Ekim ayı meclisi kısa sürdü

Kapaklı Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Bir gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlanırken, 9 gündem maddesi de görÃ

Kapaklı 3.10.2016 19:11:00 0
Ekim ayı meclisi kısa sürdü

 TOPLANTI SAAT 14.20’DE BAŞLADI

 

Kapaklı Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı’nda saat 14.20’de başlayan toplantı öncesinde konuşan Başkan İrfan Mandalı, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine değinerek, “vatanımız için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz günü resmi tatil olarak yasalaştıktan sonra inşallah Türkiye Cumhuriyetinin kutlayacağı resmi bir olacak” dedi.

 

SAYGI DURUŞUNUN ARDINDAN GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

 

Başkan Mandalı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından başlayan toplantıya mazeret bildiren Bahtiyar Büyükbüce ile Bülent Erez katılmadı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündeme 2 dilekçe ve 3 önergenin oy birliğiyle eklenmesinin ardından ilk olarak 2017 Mali yılı performans programı müzakeresi yapıldı. Gündem maddesi görüşülerek karara bağlanmak üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Toplantının devamında 2017 Mali yılı gelir ve gider bütçesi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken, 2017 mali yılı gelir tarifesi maddesi de Tarife komisyonuna havale edildi. 2017 Mali yılında görev yapacak zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretinin tespiti de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

 

SATIŞ OY BİRLİĞİYLE KARARA BAĞLANDI

 

Belediye Emlak ve İstimlak müdürlüğü tarafından sunulan 28/09/2016 tarih 1219 sayılı yazıda Karaağaç mahallesi 654 ada 3 parsel de bulunan tamamı 1.200,00 metrekare arsada bulunan 42 metrekarelik belediye hissesinin hissedarlarına hissesi oranında satışının yapılması meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

 

TALEPLER KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK

 

Toplantı öncesinde meclise sunulan dilekçelerin ilki olan Atatürk Mahallesi İstiklal caddesinin içkili yerlere dahil edilmesi konusu görüşülmek üzere İmar komisyonuna havale edildi. Bir diğer dilekçede ise Cumhuriyet mahallesinde bulunan 5 kat konut alanının ticari alana çevrilmesi talebi de İmar komisyonunda görüşülecek. Kapaklı Belediye Meclis üyeleri tarafından sunulan önerge de ise Kazak Gölü piknik alanında hafta sonları nüfus yoğunluğundan dolayı insanların zorunlu ihtiyacı olan abdest almak için lavoba yetersizliği ve mescit alanının olmamasından dolayı çeşme ve namaz kılmak için mescit olmasının faydalı olacağı ifade edilirken, konu İmar komisyonunda görüşülerek karara bağlanacak.

 

KOMİSYONLARDA KARARA BAĞLANACAK

 

Bir diğer önerge de ise Ak Partili Meclis üyeleri, ‘1-15 Temmuz da milli iradeyi yıkma teşebbüsü gösteren bir kısım vatan hainlerine karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kapaklı’da milletimiz 27 gün boyunca her gün demokrasi nöbeti tutmuş vatan ve bayrak sevdası milli irade saygısı Kapaklımız da her kesimden insanları bir araya getirmiştir. Bu nöbetleri vatandaşlarımız ortak bir irade ortaya koyup bir talepte bulunmuş, eski belediye meydanının bundan böyle 15 Temmuz Demokrasi meydanı olarak adlandırılmasını taleplerinin tarafımızdan Kapaklı Belediyesine iletilmesini istemişlerdir. Atatürk büstünün olduğu alana da Atatürk meydanı olarak adlandırılması” vatandaşlar adına talepte bulundu. Bu talepte İmar komisyonuna havale edilerek burada karara bağlanacak.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Son önerge de ise Kapaklı da bulunan 14 mahallede çöp konteynırları çürük ve yetersiz olması nedeni ile vatandaşın mağduriyetinin giderilmesinin faydalı olacağı ifade edildi. Bu gündem maddesi de görüşülerek karara bağlanmak üzere İmar Komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen konular ise Cuma günü saat 11.00’da toplanacak olan ikinci oturumda görüşülerek karara bağlanacak. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10