Bakan topu sanayicilere attı

ÇOSB'de sanayicilerle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İşsiz olanların rahat iş aradıkları için iş bulamadıklarını ifade ederek, "Yoksa sanayicile

Çerkezköy 23.09.2016 19:22:00 0
Bakan topu sanayicilere attı

TEKİRDAĞ’IN ARDINDAN ÇERKEZKÖY’E GEÇTİ

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Tekirdağ’a geldi. Sabah saatlerinde Tekirdağ’da olan Bakan Müezzinoğlu, burada ki ziyaretlerini tamamlamasının ardından Çerkezköy’e geçti. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Emniyet Müdürü Adem Tuncel ve Çerkezköy OSB yönetimi tarafından kapıda karşılandı. Ziyarette AK Partili Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan da Bakan Müezzinoğlu’na eşlik etti.

 

ÖNCÜ VE ÖRNEK BİR OSB’YİZ

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “OSB olarak Türkiye ekonomisine yılda 20 milyar dolar ciro sağlıyoruz. ÇOSB, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştirildiği ve 65 bini aşkın çalışanın bulunduğu ülkemizin en önemli üretim alanlarından birisidir. Tekstil, kimya, metal, plastik, lastik, kauçuk, elektrik-elektronik, gıda ve sağlık sektörlerinde bulunan toplam 240 işletmenin 34’nün yabancı menşeili olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere atıksu, yağmur suyu, telekomünikasyon, çamur bertarafı olmak üzere pek çok alanda altyapısını tamamlamış Türkiye’nin yüz akı, çevreci, öncü ve örnek bir OSB’yiz” diye konuştu.

 

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

 

Sözdinlerin ardından konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Teknolojinin ve gelişimin her boyutunu burada güncel olarak görmek çok güzel. Çerkezköy OSB, kendi bünyesinde doğalgaz sorununu çözmüş. EPDK ile görüştük ve inşallah en kısa zaman içinde Trakya’daki bütün ilçelere en kısa zamanda doğalgaz götürülecek. Sizlere bu müjdeyi vermek istedim. Akıl terine önem vermediğimiz sürece dünya ile olan yarışta ‘biz de varız’ diyemeyiz. 150 yıldır biz alın teri akıttık. Akıl terini unuttuk. Bizim bu iki unsuru sağ ve sol ayak gibi birlikte götürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde akıl teri birilerinin akıl teri için alın teri dökmeye devam ederiz. Çerkezköy’de ARGE ve yenilikçi üretim olduğunu görmek gurur verici. Bu nedenle Çerkezköy OSB’ye bundan sonraki süreçte çok daha önemli görevler düşüyor. Ülkemizin yarınları bu sayede daha güvenli olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetini yerine getirip, muhasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkabilmek için birlikte çok çalışmalıyız” dedi.

 

MESLEK LİSELERİ DAHA CAZİP HALE GELMELİ

 

Sanayicilerin, asgari ücret, kalifiye eleman, kayıt dışı ekonomi ve desteklerle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, “Demokrasiye ve milli iradeye hep birlikte sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz sürecinde milletimizin nasıl bit tavır koyduğunu hep birlikte gördük. Yarınları bugünden iyi yapmanın temelinde sandık istikrarı vardır. 2023 hedefleri kapsamında ülkemiz inşallah hak ettiği yere gelecektir. Bunu başaracak irade halkımızda var. Türkiye’de inovasyon ve yenilik gibi kavramlar yeni yeni konuşuluyor. Avrupa bu kavramları 1960’lı yıllardan beri konuşuyor. Biz aklın ve bilimin gereklerini iyi yapacağız. Kalifiye eleman sıkıntısının tek çözüm yolu meslek liselerine hak ettiği değerin verilmesidir. Almanya’da meslek lisesi mezun oranı yüzde 65 iken; ülkemizde meslek lisesi mezun oranı yüzde 30’un altına düştü. Meslek Liselerinin daha cazip hale getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

TOPU SANAYİCİLERE ATTI

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ÇOSB’nin isminin değiştirilmesi ile ilgili talebine, Bakan Mehmet Müezzinoğlu cevap vermedi. İşsiz olanların rahat iş aradıkları için iş bulamadıklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “ Yoksa sanayicilerimiz özellikle Çerkezköy ve Tekirdağ’da çalıştıracak işçi bulamıyor. Çerkezköy SGK Merkezi’nin temelinin 2016 yılı içinde atılmasını bende arzu ediyorum. Bunun için Çerkezköy OSB’den destek bekliyoruz” diyerek, SGK Merkezi’nin yeni binasının yapım işi için topu Çerkezköy OSB yönetimine ve sanayicilere attı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10