Sorun ve taleplerini ilettiler

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette gaziler Kaymakam Kubilay'a sorun v

Çerkezköy 19.09.2016 20:15:00 0
Sorun ve taleplerini ilettiler

SORUNLARINI DİLE GETİRDİLER

 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerini dernek binalarında ziyaret etti. Ziyarette gazilerin yaşadıkları sorunları dinleyen Kaymakam Kubilay, gerekli müdürlük ve birimlere emir vererek sorunların biran önce çözülmesini istedi.

 

GAZİLERE VERİLEN DEĞER ÇOK ÖNEMLİ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yargılan, “ziyaretiniz hepimizi onurlandırdı bu bağlamda size ne kadar teşekkür etsek azdır. Yapılan etkinlikler gazilere verilen değer kapsamında çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

İSMİ ŞEHİT MUSTAFA ORUÇ OLARAK DEĞİŞİECEK

 

Gazilerin talep ve sorularını cevaplandıran Kaymakam Metin Kubilay, “Gazi ve şehit yakınlarımız bizim baş tacımızdır. Kendilerinin her türlü sorunlarını çözmek, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak boynumuzun bir borcudur. Aldığımız her nefeste bunun bilinceyiz çünkü biz bir aileyiz. Çarşamba günü de 2016- 2017 eğitim öğretim yılının açılışını Şehit Mustafa Baykuş İlk Okulu’nda gerçekleştireceğiz. Tepe İlk Öğretim Okulu’nun da isminin değiştirilmesi yönünde planlama yapıyoruz ve bir aksaklık çıkmadığı taktirde okulun ismi Şehit Mustafa Oruç olarak değiştirilecek” dedi.

 

ŞOFÖR PARA ALMAKTA DİRETMİŞ

 

Ulaşım konusundaki talebini Kaymakam Kubilay’a yönelten temsilcilik üyeleri, “Geçtiğimiz günlerde bir şehit yakını ailemiz mavi minibüslerde bir sorun yaşamış Kendisinin şehit yakını olduğunu beyan etmesine rağmen şoför para almakta diretmiş. Neyse ki bu sorun çözüldü fakat bunun gibi sorunlarla sürekli karşılaşmaktayız. Ayrıca daha önce birçok kez talepte bulunulmasına rağmen gazilerin ulaşım sorununu çözmek amacıyla Çerkezköy Belediyesi’nin Kapaklı Çerkezköy hattına bir araç tahsis etse de bu aracın istenilen yeterlilikte olmadığını dile getirdik” derken, Kaymakam Kubilay duruma el atarak gerekli merciler ile telefon görüşmesi yaptı.

 

GÖRÜŞME SAĞLANAMADI

 

Kaymakam Kubilay yaptığı telefon görüşmesinin ardından, “Sorunlarınızın çözülmesi için arkadaşlarımıza talimat verdik yetkili birimlerin çözüm için özverili çalıp sorumluluk duyacağına eminim, gerekli emirler verildi” ifadelerine yer verdi. Çorlu Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde tahsis edilen belediye araçlarından Çerkezköy’e de tahsis edilmesi gerektiğini ve bunun gelişen ve çehresi değişen Çerkezköy için bir gereklilik olduğunu dile getiren Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın ardından Kaymakam Kubilay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ı aradı. Albayrak,  Meclis Toplantı’sında olduğu için görüşme sağlanamadı.

 

EMİR VEREREK GEREKLİ İŞLEMLERİN YAPILMASINI İSTEDİ

 

Yarlıgan, Ulaştırma Daire Başkanlığı ve UKOME’nin Çerkezköy’e gereken değeri vermesi gerektiğinin altını çizerek, yaşlıların 65 yaş sınırı ve kartlarda bulunması gereken çipler için Tekirdağ merkezde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne gitmeleri gerektiğini ve bunun da kendileri için zor olduğunu belirtmesinin ardından Kaymakam Metin Kubilay, bir telefon görüşmesi daha yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ile görüşen Kaymakam Kubilay, sorunun çözülmesi için talepte bulundu. Ziyaret esnasında bir gazinin tren yolu yolculuklarında 65 yaş üstü kartlarının geçersiz sayıldığı ve birkaç eksiklik bulunduğu için tren yolu kullanımında zorluk yaşadıklarını bildirmesi üzerine Çerkezköy Tren İstasyon Şefi ile görüşen Kaymakam Kubilay emir vererek gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

 

3 YILDIR ÇABA SARF EDİYORUM

 

Kaymakam Kubilay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Çerkezköy’de bir şube açması yönünde 3 yıldır çaba sarf ettiğini ifade ederek, birçok konuda yol alındığını ve yer tahsisi konusunda ise bugün Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yetkililerinin Çerkezköy’de yer tahsisi konusunda inceleme yapacağını belirtti.  Bir gazi, Çerkezköy böyle bir Kaymakama sahip olduğu için şükretmeli diye söze girerek, “1933 doğumluyum nice devlet adamları gördüm ama senin gibi hizmet edenini görmedim. Çerkezköy senin kıymetini bilmeli, Çerkezköy seni kaybetmemeli. İleri de gideceksen de inşallah Vali olarak gidersin” sözlerinin ardından kahkaha tufanı yaşandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10