İmam Hatip Lisesi'ne öncelik

Zuhur Erkek Öğrenci Yurdu ve İffet Kız Öğrenci Yurdu FETÖ ile ilişkilendirilmesinin ardından 666 No'lu Kanun Hükmünde Kararname gereği Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne pansiyon olarak devredildi.

Çerkezköy 20.09.2016 20:11:00 0
İmam Hatip Lisesi

FETÖ İLE İLİŞKİLENDİRİLDİLER

 

FETÖ soruşturması kapsamında FETÖ ile ilişkilendirilen Zuhur Erkek Öğrenci Yurdu ve İffet Kız Öğrenci Yurdu 666 No’lu K.H.K gereği Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne pansiyon olarak devredildi. Pansiyon olarak kullanılacak olan yurtlarda barınmaya ihtiyacı olan öğrenciler için öncelik Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne tanındı.

 

ÖNCELİK ENESLER’E

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesinden yoğun talep geldiği için önceliğin kendilerine verildiği ifade edildi. FETÖ ile ilişkilendirilen Zuhur Erkek Öğrenci Yurdu’nda 152 erkek öğrenci için boş kontenjan bulunurken, İffet Kız Öğrenci Yurdu’nda 80 kişilik boş kontenjanın bulunduğu kaydedildi.

 

ÖZEL SINAV YAPILACAK

 

Yetkililer, yaptıkları açıklamada, “yurt giriş çıkış saatleri devlet kontrolünde olacak ve belletmen adı verilen görevli öğretmenlerin kontrolünde öğrenciler etüt yapabileceği, ders çalışabileceği bir ortam imkanı sunulacak. Ayrıca barınmanın yanı sıra öğrencilerin yeme içme ihtiyaçları da karşılanacak ve herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Diğer orta öğretim okullarından gelen talepler de boş kontenjan olduğu takdirde değerlendirmeye alınabilecek. Kontenjanı aşan talep yaşanması durumunda da bursluluk kriterlerinin yanı sıra özel bir sınav yapılarak ücretsiz pansiyonlarda kalacak öğrenciler belirlenecek” denildi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10