy 9.09.2016 21:18:00 0
Ak Parti

MUHTARLAR İSTEK VE TALEPTE BULUNDULAR

 

Kısa bir süre yeni yönetimini oluşturan Ak Parti Tekirdağ İl Yönetimi Perşembe günü gerçekleştirdiği yeni yönetim tanıtım toplantısının ardından tanışma ziyaretlerine başlayıp ikinci durak olarak da Çerkezköy’de ziyaretlerine devam etti. AK Partili heyet ilk olarak Çerkezköy’de görev yapan muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelerek sıkıntılarını ve mahallelerinde ne gibi hizmet beklediklerini dinlediler.

 

“MUHTARLARIMIZIN SIKINTILARINI BİLİYORUM”

 

Muhtarların istek ve talepleri dinlendikten sonra konuşma gerçekleştiren AK Parti Milletvekili Metin Akgün “ Ben de bir muhtar çocuğuyum. Muhtarlarımızın sorunlarını çok iyi biliyorum. Mecliste muhtarlarımızın sorunlarını dile getirerek çözümü noktasında destekte bulunacağız. Sigorta pirim ücretlerinin devlet tarafından yatırılması konusunda çalışmalar yapılacak. AK Parti olarak sıkıntılarının çözümü noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Bizler bu makam ve mevkilerde geçiciyiz ancak bu dostlukların da kalıcı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“SKK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN ÖDENMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Sorunların çözümü için gerekeni yapacaklarını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “Bizler sorumluluk bilinci içinde sizlerin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Sizler bizlerin kahramanlarısınız. Almış olduğunuz özlük hakların az olduğunu biliyoruz. Bu aldığınız ücret yeterli değil ama düzeltilecektir. SSK primlerinizin devlet tarafından ödenmesi için çalışacağız. Ülke olarak zor bir sınavdan geçiyoruz. Ülkemiz hem büyüyor hem de terörle mücadele ediyor. Yerel seçimlerde 12-0 kaybettiğimiz ilçe belediyelerimizi önümüzdeki seçimlerde 12-0 yaparak geri alacağız” dedi.

 

“BİZLERLE İRTİBATA GEÇİN”

 

Partilileri muhtarlarla bir araya getiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye teşekkür eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel “Bugüne kadar il ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü noktasında ayrım yapmadık ve yapmayacağız. Burada çözümlenemeyen işlerinizi İlçe Başkanımızla birlikte Tekirdağ’da ben çözümleyebilirim Sizlerin belediyelerle muhalefet yapma sorumluluğunuz yok. Bizi sizin üzerinizdeki vatandaş baskısındaki sorunlarınızı çözmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde ilçe ve büyükşehir belediyesini alana kadar da çözümlemeye kararlıyız.”dedi.

 

BÜYÜK BİR AVANTAJ

 

Dün sabah muhtarlarla bir araya gelen Ak Partili heyet daha sonra Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne geçti. Ak Partili heyeti ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “ Burası bizim kendi evimiz gibi çünkü sanayi ilçemizin hemen yanında ve artık iç içeyiz. Türkiye’de gurur duyulacak bir sanayi bölgesi. Buralarda ekmek yedik ve Çerkezköy eşrafı olarak iş yaparak nasiplendik. Organize sanayi bölgemizin Çerkezköy’e yatırımlarla istihdam yaratması bizim için büyük bir avantaj” dedi.

 

HEP BİRLİKTE DAHA İYİ GÜNLER GÖRELİM

 

Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlamasının ardından konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, “Bizlerde böyle bir günde kendimizi göstermeyip meydanlarda olmasak olmazdı. Yenikapı’ya gittik öyle olunca hepimiz özveride bulunduk ve tabi ki de bulunacağız. Sonuçta kendi vatanımız ve kendi milletimiz ama bunlar geldi geçti. Daha nelerini gördük. Şükür ki atlatıldı geçti. İnşallah bundan sonra da böyle bir şeye kimse yeltenmez. Şu anda her şey yolunda gidiyor ve sıkıntımız yok. 240 fabrikamız var ve 60 bin çalışanımız var. 20 milyar dolar ciromuz, 3 milyar dolar da ihracatımız var. Sanayiler içinde önemli bir sıradayız. Bizim bazı eksiklerimiz oluyor, vekillerimize anlatıyoruz. İyi bir ilişki içinde uzun seneler böyle devam edeceğiz. Hep birlikte daha iyileri görelim” diye konuştu.

