"Park ve yeşil alanlarımızı işletme mantığından çıkartıyoruz"

Çerkezköy Belediyesi'nin ilçe genelinde başlattığı yeşil alan ve park düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Çerkezköy 29.09.2016 19:29:00 0
 

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

 

Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte Fevzipaşa Mahallesi Kulalar Sokak’ta bulunan 4 bin 400 metrekarelik yeşil alanda yapılan park ve spor alanı çalışmalarını inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kulalar Sokak’ta birbirine yakın 5 ayrı noktada bulunan yeşil alanlarımızı halkımızın ve çocuklarımızın kullanımına kazandırmak için başlattığımız çalışmaları artık tamamlamak üzereyiz” diye konuştu.

 

“SPOR ALANLARI KAZANDIRIYORUZ”

 

Akay “Toplam 4 bin 400 metrekarelik yeşil alanımıza birer adet mini futbol ve basketbol sahaları yaptık. Yeşil alanlarımıza 6 adet ahşap oturma grubu koyuyoruz ve 2 adet kauçuk zeminli çocuk oyun alanını tamamlamak üzereyiz. Halkımızın spor yapmalarını sağlamak için iki adet fitness alanı yapıp, yeşil alanları çimlendirdik ve aydınlatmasını tamamladık. Şuanda çalışmalar sona gelindi ve 1 hafta içerisinde Kulalar Sokak üzerinde bulunan tüm yeşil alanlardaki çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz”diye konuştu.

 

“ARALIK BAŞINDA BİTECEK”

 

Gazi Osman Paşa Mahallesi Yunus Emre Parkı’nda başlatılan yeşil alan ve park düzenleme çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdüğünü kaydeden Akay “ Toplam 3 bin 300 metrekarelik yeşil alanımızda 210 metre koşu yolu, 3 adet kamelya, 1 adet çocuk oyun grubu, 1 adet oturma duvarı, 2 adet fitness alanı, yürüyüş yolları ve bol yeşil alan olacak şekilde yeniden düzenlenip, aydınlatması yapılacak.Yunus Emre Parkındaki çalışmalarımın Aralık ayı başında tamamlanması hedefleniyor” dedi.

 

“VATANDAŞLARIN KULLANIMINA AÇTIK”

 

Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Fevzipaşa Muhtarlığı karşısındaki 1500 metrekarelik yeşil alanda yapılan park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının da tamamlanacağını kaydeden Akay “ Bu bölgede bulunan yeşil alanımızda da ahşap yürüyüş koridoru oluşturduk, oturma alanları, yürüyüş yolları ve yeşillendirme çalışması yaptık. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nin Fatih Caddesi ile Namık Kemal Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan 800 metrekarelik yeşil alanın düzenlemesi de tamamlandı.

 

Bu bölgede bulunan yeşil alanımıza ise yürüyüş yolu ve yeşil alan düzenlemesi yaparak oturma alanları yaptık ve 1 adet pergola koyduk. Bu yeşil alanımızdaki çalışmalar tamamlanarak vatandaşlarımızın kullanımına açtık” diye konuştu.

 

“REZİVE EDİLDİ”

 

Veliköy mahallesinde bulunan Hürriyet Meydanındaki park ve yeşil alanda revize çalışmalarının yapıldığını kaydeden Akay “ Hürriyet Meydanı’nda bulunan parktaki kapalı ve göze hoş gelmeyen yapılar yıkılarak, vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği şekilde revize edildi. Yeşil alanlarımız genişletildi, 3 adet pergola konularak, peyzaj düzenlemesi ile çiçek ve mevsimlik bitki dikimi yapıldı. Buradaki yeşil alanımızda yapılan revize çalışmalarını da çok kısa bir süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

“VATANDAŞIMIZA GERİ VERİYORUZ”

 

Çerkezköy genelinde bulunan park ve yeşil alanlardaki işletme mantığını sona erdirmek istediğini kaydeden Akay “ Kiraya verilen park ve yeşil alanlar işletme mantığı ile hareket ediyordu. Şimdi ihale süresi biten işletmeleri çıkartarak, park ve yeşil alanlarımızı yeniden yapıyoruz ve gerçek sahiplerine, yani vatandaşlarımızla, çocuklarımıza geri veriyoruz. Park ve yeşil alanlarımızı işletme mantığından çıkartıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10