O ses Türkiye'de Çerkezköy'ün gururu oldu

TV 8'in ses yarışması  "O Ses Türkiye"de önceki akşam büyük bir heyecan yaşandı. Yarışmacıların kıyasıya yarıştığı programda performansıyla göz dolduran Çerkezkö

Çerkezköy 4.10.2016 19:27:00 0
O ses Türkiye

Çerkezköy’de kazandığı ses yarışması ile tanınan Mert Can Türkeri, Acun Ilıcalı’nın O Ses Türkiye adlı televizyon programına katıldı. Sibel Can, Gökhan-Hakan Özoğuz,Murat Boz ve Hadise’nin karşısında “Bilir mi “şarkısını seslendiren Türkeri yarışmada bir üst tura çıktı.

 

İKİ KARDEŞ KATILDI

 

Müzik yeteneğini televizyon ekranlarına taşıyan Mert Can ve Umut Can Türkeri kardeşler Sibel Can, Gökhan-Hakan Özoğuz, Murat Boz ve Hadise’den oluşan O Ses Türkiye jürisinin karşısına çıktı. Programda ilk olarak sahneye gelen 16 yaşındaki Umut Can Türkeri genç yaşına rağmen söylediği “Emri Olur “şarkısını güzel söylemesine rağmen jüriyi kendisine döndürmeyi başaramadı.

 

HADİSE VE MURAT BOZ’U DÖNDÜRMEYİ BAŞARDI

 

Sözleri Tan Taşçı’ya ait “Bilir mi” şarkısı ile kameralar karşısına geçen Mert Can Türkeri ise jüri üyelerini ve dinleyenleri kendisine hayran bıraktı. Şarkısını beğenen Murat Boz ve Hadise Türkeri’ye dönerken, Türkeri de müthiş performansı ve kendisine olan güveni ile tüm Türkiye’den tam not aldı. Mert Can Türkeri’nin ilk kez altı yıl önce katıldığı “O Ses Türkiye” yarışmasının o gün ki bölümünün ekrana yansıtılmasıyla şaşkınlığını gizleyemeyen Hadise ve Murat Boz bu süre zarfında Türkeri’nin kendisini geliştirdiğini kaydettiler.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

 

Programın sunucusu Acun Ilıcalı ise iki jüri üyesine “ İlk sezonda Mert Can Türkeri programımıza katılmış fakat elenmişti. O seneki jüride Murat Boz ve Hadise vardı. Bugün ise işin ciddi tarafı ikiniz de döndünüz. Mertcan yıllar sonra sizlerle yüzleşmeye geldi” demesi programda renkli görüntüler oluşturdu. Format gereği iki sanatçıdan birini seçmesi gereken genç şarkıcı tercihini ise Murat Boz’dan kullanarak O ses Türkiye’deki yoluna devam etti.

 

“HEYECAN YOKTU”

 

O ses Türkiye yarışmasına daha öncede de katıldığını kaydeden Mert Can Türkeri “ Jüri üyelerinin sırtları dönük olduğu için aklınızdan geçen ilk düşünce acaba bana dönerler mi oluyor. Daha önce katıldığım dönemlerde illa ki bir heyecan oluyordu ama artık o duyguyu yendiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

 

BU ŞARKININ BİR MAZİSİ VAR

 

Tan Taşçı’nın ‘’Bilir mi?’’ şarkısı ile sahne almasının nedenlerini açıklayan Türkeri “ Bu şarkının bende bir mazisi var. 6 yıl önceki katılımımda da bu şarkı ile elemelerden geçmiş, yine bu şarkı ile sahne almak istemiştim. Fakat sahnede süre sıkıntısı yaratabileceği sebebiyle o yıl bu şarkı ile sahne alamamıştım. Ama bu yıl “Bilir mi? “ şarkısı ile sahne aldım ve 6 yıl önce katıldığımda da yine aynı isimler olan Murat Boz ve Hadise jürideydi. Onların beğenisini kazandığım için çok mutlu oldum” açıklamasında bulundu.

 

“HAYRANI OLDUĞUM İÇİN SEÇTİM”

 

Stil olarak kendisine yakın ve karakteri olarak hayranı olduğu Murat Boz’u seçtiğini kaydeden Türkeri “ Stilime yakın olan ve birlikte daha iyi çalışabileceğimi bildiğim için Murat Boz’u tercih ettim. Zaten sahnede Murat Boz ile aynı tarzda şarkılar okuyoruz. