Belediye meclisi toplandı

Çerkezköy Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısını Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda dün Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Çerkezköy 3.10.2016 19:15:00 0
Belediye meclisi toplandı

İKİ DİLEKÇE EKLENDİ

 

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından başlayan mecliste 7 maddeden oluşan belediye hisselerinin satışı ile Gazi Osman Paşa Mahallesinde 1522 ada 22 parsel üzerinde bulunan binaya Prof.Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi isminin verilmesi dilekçelerinin gündeme dahil edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri görüşülmeden önce söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Şükrü Dumanlar “ 90 sayfadan oluşan 2017 performans planı üzerinde çalışmak için bu kitapçığı okuduktan sonra bir sonraki toplantıda görüşümüzü beyan etmek istiyoruz” diye konuştu.

 

TARİFE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin ilk maddesi olan Mali Hizmetler Müdürlüğünün 26.09.2016 gün ve 1000 sayılı performans programı oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, 2017 mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücretin tespiti de tarife komisyonuna havale edildi. Gündemin üçüncü maddesi olan 2017 yılında zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretlerinin tespiti ve 2017 mali yılı gelir tarife müzekkeresi de tarife komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

10 MUHTAR KIBRIS’A GİDECEK

 

Gündemin beşinci maddesi arasında yer alan 2017 mali yılı gelir ve gider bütçesinin görüşülmesi de plan ve bütçe komisyonuna görüşülmek üzere havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Temsilcisi ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün’ün Kıbrıs’ta düzenlenecek olan eğitim semineri dilekçesi görüşüldü. Okunan dilekçede 6-10 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs’ta düzenlenecek olan muhtarlar toplantısına 10 mahalle muhtarı, 4 basın mensubu, bir doktor ve bir adet belediye personelinin gideceği ifade edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “  Belediye meclis üyesi arkadaşlardan gidecek varsa ilave edebiliriz. İsimleri yazar belirtirsiniz” diye konuştu. Okunan isimler dışında beş belediye meclisinin de Kıbrıs’a gitmesi ve ödeneklerinin Belediye tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi.

 

“ALINAN KARAR HAYIRLI OLSUN”

 

Alınan kararın herkese hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Grup Sözcüsü Şükrü Dumanlar “Yerel yönetimlerde muhtarların yeri çok önemlidir. Bende eski bir muhtar olarak bu tür seminerlere muhtarlarımızın sık sık gönderilmesinden yanayım. Belediye meclisine bu duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HABERSİZ GÖNDERİLDİ”

 

Konuyla alakalı söz alan AK Partili Belediye Meclis üyesi Remzi Garip “ 2 ay önce Çerkezköy Belediyesi olarak gazilerimizi Kıbrıs’a göndermiştik. Gazilerimiz ülkemiz için önemli kişilerdir. O gün gaziler ile birlikte geziye katılan Türk Hava Kurumu Başkanı Mustafa Zümbül ve Türk Kızılayı Şube Başkanı Ertan Aşut’un ve bir iş adamının isimleri alınan karar neticesinde bizlere telaffuz edilmedi. Zabıtlarda da görünmediğini düşünüyorum. Ben bu kararın incelenip bizlere bir sonraki mecliste rapor sunulmasını istiyorum” diye konuştu.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin yedinci maddesinde tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti müzekkeresi ise kanunda okunduğu gibi kabul edilirken, Samsun’da düzenlenen Dünya Karate şampiyonasında kata dalında Dünya Şampiyonu olan Oğuzhan Genç’in ödüllendirilmesi maddesi de plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Kızılpınar Mahallesi 567,711,801 ve 802 adalar arasında kalan alana ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin incelenerek onaylanması müzekkeresi ile Emre Kaya’nın Fevzipaşa Mahallesi 336 ada 1 parsele ilişkin dilekçesi görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

 

900 KURSİYER BAŞVURDU

 

Gündemin 11. Maddesinde yer alan 7 belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu tarafından verilen Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulunan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yeni binasına Prof.Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi isminin verilmesi dilekçesi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündem maddesi hakkında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Çerkezköy Belediyesi kreş olması için bu binayı 8 yıllığına kiraya vermişti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra operasyonlar kapsamında bu kreş FETÖ’ye bağlantısı olması nedeniyle kapatılmıştı. Bizde buraya tadilat yaparak Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü taşıdık. 16 dalda kurslarımız bu binada olacak. 900 kursiyerimiz kurslar için başvurdu” dedi.

 

İKİNCİ OTURUM 14 EKİM’DE  

 

Her meclis toplantısında münferit imar değişikliklerinin önlerine geldiğini kaydeden AK Partili Belediye Meclis üyesi Remzi Garip “ Bunlar her toplantıda böyle yapacağımıza bir nazım imar revizyon işlemi yapmayı öneriyorum. Her defasında bunu yapmaktansa bir komisyon kurulabilir” diye konuştu.

Gündemin ikinci oturumunun 14 Ekim Cuma günü saat 15.00’de yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10