Çerkezköy'ü örnek alacaklar

 Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı ve aynı zamanda Uşak Belediyesi Meclis üyesi Salih Küçük, Uşak da engellilere yönelik bir bina yapılması yönünde TSD Çerkezköy Şubesi'ni

Çerkezköy 2.10.2016 19:05:00 0
Çerkezköy

İNCELEMELERDE BULUNMAK ÜZERE ÇERKEZKÖY’E GELDİLER

 

Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı ve aynı zamanda Uşak Belediyesi Meclis üyesi Salih Küçük, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ile birlikte Çerkezköy’e geldi. Uşak da engellilere yönelik yapılması planlanan bina için TSD Çerkezköy Şubesi’nde incelemelerde bulunan heyete TSD Çorlu Şube Başkanı Canan Naciye Yurdseven, TSD Sekreteri ve aynı zamanda Dünya Okçuluk şampiyonu Burcu Dağ ve Uşak Belediyesinde görevli iki mimarda hazır bulundu.

 

MİNİ BİR GÖSTERİ SUNDULAR

 

Cuma günü Çerkezköy’e gelen heyet hakkında bilgi veren TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Heyet Uşak da yapılması planlanan engellilere ait bina için Türkiye de örnek teşkil eden dernek binamızı incelemeye geldiler. Buna benzer binaları gezerek fikir alışverişi yapıyorlar. Gözlem ve inceleme de bulunduktan sonra da gösteri ekibimiz dernek binamızda prova yaparken, Türkiye Sakatlar Derneği üyelerine de mini bir gösteri sundular” dedi.

 

MİSAFİRPERVERLİK GÖSTERDİK

 

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı ve üyeleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade eden Çetinkaya, “elimizden geldiğince üyelerimizle birlikte misafirperverlik gösterdik. Cumartesi sabahı da kendilerini kahvaltı programında ağırladıktan sonra kısa bir Çerkezköy turu yaptıktan sonra derneğimize ait olan Ceviz ormanını gezdik. Heyet öğlene doğru Çerkezköy’den ayrıldı” açıklamasında bulundu.

 

ÇERKEZKÖY’Ü GÖRMEK BİZLERE YETTİ

 

Ziyaretleri hakkında bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı ve aynı zamanda Uşak Belediyesi Meclis üyesi Salih Küçük, “Belediyemiz öncülüğünde engellilere yönelik engelsiz yaşam merkezi yapmayı hedefliyoruz. Örnek olan binaları erişebilirlik yönünden incelemek ve yerinde görmek amacıyla buraya geldik. İlk olarak Çerkezköy’e geldik ve sonrasında Kastamonu’ya geçecektik ama burada ki binayı gördükten sonra mimarlarımızın kafasında bir proje oluştu ve başka bir yere gitmeden projeyi geliştirebiliriz” diye konuştu.

 

GİDERLER BAKANLIK TARAFINDAN KARŞILANIYOR

 

TSD Çerkezköy Şubesine ait binayı çok beğendiklerini sözlerine ekleyen Küçük, “bina çok iyi ve eksiklikler olmasına rağmen sunulan hizmetler çok iyi. Devletin yapması gereken asli görevi ne yazık ki STK’lar üstlenmiş durumda. Uşak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı zihinsel engellilere yönelik yaşam evi var. Bu merkez sadece bayanlara özel ve yaklaşık 160 bayan kalıyor. Tüm giderleri de bakanlık tarafından karşılanıyor” dedi.

 

TÜM ENGELLİLERE AİT BİR MERKEZ OLACAK

 

Salih Küçük konuşmasının sonunda ise, “Uşak da yapacağımız yaşam merkezi tüm engelli üyelerimize ait bir merkez olacak. Merkezimizi misafirhane şeklinde yapmayı planlıyoruz. Dışarıdan gelen engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kalıp vakit geçirebilecekleri bir merkez inşa etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

GEZİNİN ARDINDAN ÇERKEZKÖY’DEN AYRILDILAR

 

TSD Çerkezköy Şubesi’nde yapılan kahvaltının ardından Çerkezköy’ü gezen TSD üyeleri daha sonra da TSD Çerkezköy Şubesi’ne ait ceviz ormanını gezerek Çerkezköy’den ayrıldılar. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10