'En şaşmaz yol bilimdir'

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yeni eğitim öğretim yılı için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, "Sizler At

Çerkezköy 19.09.2016 20:13:00 0

YENİ DÖNEMİN AÇILIŞI YAPILDI

 

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim yılı için açılış töreni düzenlendi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen törene Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Yönetim Kurulu Başkan Vekili NatanYakuppur, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Saim Buyruk ve Ahmet Temiroğlu’nun yanı sıra ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Okul Müdürü Caner Baysal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal, yeni başlayan ve eğitimine devam eden öğrencilere eğitim hayatlarına başarılar dileyerek, ÇOSB’nin eğitime yaptığı katkılardan bahsetti.

 

OKULUMUZ SICAK BİR ORTAM

 

Baysal’ın konuşmasını tamamlamasının ardındna kürsüye gelen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise, “yeni bir ders yılına başlamanın heyecanı ile sevinç içerisinde olduğunuzu biliyorum. Bazılarınızın ise ilk defa okulumuza başlamanın, yeni arkadaşlarla ve öğretmenlerle karşılaşmanın heyecanı içerisinde olduğunu tahmin etmek zor değil. Okulumuz; yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve tüm çalışanları ile sıcak bir ortam. Bu ortamın sizleri gelecek yaşamınıza hazırlayan ve mutluluğunuzu sağlayacak bir kurum olduğundan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

 

HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR

 

Sizleri geleceğe hazırlayan okulumuzun kıymetini bilin diyerek konuşmasını sürdüren Sözdinler, “Çok çalışın, okulunuzu ve öğretmenlerinizi sevin. Yurdunu seven, çağdaş uygarlık seviyesine erişme isteğiyle dolu, duyarlı insanlar olun. Geçtiğimiz karne töreninde de ifade ettiğim üzere, okulumuzun ismine layık, başarılı çalışmaların ve projelerin içerisinde Türk sanayisine hizmet eden fertler olmanızı bekliyoruz. Sizler Atatürk sayesinde elde etiğimiz kazanımlara içtenlikle bağlı kalınız. Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ özdeyişiyle ifade ettiği üzere, en şaşmaz yol göstericinin bilim olduğunu akıldan çıkarmayınız. Bunun dışında her yolun karanlık, batak, çıkmaz olduğunu unutmayınız” ifadelerine yer verdi.

 

ÜLKEMİZ HAİN KALKIŞMAYI ASLA UNUTMAYACAKTIR

 

Eyüp Sözdinler konuşmasının devamında ise, “Ülkemiz açısından örnek uygulamaların yapıldığı, çevreye duyarlı, çağdaş dünyaya ayak uyduran, hoşgörülü insanların yetiştiği bu okul, ihtiyaçlara en iyi cevap verecek şekilde tasarımlanıp uygulamaya alındı. İlk mezunlarını geçtiğimiz öğretim yılında sanayimize kazandırdığımız bu kurumun daha da gelişmesi için hepimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğimizden hiç kuşkum yoktur. Ülkemiz 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan hain kalkışmayı asla unutmayacaktır” açıklamasında bulundu.

 

RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

 

Darbe girişimine karşı, Türk milletinin kahramanca girişimiyle demokrasinin daha da güçlendiğini, güçlü demokrasinin de ekonomiyi güçlendirdiğini gördüklerini ifade eden Sözdinler, “Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak;  amacı, gerekçesi ne olursa olsun kaynağını demokrasiden, millet iradesinden almayan hiçbir hareket, eylem veya girişimi meşru görmüyor ve tanımıyoruz. Bu hain kalkışmanın başladığı andan itibaren cesaret ve kararlılık göstererek girişimin püskürtülmesinde en önemli rol oynayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Türkiye Büyük Millet Meclisimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz ile silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

HEP İLERİ OLALIM

 

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler konuşmasının sonunda ise, “Her başlangıcın yeni bir umut olduğunu biliyorum. Her umut özünde bir canlılığı getiriyor. Parolamızın daima ileri olduğunu unutmayalım. Eğitimde, bilimde ve sanatta hep ileri olalım. Bunu sizlerle birlikte başaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum.Bu duygularla yeni eğitim öğretim yılının başarılarla geçmesi temennilerimle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu.

 

BAŞARILI BİR YIL TEMENNİ EDİLDİ

 

Eyüp Sözdinler’in konuşmasının ardından Okulun 10/ B sınıf öğrencisi Osman Emre Yıldırım şiir okudu. Daha sonra okulun mezun öğrencilerinden Merve Gündüz bir konuşma yaparken, son olarak öğretmenler adına okulun Tarih Öğretmeni Canan Hatipoğlu ilk ders konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından öğrencilere başarılı bir yıl geçirmeleri temenni edilerek program sona erdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10