Uygulaması esnafı tedirgin ediyor

Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, hükümetin gündeme getirdiği zorunlu çip uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Arat, devletin talep edeceği ücretin b

Çerkezköy 21.09.2016 22:39:00 0
Uygulaması esnafı tedirgin ediyor

SORULAR ESNAFIN AKLINDA DOLAŞIYOR

 

Hükümetin terörle daha etkin mücadele ve kaçak akaryakıt gibi konuların daha yakın takibe alınabilmesi adına başlatacağı uygulama hakkında konuşan Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, “Araçlara HGS etiketine benzer birer etiket takılması uygulama ile birlikte zorunlu hale getirilecek. Uygulama ile birlikte artık bu etiketi okutarak yakıt alınabilecek. Etiketi bulunmayan araçlar ise yakıt alamayacak. Uygulama kontrol açısından güzel fakat esnafımızda oluşan kuşkulardan biri ise, 15 Temmuz süreci sonrası vatandaşların HGS ile takip edildiği medyada yer almıştı. ‘Olası istenilmeyen bir durumda vatan hainleri tarafından yine yasal olmayan bir takip süreci işlenir mi?’’ soruları esnafımızın aklında dolaşıyor” dedi.

 

ESNAF TEDİRGİN

 

Arat konuşmasının devamında ise, “Kayıtlar tamamen devletin kontrolünde olacak ve sisteme dışarıdan bilgi girişine izin verilmeyecek sistemde,  tüm istasyonların hangi araca ne kadar yakıt dolumu yaptığı merkezden denetlenebilecek. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele adına da stratejik bir önem taşıyacak olan sistem. Devletin bu uygulama sonrası ne düzeyde bir talep edeceği ve faturalara nasıl yansıyacağı belirsizliğini koruyor” diye konuştu.

 

BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

 

2 yıl önce Takograflarımız değişmiş ve bu işlem için devlet 2-3 firmaya yetki verdiği için fiyatlar normalinin üzerinde seyretmişti diyerek konuşmasını sürdüren Yılmaz Arat, “Halbuki birkaç firma daha olsaydı rekabet oluşacak, fiyatlar düşecekti ama o dönem olmadı. Şimdi ise esnafımız tedirgin. Yine benzer bir durum ile karşılaşmak istemiyoruz. Sadece esnafımız değil, vatandaşlarımızın cebinden bu uygulama ile ne kadar para çıkacağı belirsizliğini koruyor” ifadelerinde bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10