Altyapı bir kulübün meyve veren ağacıdır

Çerkezköy Doğanspor Kulübü Başkanı Kazım Asbaş, futbol kulüplerinde alt yapının çok önemli olduğunu ve alt yapısı olmayan kulüplerin ise devamlı dışa bağımlı kaldığından mas

20.09.2016 19:58:00 0
Altyapı bir kulübün meyve veren ağacıdır

ALT YAPI ÇOK ÖNEMLİ

 

Başkan Kazım Asbaş yaptığı açıklamada, “Her futbol kulübünün alt yapısı mutlaka olmalı. Altyapısız kulüp temelsiz eve benzer ve bir süre sonra yok olur. Alt yapı bir kulübün direği olduğu gibi oradan yetişen sporcularla da takım kadrosunda ihtiyaç duyulan mevkilere sporcu bulma  yada yerleştirme imkanınız ve alternatifiniz oldukça yüksek oluyor. Alt yapı sayesinde hem Türk Futbolunun gelişmesine katkı sağlanıyor hem de gençleri kötü alışkanlıklardan korumak kollamak ve onları spora teşvik etmiş ve Türk sporuna kazandırmış oluyorsunuz” dedi.

 

ALT YAPI BİR KULÜBÜN OLMAZSA OLMAZLARINDANDIR

 

Futbol kulüplerinin alt yapılarının olmazsa olmazlarından olduğunu da belirten Asbaş, “özellikle vurgulamakta fayda görüyorum. Futbol ağırlıklı olan bir kulübün alt yapısı olacak. Alt yapı bir kulübün olmazsa olmazlarındandır. İfade ettiğim gibi alt yapısız bir kulüp köksüz bir ağaca benzer ve başarı oranı olmaz olsa da gelip geçici olur.Bu nedenle alt yapı bir kulübün mendireği niteliğinde ve de meyve veren ağacıdır.Bu nedenle alt yapı çok önemlidir” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10