Eğitimde de marka kent olmalıyız

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası Tepe İlkokulu ve Tepe Ortaokulu'nda düzenlendi. Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Çe

Çerkezköy 21.09.2016 22:42:00 0
Eğitimde de marka kent olmalıyız

KATILIM YOĞUN OLDU

 

2016-2017 İlköğretim  haftası açılış programı bu yıl Cumhuriyet Mahallesi Tepe İlkokulu ve Tepe Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İlker Çetintepe, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Tepe İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Erçin, Spor ve Gençlik Hizmetleri Çerkezköy İlçe Müdürü Metin Aysal, İş-Kur Çerkezköy Merkez Müdürü Ercan Sözen, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, okul aile birliği yönetimi ve öğrenciler katıldı.

 

YILMADAN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Yeni eğitim ve öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlçemizde 52 kurum, 1607 öğretmen ve idareci ile ülkemizin ve velilerimizin 31 bin 321 emaneti olan öğrencilerimizle eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Büyük hülyaları olan gayret ettiğinde bu hülyalarını gerçeğe dönüştüren bir milletin mirasçıları olarak büyük işlerin eğitim ile olacağına ülkemizin muasır medeniyetler seviyesi üzerinde olan hedefini unutmadan bu milletin hakkı olduğu gayreti ile yılmadan yorulmadan çalışmak zorundayız.” dedi.

 

SESİ DEĞİL SÖZÜNÜ YÜKSELT

 

Erdoğan konuşmasının sonunda ise, “Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü hakikati özetlemektedir. ‘Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. Bu nedenle değerli şairimiz Nuri Pakdil’in ‘İnsanı kalbinden  tutamadınız mı, görün nasıl kayıp gidecek ellerinizden’ sözünü hiç aklımızdan çıkarmamalı ve öğrencilerimizi zihnen eğitirken, kalplerini kenarda unutmamalıyız. Öğrencilerimize Mevlana’nın ‘Sesi değil, sözünü yükselt. Çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil yağmurlardır’ desturu ile yetiştirip sözünün ve geleceğinin ülkesinin kıymetini bilecek şekilde yetiştirme gayreti içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

 

YEPYENİ HEYECANLAR YAŞIYORUZ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkan vekili Nedim Yılancı, “Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu günlerde yepyeni heyecanlar yaşıyoruz. Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı talihsiz olaylarda eğitimin biat eden değil, sorgulayan düşünen insanlar yetiştirmedeki önemi açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini çoğu eğitimsiz ancak bağnaz ve körü körüne biat eden insanlar tarafından yapıldığı apaçık ortadadır. Bilimde, sanatta, sporda başarılı toplumların iyi bir eğitim sistemine sahip olduğu, insanlarını iyi eğiten toplumlar olduğunu görüyoruz. Maalesef yoksullukla savaşın hüküm sürdüğü coğrafyalarda eğitim çok geride kalmış durumdadır.” diye konuştu.

 

OKULLARIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Bizler yerel yönetim olarak eğitim konusunda imkanlarımızı zorlayarak okullarımıza destek olmaya çalışıyoruz diyerek konuşmasını sürdüren Yılancı, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın okul dışında vakit geçirebileceği spor alanlarını inşa ediyoruz. Sevgili öğrenciler ülkemizin kalkınması Ulu Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün hedef koyduğu medeniyetler seviyesine ulaşmamız tüm bireylerin ortak çalışması ve toplumu sorumluluk haline getirmemiz ile mümkün olacaktır. Bu duygularla 2016-2017 eğitim öğretim yılının Çerkezköy’ümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

ÖNCELİKLİ MESELEMİZ EĞİTİM

 

Son olarak kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada, “Bu eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul idarecilerimiz ve de velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bizim en öncelikli meselemiz eğitimdir. Çocuklarımızın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz ve bu nedenle ilçemizde eğitim seferliği başlattık. Okulun her kademesinde eğitime ilgili müdahiliz. Talepleri değerlendiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak’. Bu nedenle eğitimde bir adım öne geçmek için çok daha çalışmak gerekiyor. Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Öğretmenler öğrenciler sizlerin eseri olacaktır’ ifadesine göre, öğretmenlerimizin iyi eğitim vereceğine inanıyorum” dedi.

