1 ayda 10 kişi kayıt yaptırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı çalışan ve 1 Eylül itibariyle hizmete açılan Çerkezköy Kad

Çerkezköy 30.09.2016 19:33:00 0
1 ayda 10 kişi kayıt yaptırdı

“PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORLAR”

 

Tekirdağ   Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi, Çerkezköy Kent Konseyi binasında 1 Eylül tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamasından bu güne kadar her gün gelen gidenin olduğu ancak bu bir aylık süre içinde aile içi şiddet gören 10 kadının psikolojik destek almak için kayıt yaptırdığı belirtildi. 

 

 

“1 EYLÜL’DEN İTİBAREN HİZMET VERİYORUZ”

 

Çerkezköy Kadın Danışma merkezi Sorumlusu Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı “ Çerkezköy Kadın Danışma Merkezinde şuan İki psikolog ve iki sosyal hizmet uzmanı ile hizmet  veriyoruz. Önümüzdeki aylarda bu sayı artacak.  Kadın Dayanışma Merkezi olarak aile içi şiddet gören bireylerin katılımcı, üretken, kendine yeterli hale gelmesi ve sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetleri veriyor ve onları hayata sıkı ve mutlu şekilde bağlanmalarına yardımcı oluyoruz. 1 Eylül tarihinde hizmet vermeye başlayan Çerkezköy Kadın danışma Merkezimize her gün çok sayıda mağdur kadınlar gelip bilgi alıyor. Bir aylık süre içinde de Merkezimizden psikolojik destek almak için 10 kişi kayıt yaptırdı” diye konuştu.

 

BİR ÇOK KONUDA DESTEK VERİYORUZ

 

Büyük Şehir Belediyemiz tarafından il merkezi olmak üzere 11 ilçe’de kurulan Kadın Danışma Merkezlerinde  ilçelerde yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi amaçlandığını belirten Uzman Psikolog Beril Buket  Bağcı,  “ Özellikle aile sorunları, aile içi şiddet, eşler arası şiddet, aile içinde çocuğa yönelik şiddet ve anne  baba tutumları, ailenin psiko sosyal fonksiyonları, evlilik ve sorunları, evli çiftlerin aynı işyerinde çalışmaları, kadının kentsel yaşamı, etkili aile iletişimi, çocuk eğitimde ailenin önemi, evlilik terapisi, anneler için evde disiplini sağlama yolları, alkolizm ve aile, başarılı bir birliktelik, ergenlik, evlat edinme, doğum kontrol yöntemleri, aile planlaması, çalışan kadın ve gebelik, ailede iletişim sorunları nedenleri ve çözüm önerileri, engelli bireye sahip ailelerde baş etme mekanizmaları, cinsel istismar, kadına yönelik ölümle sonuçlanan şiddet üzerine aile araştırması, sanal sorunlar, kentleşme sürecinde ailelerin sorunları, aile içinde güç mücadelesi gibi daha buna benzer bir çok konuda hizmet veriyoruz” dedi.

 

VERİLEN HİZMETLER GİZLİLİK İÇİNDE VERİLMEKTEDİR

 

Bağcı, şöyle devam etti, “ Söylediğim bu ve buna benzer tüm hizmetler gizlilik ilkesiyle profesyonelce ve ücretsiz bir şekilde verilmektedir. Burada psikolojik destek alan her kim olursa olsun ismi burada gizli kalmaktadır. Kurumla kişi bilmektedir. Bu nedenle bu konularda kadınlarımız çekinmeden merkezimize gelmelerini ve destek almalarını bekliyoruz. Merkezin amacı da zaten kadınlarımıza şiddet konularında kendilerine destek olmak ve onların sorunlarını çözüme kavuşturmaktır. Bu gün ülkemizde aile içi olmak üzere bir çok konuda şiddet gören ve psikolojik sorunlar yaşayan kadınımız var. İlçemizde kurulan kadın danışma merkezi özellikle ilçemizde yaşayan kadınlarımızın ayağına gelen önemli bir hizmettir. Bundan mağdur olanların yararlanmasını ve sorunlarını çözümlemek istiyoruz.” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10