Gaziler gününü kutluyor

19 Eylül Gaziler günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı'da da bir dizi etkinliklerle kutlanacak.

Çerkezköy 18.09.2016 21:40:00 0
Gaziler gününü kutluyor

ÇELENKLER SUNULACAK

 

19 Eylül Gaziler Günü bugün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenle kutlanacak. Saat 09.00’da çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayacak olan programda Kaymakamlık makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye başkanlığı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği çelenkleri sırasıyla Atatürk Anıtı’na sunulacak.

 

KONUŞMAYI YARGILAN GERÇEKLEŞTİRECEK

 

Çelenk sunumunun ardından yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak akabinde İstiklal Marşı okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan yapacak.

 

KAPAKLI’DA DA TÖREN DÜZENLENECEK

 

19 Eylül Gaziler Günü etkilikleri çerçevesinde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Askeri Gazino Müdürlüğü’nde şehit ve gazi ailelerine yönelik akşam yemeği düzenleyecek. 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Kapaklı’da da tören düzenlenecek. Saat 11.30’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği temsilciliği çelenklerinin Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayacak olan tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek. Garnizon Komutanlığı adına J.Asb..Üçvş Selman Erdek’in konuşmasının ardından tören Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yargılan’ın konuşması ile son bulacak.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10