Ağaçlar yeşerdi

Yaklaşık 1 ay önce Atatürk Caddesi orta refüj üzerinde bulunan Çınar ağaçları salyangozların istilasına uğramıştı. Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yap

Çerkezköy 23.09.2016 19:16:00 0
Ağaçlar yeşerdi

AĞAÇLAR HAYATA DÖNDÜ

 

Atatürk caddesinde bulunan ağaçlar kısa bir süre önce salyangozların istilasına uğramış ve bir çoğu kurumaya başlamıştı. Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada da konunun salyangozlarla alakalı olmadığı ifade edilmişti. Ağaçlar üzerinde bulunan salyangozlar Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bakımın ardından temizlenirken, ağaçlar yeniden hayata döndü.

 

BAKIM VE TEMİZLİK YAPILDI

 

Kaderine terk edilmiş ve kurumaya yüz tutmuş ağaçların bakım ve temizlik çalışmalarının yapılmasının ve düzenli olarak su verilmesinin ardından ağaçlar tekrar Atatürk Caddesi’ni süsledi. Orta refüjde bulunan çınar ağaçlarının köklerinin yaklaşık 5 metre genişliğinde olabileceğini kaydeden yetkililer, ilerleyen yıllarda kök kısımlarının çevredeki binaların temeline takılması sonucu çürüme yaparak ağaçların kurumasına yol açabileceğini ifade ettiler.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10