18 kişilik gezici ekiple Kurban derisi toplandı

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül THK Çerkezköy Şubesi olarak bu yıl Kurban bayramında toplam 18 kişilik bir ekiple kurban derisi topladıklarını açıkladı.

Çerkezköy 15.09.2016 19:08:00 0
18 kişilik gezici ekiple Kurban derisi toplandı

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban bayramında kurban derisi toplama kampanyası kapsamında 18 kişilik bir gezici ekip oluşturduklarını belirterek, “Oluşturduğumuz 18 kişilik kurban toplama ekibimiz kurban kesimlerlerini devamlı gezerek vatandaşlardan kurban derilerini makbuz karşılığında teslim aldılar. Kurban toplama ekiplerimize Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezbahane ekipleri de destek verdi. Ayrıca THK Çerkezköy Şubemize Çerkezköy belediyemiz ve Kapaklı belediyemizde araçlar tahsis ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

TESLİM ALMA İŞLEMLERİMİZİ SÜRDÜRDÜK

 

Zümbül konuşmasının devamında ise, “Çerkezköy’de Cumhuriyet meydanında ve Kapaklı Belediyesi yanında kurduğumuz Kurban toplama çadırlarında da kesim yerlerinde olduğu gibi vatandaşlardan kurban derilerini makbuz karşılığında teslim aldık. Bayramın 3 günü sabahın erken saatlerinden akşam saat 17.00’ye kadar aralıksız olarak deri toplama yani teslim alma işlemlerimizi sürdürdük” ifadelerini kullandı.

 

BASIN TOPLANTISIYLA AÇIKLAYACAĞIZ

 

Geçen yıl Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinden toplam 5 bin 500 ton sığır derisi, bin 250 kilo koyun ve 200 adet de keçi derisi teslim aldıklarını sözlerine ekleyen Mustafa Zümbül, “Ancak bu yıl bu rakamların üzerine çıkacağız nedeni ise bu yıl vatandaşlarımız THK’na olan ilgisinin fazla olması. Öte yandan bu yıl yapılan kurban derisi ihalesi çok düşük rakamlarla ihale edildi. Nedeni ise sıcak hava dolayısıyla ihaleye katılımın az olmasıydı. Bu yıl ihalede koyun derisi bir buçuk TL, Keçi derisi 3 lira 50 kuruştan ve sığır derisi ise 6 lira 50 kuruştan ihalesi yapıldı. Bu da ihalede pazarlık usulü ile yapıldı. Bu ne rağmen deri adedinde bu yıl artış bekliyoruz. Halkımızın her zaman THK olan ilgisi biz çalışanlara yorgunluğumuzu unutturacaktır. Deri toplama faaliyeti sonunda şubemize yapılacak deri bağışlarının miktarı ve maddi değerleri katkı olarak ne sağladığını daha sonra düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla halkımızı bilgilendireceğiz. Bu vesileyle THK Çerkezköy Şube başkanı ve şube yönetimi olarak Çerkezköy ve Kapaklı halkımızın kurban bayramını en içten dileklerimizle kutluyor nice bayramlar diliyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10