Dere yatağı temizleniyor

Kış hazırlıklarını sürdüren Çerkezköy Belediyesi bu kapsamda Pınarça Deresi'nin temizliğine başlayarak olası su taşkınına karşı önlem alıyor.

Çerkezköy 20.09.2016 20:05:00 0
Dere yatağı temizleniyor

İŞ MAKİNELERİ İLE TEMİZLENİYOR

 

Çerkezköy Belediyesi olası bir su taşkınına karşı önlemleri almaya başladı. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından ıslah edilen Pınarça Deresi’nin dere yatağında biriken moloz, taş, toprak ve atıkları temizleyen ve dere yatağını açan Çerkezköy Belediyesi Ekipleri, Pınarça Deresi’nin Kocageçit Mevkii ile Pınarça Deresi’nin Çorlu Deresi’nin birleştiği noktadaki dere yatağını iş makineleri ile temizliyor.
 

SIKINTI KALMAYACAK

 

Yaklaşık 20 gün sürecek olan dere yatağı çalışmalarının Ekim ayı başında tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pınarça Deresi’nin ıslah çalışmalarının ardından geçen sürede dere yatağının bazı noktalarında taş, moloz, atıklar oluşmaya başlamıştı. DSİ bu noktada bir çalışma yapmayınca Çerkezköy Belediyesi olarak biz dere yatağında temizleme çalışmalarına başladık. Şuanda 2 ayrı ekibimiz iş makineleri yardımı ile dere yatağını temizliyor ve içerisindeki pislikleri kaldırıyor. 20 gün sürecek çalışmaların ardından Pınarça Deresi yatağında herhangi bir sıkıntı kalmayacak” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10