 

“ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM ALTYAPISI ”

 

Devam eden göç problemlerinin önümüzde ki on yıl içinde azalacağını düşündüğünü sözlerine ekleyen AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, “Böylece batıda ki sorunda azalmış olacak. 2 bin 500 civarında sanayi tesisimiz var. Bunun daha kapsamlı şekilde gelişebilmesi için teknoloji yada teknik bir üniversiteye Çorlu bölgemize konuşlanmasının takipçisiyiz. Bunun bir şekilde yoluna girmesi için takipçisi olacağız. Sanayinin istediği insanların daha iyi karşılanması yoluna gidilmiş olacak. Bu yine öncelikli takip ettiğimiz konu. En fazla göç alan yerler Çerkezköy Kapaklı ve Çorludur. Birinci öncelikli hedeflerimiz eğitim alt yapısı. Bugüne kadar hızlı bir şekilde devam ederse önümüzde ki 5 yıl içinde de bölgemizin sorunları da çözülmüş olacak” açıklamasında bulundu.

 

YOLUMUZ EN AZ İKİ SAAT

 

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, en büyük sorunlarından bir tanesinin hızlı tren konusu olduğunu belirterek, hızlı trenin biran önce gelmesi halinde beyaz yakalı çalışanların Çerkezköy’e rahatlıkla gelmesinin sağlanacağı ve daha fazla yatırımı isteniyorsa da hızlı trenin biran önce gelmesi gerektiğini ifade etti. Yakuppur daha sonra, “Hızlı tren gelirse gelişmeye açık olur. Tekirdağ daha gelişiyor Çorlu da büyüyor. Bizim burası yılda 13-15 arasında göç alıyor. Biz İstanbul’dan kalkıp geliyoruz. Yolumuz en az 2 saat. Biz bunu trenle en az 40 dakikaya düşürebilirsek bizim gibi çok vatandaş gidip gelir ve buraya yeni fabrikalarda açılma düşüncesi olabilir” diye konuştu.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TEMELİ ATILACAK

 

Yakuppur’ın hızlı tren konusu hakkında yaptığı açıklamaya cevap veren Milletvekili Mustafa Yel ise, “Önümüzde ki yıl temeli atılıyor ve 2019-2020 yılı hedefleniyor. Bu konuda halkalı ve kapıkule arasında Avrupa bağlantısı olan ve Çerkezköy’de de istasyonu olan bir hızlı tren projemiz var” ifadelerini kullandı.

 

“SANAYİCİNİN YANINDAYIZ”

 

Ziyarette konuşan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise yaptığı konuşmada, “ Aile büyüdü ilk sanayi açıldığında bu arsalar nasıl satılır dolar diye bir endişe vardı. Şimdi ise bir arsası bile yetmeyen bir OSB oldu. Düzenli bir yatırım var. Çalışkan yönetimler her zaman geliyor. 20 milyar dolar cirosuyla 3 milyar dolar ihracatıyla bu sanayinin inşallah önümüzde ki yıllarda 30 milyar dolar cirosu ve 5 milyar dolarla da ihracatı olur. Bunlar tabi ki yönetimle ve çalışmakla oluyor. Milletvekilleri olarak her zaman sanayicinin yanındayız.  ‘’İstanbul’dan kalkıp iki saat içinde buraya geliyoruz’’ denmesi bana verilen büyük bir kozdur. Sanayicimiz de artık on dakika içinde fabrikanın başına gelsin. İstanbul’daki evleri burada da olsun istiyoruz. Biz onlarla her gün yüz yüze görüşerek yakın olmak istiyoruz. Vergi dairelerini buraya taşımalarını ve katkılarını buralara yapmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