 

KANTİNLER DENETLENECEK

 

Kubilay konuşmasının devamında çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği bize emanettir diyerek, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de okula gidip gelmelerinden sorumlu. Gençlerimizi öğrencilerimizi tüm olumsuzluklardan korumak üzere çalışıyor bu arada korkulacak bir durum olmaması nedeniyle kolluk kuvvetlerimiz güvenliklerini sağlayacak ve İlçe Gıda Tarım Müdürlüğümüz kantinleri denetleyeceklerdir. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz de hijyen konularını denetleyecek. Bizim önemli bir iddiamız var. Çerkezköy sanayi alanında nasıl bir marka kent ise eğitimde de marka kent haline getirmektir. Bu nedenle ilçemizde başlattığımız eğitim seferberliği hızla devam ediyor. Gerek bakanlığımız tarafından gerek ilçemizdeki hayırseverlerimiz tarafından ilçemize yeni yeni okullar yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz de Kızılpınar mahallemizde bir okul inşaatına başlamıştır. Bizlerin bu çalışmalarını her zaman ve devamlı destekleyen basınımıza da çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

İKİLİ EĞİTİMİ SONLANDIRMAMIZ GEREKİYOR

 

Çerkezköy’de her yıl yüzde onluk bir nüfus artışı yaşandığını sözlerine ekleyen Kaymakam Metin Kubilay, “Bu nüfus artışına göre ilçemizde devamlı okul yapmak zorundayız. Bugün itibariyle 21 derslikli okuldan 40 derslikli okullara kadar ilçemizin okul ihtiyacı var. Bugün ilçemizde 52 okulumuzdan 14’ünde ikili eğitim var. Marka kent olmak istiyorsak ikili eğitimi sonlandırmamız gerekiyor. İkili öğretimde öğretmen, öğrenciler ve veliler kendilerine yeterli zaman ayıramıyorlar. İlçemizde okul açığını kapatmak için yapacağımız daha çok çalışmalarımız var” sözleriyle konuşmasına devam etti.

 

TEK KİŞİ BİLE OLSA KURS AÇILACAK

 

Okul öncesi eğitime çok önem verdiklerini de belirten Kaymakam Kubilay, “Okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Okul öncesi eğitim alan çocuklar daha başarılı oluyor. İlçemizde başlattığımız okul öncesi eğitimde hedefimiz yüzde doksandı geçen yıl yüzde 88 olarak bunu yakaladık bu yıl hedefimizi geçeceğimize inanıyorum. Bu nedenle okul öncesi eğitim için velilerimiz çocuklarını okullara göndersinler. Halk Eğitimi Merkezimizde başlattığımız eğitim kampanyasında geçen yıl 1500 kurs açtık ve 35 bin kursiyere ulaştık. Bu yıl hedefimiz 35 bin olan kursiyer sayımızı 50 bin kursiyere çıkartmaktır. Bizlerin bu çalışmalarına katkı ve destek veren Milli Eğitim Müdürlüğümüze, belediyemize, muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl Halk Eğitim Merkezimizde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmeleri için açılan okuma yazma kursunda 500 vatandaşımız okuma yazma öğrendi. Bu kurslarımıza bir tek kişi bile katılsa kurs açılacak. Bu nedenle çevresinde mahallesinde okuma yazma bilmeyen var ise bize bildirsin.” dedi.

 

CANLARINI ORTAYA KOYARAK BERTARAF EDİLDİ

 

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini de şiddetle kınadığını ifade eden Kubilay, “Vatanı için şehit olanlara rahmet diliyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu darbe girişimi, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, Cumhurbaşkanımıza ve devletimize yapılmış bir saldırıdır. Bu darbe girişimini vatandaşlarımız canlarını ortaya koyarak bertaraf etti.15 Temmuz darbe girişini gençlerimize anlatılması için gerekli çalışmalar yapılıyor. İlçemiz okullarından Pakize Narin Anadolu Lisesi’ndeki bir salonu, 15 Temmuz şehitleri olarak önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Demokrasi nöbetinde meydanları dolduran Çerkezköylü vatandaşlarımıza ve toplumun her kesimine ve de basınımıza çok teşekkür ediyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızdan ricamız öğrencilerimize vatan bayrak sevgisini en iyi şekilde anlatsınlar” diye konuştu.

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Kaymakam Metin Kubilay konuşmasının sonunda ise, “İlçemizde 15 Temmuz şehitleri hatıra ormanı kurma çalışması başlattık. Kısa sürede bunu da gerçekleştirerek buraya tüm vatandaşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ağaç dikeceğiz. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü de saat 10.00’da Şehit Er Mehmet Baykuş İlk okulunda Şehit Mustafa Baykuş köşesi açılışı ve şehit isminin verilmesi töreni yapacağız. Kaymakamlık bünyesinde oluşturduğumuz Proje Koordinasyon birimimiz birçok proje geliştirdi ve Çerkezköy’ün hizmetine sundu. AB ve Kalkınma Ajansı projelerinin de yapılmasını istiyorum. Bu projeleri de kısa sürede gerçekleştirerek Çerkezköy’ün hizmetine sunacağız. Bizlerin çalışmalarına destek veren herkese ve her kesime teşekkür ediyor 2016-2017 eğitim öğretim yılının bir kez daha ilçemize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

ÇİKOLATA İKRAM ETTİLER

 

Konuşmaların sonunda, okul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sergileyerek ilköğretim haftasını kutladılar. Törenin sonunda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve protokol üyeleri 1/B sınıfı öğrencilerini ziyaret ederek çikolata ikramında bulundular.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10