Hacı Amcalarını kabri başında ziyaret ettiler

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk günü Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri, okul Müdürü Ahmet Üzgün ve öğretmenleriyle birlikte okulu yaptıran ve okula ismini veren Çerkezkö

Çerkezköy 19.09.2016 20:16:00 0
Hacı Amcalarını kabri başında ziyaret ettiler

HACI AMCALARINI ZİYARET ETTİLER

 

9-10 ve 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir öğrenci grubu, Okul Müdürü Ahmet Üzgün, İngilizce öğretmenleri Özge Fatma Sözcü, Arzu Fidan, Evrim Soydan, Din Kültürü öğretmeni Necati Nuroğlu ve coğrafya öğretmeni Murat Körük ile birlikte HZF Anadolu Lisesini yaptıran Çerkezköylü hayırsever Hacı Fahri Zümbül’ün İstasyon Mezarlığındaki kabrini ziyaret ederek Fatiha okudular.

 

ÇİÇEK VE TÜRK BAYRAĞI BIRAKTILAR

 

Öğretmen ve öğrenciler Mezarlıkta ilk olarak Şehitliği ziyaret ettiler ve her şehidin kabrine Türk bayrakları koyarak kabirlerini suladılar. Ardından şehitlere Fatiha okuyan öğrenciler, eğitim öğretim gördükleri HFZ Anadolu Lisesini yaptıran Çerkezköylü hayır Sever Hacı Fahri Zümbül’ün kabrini ziyaret ederek  Fatiha okudular. Öğrenciler daha sonra kabre bir buket çiçek ve Türk bayrağı koydular.

 

HACI AMCAMIZ MAL VARLIĞININ YÜZDE SEKSENİNİ EĞİTİME BAĞIŞLADI

 

Hacı Fahri Zümbül’ün kabri başında konuşan okul Müdürü Ahmet Üzgün, “Hacı Fahri Zümbül amcamız şu anda sizlerin eğitim öğretim gördüğü okul yerini vererek yine okulu kendisi yaptırdı. HFZ Anadolu Lisesi’nden başka  iki okul daha yaptırdı. İlçemizde üç okul yaptıran tek hayırseverdir. Hacı amcamız eşinden ve kendinden kalan tüm mal varlığının yüzde seksenini  sizlere yani eğitime bağışladı. Trilyonlara hükmeden Hacı amcamız ayrıca İlçemize bir de cami yaptırdı. Adı da Hacı Fahri Zümbül Efendi camidir. Kısaca her şeyini devlete, en büyük payı da milli eğitime bağışladı. Kendisi uzun yıllar istasyon mahallesinde terzilik yaptı. Kazandığı parayı ise iğnenin ucuyla elde etmiştir. Çok mütevazi ve hatırşınas insandı. Hiç kimseyi kırmaz ve incitmekten de sakınırdı. Kendisini unutmadık, unutmuyoruz ve unutturmayacağız.”dedi.

 

BU GÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA SİZLERE HACI AMCAMIZ  ANLATACAĞIZ

 

Okul Müdürü  Üzgün şöyle devam etti, “Biz her sosyal etkinliklerimizde hacı amcamızı yat etmeyi sürdürüyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede sosyal etkinliklerimizde okulumuzu yaptıran ve adını veren hacı amcamızın hayatını dile getirmeye devam edeceğiz. Bu gün sizler onun sayesinde Tekirdağ’ın en iyi okulunda okuyorsunuz. Hacı amcamız sağlığında benim hiç çocuğum olmadı ama okullar sayesinde şimdi binlerce çocuğum oldu benden mutlusu yok diyordu. Evet sizlerde onun birer çocuğusunuz bu nedenle okulunuzda başarılı olmak için çaba harcayacaksınız”

 

BURADA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİNDE KABİRLERİ VAR

 

Ahmet Üzgün konuşmasını şöyle noktaladı; “Bu kabristanda okulumuz öğrencilerinden 7 kişi yatıyor. Bunlar 7-8-9 ve 10. Sınıf öğrencisi idi. Kimi kaza ile vefat etti kimi yakalandığı kansere yenik düşerek vefat etti” Okulun vefat eden öğrencileri içinde Fatiha okuyan öğretmen ve öğrenciler daha sonra Hacı fahri Zümbül’ün kabri başında toplu resim çektirdiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10