EDİRNEDE TOPLANTI YAPACAĞIZ

 

Milletvekili Mustafa Yel konuşmalar arasında Yoncalı Barajı’nın son durumunu sordu. Konu hakkında açıklama yapan OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittik ve bu konu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Bizim protokolümüzde kontrol teşkilatı DSİ’dir. Barajın sahibi devletimizdir ve protokolde bu şekildedir. Biz her şeyi yapacağız 99 yıllığına kamulaştırması da dahil tüm bedelleri ödenerek DSİ’ye verilecek. Yer üstü sularının himayesi DSİ’ye aittir. Yapılan tüm projelerin ihalesini yaptık. Paralarını biz ödedik ve onay sürecini Sayın Bakanımıza da ilettik ve hızlandıracağını söyledi. Ancak DSİ de işler istenildiği gibi gitmiyordu. Tüm yazışmalarımız hazırdı ve yazışmalarımızı hazırlayarak bakana gidecektik. Sürecin uzamasının tek nedeni DSİ’nin bizim son dönemde iki tane sırf kamulaştırmayla ilgili sorunumuz olmasıdır. Yeni gelişme Çarşamba günü bakanımızın talimatıyla oldu ve DSİ’den geldiler. Bayramdan sonra ki Perşembe günü davet ediyorlar bizi ve Edirne de toplanıp kamulaştırmadaki yol haritamızı vereceğiz” dedi.

 

70 MİLYON TL’LİK BİR PROJE

 

Kamulaştırmanın hızlandırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Özdoğan, “İnşallah bayramdan sonra kamulaştırma bittiği taktirde biz isale hatları için bile bakanlığımızla yazışmalarımız var. Yaklaşık 70 milyon TL’lik bir proje. Barajın rezervuarı 48 milyon metreküp gibi geçiyor. Kışın Trakya’daki derelerdeki rejim yüksektir. O yağışlara göre toplamaya çalışılacak. Ortalama 20 milyon gibi su vermesi hesaplanıyor. Yılık yağış miktarına göre 18’e de düşebilir, 25’e de çıkabilir” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM KONUSU HEPİMİZİN MUTLULUĞUDUR

 

Derslik sorunu hakkında da konuşan Mustafa Yel, “Yıllardan beri derslik yapılmasına rağmen her yıl 13 bin civarında insan geliyor. Bunlardan en çoğu da genç kesim. Diğer illerle kıyasladığımız zaman Tekirdağ da eğitime özel sektörün verdiği destek çok aşağılarda yüzde 20’leri geçmiyor. Birçok ilde görev yaptım ve karşılaştırma yaptığım zaman Kilis’te yüzde 80-90’larda eğitime katkı var. Kilis’in dışında yaşayanlar tüm eğitim ihtiyacını karşılamış ve bir Tekirdağlı olarak bu durumu çok kıskandım. Tekirdağ’ımızda 2 bin 500 civarında sanayi tesisi var diyoruz, ama bunu söz meclisten dışarı olarak da özellikle belirtiyorum. Allah razı olsun Çerkezköy OSB olarak her türlü alanda yatırımlarınız var ve duyarlısınız. Ama bir yandan da kişisel olarak da 240 fabrika var ve çevremizdeki sanayicilerle de duyurulması hasebiyle de istirham ediyoruz. Eğitime destek konularına daha çok önem verelim. Bu hepimizin mutluluğu için çok önemli” dedi.

