Sorunlara çözüm arandı

Kapaklılı servisçi esnafı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Sağlam ve Ulaşım Dairesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Çivrekoğlu ile Kapaklıâ?

Kapaklı 23.09.2016 19:14:00 0
Sorunlara çözüm arandı

SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Sağlam ile Ulaşım Dairesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Çivrekoğlu, Kapaklı’da faaliyet gösteren S ve J plakalı servisçiler ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Karşılıklı olarak sistemsel ve esnafın genel sorunlarının tartışıldığı istişare toplantısında okulların açılmasıyla birlikte yoğunlaşan trafik sorunu ve Kapaklı Saray yoluna yapılan ve çalışmaları tamamlanmadan kullanıma açılan Yıldızkent Kavşağı’nın yarattığı sorun görüşüldü.

 

DAHA DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ

 

Kahvaltı eşliğinde yapılan görüşme samimi bir ortamda gerçekleşirken, toplantıya Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da katıldı. Servisçi esnafının kendi oto kontrol mekanizmasını kurarak korsan olarak çalışan ticari araçları ihbar etmesini dile getiren Ulaşım Dairesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Çivrekoğlu, servisçilerin daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

 

SERVİSÇİLERİN KULLANABİLECEĞİ BİR ALAN OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

 

Okul içerisine girmeye yetkisi olmayan servislerin okul dışında öğrenci indirip bindirirken karşılaştıkları zorlukların dile getirilmesi üzerine Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Zabıta Mürüdür Kenan Bey ile ufak bir inceleme yapma fırsatımız oldu. Okul giriş çıkışlarında yaşanan yoğun trafikten sıyrılmak amacıyla okul önlerine işaretli alan çalışması yaptırarak, sadece servisçilerin kullanabileceği bir alan oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

 

M PLAKALAR İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

 

Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Çivrekoğlu, S ve J plakalı araçların çalışma alanları ve koşullarının ayrımını merak eden bir esnafı yaptığı açıklama ile aydınlattı. Korsan araçların yakın takibi hakkında açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Sağlam, “Gerekli birimler ile irtibata geçtik. Bu hafta sıkı denetimler yapılıyor. Esnafımızın da bilinçli olarak fark ettikleri korsan ticari araçları derhal UKOME’ye bildirmelerini rica ediyoruz. Bu bir savaş ve korsana geçit vermeyeceğiz. S plakalarda sorun kalkarken, M plakalar için çalışmalar yapılıyor” dedi.

 

2017’DE DİJİTAL ORTAMA GEÇİYORUZ

 

Sağlam konuşmasının devamında, servis şoförlerinin mutlu olması hem çocuklar hem de UKOME için güven kaynağı olacağını ifade ederek, “Mutlu şoförler olursa mutlu çocuklarda olur evlatlarımızın mutluluğu bizi de mutlu eder. Bazı konularda eksiklik yaşansa da sorunların üzerine gidip mücadele ediyoruz. 2017’ de dijital ortama geçiyoruz. Artık Süleymanpaşa’ya gitmeden esnafımız işlemlerini bir tık sayesinde halledebilecek” açıklamasında bulundu.

 

11 BİN TİCARİ ARAÇ YER ALIYOR

 

Dijital yazılım için 3 firma ile ihaleye gidildiğini ve şartların olgunlaştığını kaydeden Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Çivrekoğlu ise, “Bu proje kapsamında birçok il gezerek uygulamanın nasıl işlendiği hakkında bilgi edindik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni takdir etmek gerekiyor. Unutulmasınki 11 ilçede toplamda 11 bin ticari araç yer alıyor ve bunların hepsinin dosyası manuel olarak sisteme kaydedilecek, haliyle bu biraz zaman alacak. 2017 sonuna kadar yetiştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10