Bu ne sorumsuzluk!

Çerkezköy Belediyesi'nin Pınarça yolu üzerinde tahsis ettiği Kurbanlık satış alanında duyarsız vatandaşlar kurbanlıklarını kestikten sonra artıklarını kesim alanında bırakarak ayrıldÄ

Çerkezköy 16.09.2016 20:26:00 0
Bu ne sorumsuzluk!

ALANDAN AYRILDILAR

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa kurban pazarı ve aynı zamanda kesimhane olarak Pınarça yolu üzerinde büyük bir alan oluşturuldu. Vatandaşlara tahsis edilen tesiste bayramın sona ermesiyle birlikte kötü görüntüler ortaya çıktı. Duyarsız vatandaşlar kurbanlıklarını kestikten sonra kullanılmayan kısımlarını kesimhane çevresinde bırakarak alandan ayrıldılar.

 

TEMİZLİK EKİPLERİ İSYAN ETTİ

 

Kesimhanede içi ve çevresinde artık halde bırakılan işkembe, hayvan derisi, hayvan başı ve ayak kısımlarının hastalıklara sebebiyet verdiği gibi, temizlik ekiplerine de zor anlar yaşattı. Kurbanını kestikten sonra uygun görülen alanda kullanılmayan kısımları toprağa gömmesi gereken vatandaşların hayvan artıklarını öylece alanda kaderine terk etmesi sonucu oluşan görüntü kirliliği ve kötü koku temizlik ekiplerini de canından bezdirdi. 

 

TEMİZLİK BİRKAÇ GÜN DAHA DEVAM EDECEK

 

Çerkezköy Belediyesi ekipleri, kepçe ve kamyon vasıtasıyla hayvan atıkları ve gübreleri toplanarak bir alanda toplatıldıktan sonra kireçleme ve topraklama çalışması ile üzerleri örtülecek. Ekipler temizlik çalışmalarının birkaç gün daha devam edeceğini ifade ettiler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10