 

RASYONEL OLARAK DÜŞÜNMELİYİZ

 

Mustafa Yel konuşmasının sonunda ise biraz daha sitemkar konuşarak, “Tekirdağ’ın sorunu, çoğu sanayici buralı değil. Örneğin bir kişi Giresunluysa önce bir baba ocağıma bir okul yapayım diyor. Bu da çok güzel ama isim vermeyeceğim bir holdingimizin memleketinde yaptığı bir üniversite var. Gördüm ve inceledim ki çok güzel olmuş. Ben vatandaşın diliyle söylüyorum, kusura bakmayın ve yanlışta anlamayın beni. 40 yıldır burada toprağımızı, suyumuzu ve havamızı kirletmiş ama gelip Tekirdağ’a yatırım yapmamış ve bu da bizim için eleştiri noktası oluyor. Siyasetçiler olarak da buna cevap vermek zorundayız. Bu mekanizmayı da kurmak zorundayız. Sanayicilerimizin burayı da öncelikli olarak değerlendirmesi ve duygusallıktan çıkarak rasyonel olarak düşünüp burada yatırım yapması talepleri bizlere geliyor. Bende kişisel olarak böyle düşünüyorum. Bunu yapabilirsek hem siyaseten rahatlayacağız hem de onun ötesinde toplumsal olarak rahatlayacağız. Belki bana kızıyor olabilirsiniz ama kızsanız da ben milletin sesiyim. Bu anlamda söylemek zorundayım. Karşılıklı uyum içinde daha mutlu olabileceği bir Tekirdağ olsun” dedi.

 

GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEĞİZ

 

Ziyarette son olarak konuşan çiçeği burnunda Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise, “Büyükşehir Belediyesi’ni almak istiyoruz.  İktidar partisinin nimetlerinden benim ilimde yaşayan bütün hemşerilerimin faydalanmasını istiyoruz. Dolayısıyla hem ticaret adamları hem de sanayi erbabının desteğine ihtiyacımız var. Bölgede Çerkezköy’de yaşamadığımız için sorunları bildiğimizi iddia edemem ama oturup istişarelerimizi düzgün yaparsak bizi doğru şekilde bilinçlendirebilirseniz üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizi de şimdiden taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HASTALARI ZİYARET ETTİLER

 

Ak Parti heyeti ÇOSB ziyaretinin ardından yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne geçerek burada incelemelerde bulundular. Heyet; hastaları ve yemekhanede çalışanları ziyaret ederek, Başhekim Vekili Gülay Sarıçam’ın odasına istişarede bulundu. Devlet Hastanesi’nden ayrılan heyet daha sonra Çerkezköy Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı makamında ziyaret etti.  Esnafın 6 liralık fiş almak için Tekirdağ’a gitmek zorunda kaldığını, çalışanı olmayan esnafın zaman ve para kaybettiğini belirten Bozdağ, “Örneğin bir ayakkabı tamircisi ve bu esnafın elemanı yok. Fiş almak için Tekirdağ’a gidip gelmesi demek, hem para kaybı hem de zaman kaybı demek” diyerek bu sorunun çözülmesini talep etti. Yeni çıkacak yasa ile sorunun çözüleceğini kaydeden Mustafa Yel, Çorlu ve Ergene ilçesinde yaşayan vatandaşın Tekirdağ’ın merkezinde yaşarmışçasına aynı deprem sigortası bedelini ödediğini bununda yeni yasa ile düzeltileceğini belirtti.

 

ÇTSO ÇERKEZKÖY’ÜN MARKA KENT OLMASINDA ETKEN

 

Ali Bozdağ’ın yanından ayrılan AK Parti heyetinin bir sonraki durağı ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası oldu.  Cüneyt Yüksel İl Başkanı olduktan sonra Oda’ya ikinci ziyaretleri olduklarını belirterek ilk toplantının çok verimli geçtiğini sözlerine ekledi. Çerkezköy’ün durumunun bu seviyelere gelmesinde Oda’nın katkılarının önemli derecede elzem olduğunu aktaran Yüksel, Başkan Süleyman Kozuva’yı tebrik etti. Darbe girişiminin ardından maddi ve manevi destek sağlayan Çerkezköy TSO yönetim kurulana teşekkür eden Yüksel, “15 Temmuz sürecinde maddi ve manevi katkılarınızdan dolayı Oda ve yöneticileri, ayrıca esnafımızı tebrik ederim. Vatanın sizin gibilere ihtiyacı var. Ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursak o kadar başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEMİZİ BATI ALEMİ HALA ANLAYAMADI”

