Gaziler günü törenle kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de törenle kutlandı.

Çerkezköy 19.09.2016 20:18:00 0
Gaziler günü törenle kutlandı

TÖREN SAAT 09.00’DA BAŞLADI

 

Dün saat 09.00’da Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan programa CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Funda Serfiçe, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Ercan Erdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr.Olcay Palak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Boazdağ, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Üyeleri, Şehit ve gazi yakınları, Siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇELENKLER ATATÜRK ANITINA SUNULDU

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Funda Serfiçe ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
 

DÜŞMAN TOPRAKLARIMIZDAN TAMAMEN ATILDI

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “19 Eylül Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında türk kahramanlığının taçlandığı gündür. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında ki kahraman türk ordusu, 13 Eylül 1921’de 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun muharebelerinden biri olan, Sakarya Meydan Muharebesi’nde sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen, işgalci yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş, ona tarihin en büyük yenilgisini yaşatarak, cephede bozguna uğratmış ve kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman, bir sene içinde topraklarımızdan tamamen atılmıştır” açıklamasında bulundu.

 

ŞEREF GÜNÜDÜR

 

Sakarya Meydan Muharebesinin Anadolu halkının ölüm kalım savaşı olduğunu sözlerine ekleyen Yarlıgan, “bu mücadele kaybedilseydi Anadolu’nun paylaşım planı olan Sevr anlaşması gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hayal olarak kalacaktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ve ‘Mareşallik’ rütbesini tevcih etmiştir. 19 Eylül 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı’nda, 1950-1953’te Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğünü koruma uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden askerimiz, polisimiz ve diğer tüm Malül Gazilerin şeref günüdür” dedi.

 

GÜZEL VATANIMIZ İÇİN CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

 

Hasan Hüseyin Yarlıgan, 19 Eylül Gaziler gününün aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu ifade ederek, “kahraman gazilerimiz gaziler gününüz kutlu olsun. Gazilerimiz ve şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Unutmayınız ki Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. ‘Orduya sadakat şerefimizdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu güzel vatan için canımızı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

 

HER DAİM VAZİFEYE HAZIRIZ

 

Yarlıgan konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın giderek artan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararlılığı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonuna dek yaşatmaya muktedirdi. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan kalkışma olayı, tüm milletimizi olduğu kadar bilhassa biz gazileri derinden yaralamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu olayı tüm gazilerimiz adına şiddetle kınıyorum. Yüzyıllardır bu güzel vatan için canlarını feda eden Türk Silahlı Kuvvetlerini bu olay ile bağdaştırmak istemiyoruz. Tüm ülkemizin ve halkımızın her zamankinden daha çok güçlü bir Silahlı  Kuvvetlere ihtiyacı olduğunu bir kez daha ifade ederken, tüm gazilerimizin yaşı ne olursa olsun vatan savunması için her daim vazifeye hazır olduğunu bilmenizi istiyorum”

 

ŞEHİT VE GAZİ TÜRK TOPLUMUNUN ORTAK DEĞERLERİDİR

 

Şanlı tarihimizin zaferlerinin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen Hasan Hüseyin Yarlıgan, “zafer günlerini ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağımızı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şahit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir” diye konuştu.

 

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Yarlıgan konuşmasının sonunda ise, “sevgili gençler, yarın vatanın savunması sizlere emanet edildiğinde bu konudaki sorumluluğu tam anlamıyla yerine getireceğinize ve ecdadımıza layık olacağınıza inancım tamdır. 19 Eylül Gaziler günümüzü bizlerle paylaştığınızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

 

Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından program sona ererken, protokol üyeleri günün anısına Gazilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdiler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10