 

AK Parti’nin 2023 ve 2071 planlarının bulunduğunu ve yapılacak yatırımların sadece Türkiye için değil mazlum milletler için yapıldığını dile getiren Mustafa Yel, “Ülkemizi batı alemi hala anlayamadı. Türkiye’de hükümet değişti, darbe girişimi yaşandı ve terörle etkin mücadele ediliyor. Bu gelişmeler Finlandiya’da yaşansaydı belki şimdiye dek çökmüşlerdi. 2023 ve 2071 planlarımız arasında yer alan yatırımlar sadece ülkemiz için değil mazlum milletler içinde ışık olacak” dedi.

 

15 TEMMUZ SONRASI AYRI BİR HAVAYLA ÇALIŞIYORUZ

 

1992’de Tekirdağ’da temeli atılmış fakat tamamlanamamış 4 tane Gençlik Merkezi olduğunu kaydeden Yel, kendi dönemlerinde bu projelerin hayata geçiriliyor olduğunu kaydetti.  Eğitim konusunda hala Tekirdağ’ın eksiklerinin bulunduğunu aktaran Mustafa Yel, Çorlu Ergene, Kapaklı ve Çerkezköy’de hala ikili eğitimin devam ettiğini ve sınıf mevcutlarının 46’ya dayandığının aktararak, bu sayıyı 30’lara çekilmesi için yeni derslik ve okul yapımının bazı hayırsever iş adamları tarafından üstlenilmesi gerektiğini dile getirdi. Hızlı tren konusuna da değinen Yel, “2019-2020 yılında hızlı tren Çerkezköy’den geçecek ve burada bir istasyon olacak. Ticaret hacmi bu denli büyük olan bir ilçenin elbette olmazsa olmazı olan tren yolu ulaşımının en iyi düzeyde olması gerekiyor” dedi.

 

CAN SUYU PROJESİNİ TALEP ETTİ

 

Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve bir Çerkezköylü olarak milletvekillerine taleplerini sıralayan Süleyman Kozuva, hükümetin daha önce uyguladığı ‘’can suyu’’ projesini tekrar gündeme getirmesini talep etti. TIR parkının Veliköy’ e taşınması konusunda işlemlerin hızlandırılmasını ve bir an önce Çerkezköy’de park etmiş TIR görüntüsünün kaldırılmasını talep eden Kozuva” Veliköy’de yapılacak olan TIR Parkı’ndan Çorlu’ya, oradan da havalimanına doğrudan bağlanacak bir yol yapılmasını istiyoruz. Çerkezköy’de 50 bin araç olmasına rağmen araç muayene istasyonu yok. Vatandaşlarımız Çorlu ve Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyor” dedi. Çerkezköy’e Mühendislik Fakültesi gelmesi gerektiğini dile getiren Kozuva, son olarak Ticaret ve Sanayi Odalarında sanayicilerin ayrılarak sanayicinin farklı bir çatı altında toplanması gerektiğini aktardı.

 

3 BİN 700 ÜYEMİZ VAR

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nde 30 üyenin bulunduğu ve bu üyelerin yüzde 50 oranında sanayici olduğunu, buna karşın, Oda üyesi olan sanayicilerin toplam sayısının oda üyelerinin yalnızca yüzde 10’u civarında olduğunu aktaran Kozuva “Çerkezköy’de 50 bin araç var. Fakat ilçede araç muayene istasyonu yok. Çorlu ve Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyoruz. Çerkezköy’e ayrıca Mühendislik Fakültesi de gelmesi gerekiyor. Meclisimizde 30 üye var fakat yarısı sanayicidir. Oda üyesi olan sanayicilerin toplam sayısı ise üyelerin yüzde 10’u civarındadır. Faal olarak 3 bin 700 üyemiz var. Bunların arasında 350 tane sanayicimiz var. Yani, sanayiciler meclisimizde yüzde 50 ile temsil ediliyor. Dolayısıyla sanayi odasının kurulmasına gerek yok.” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10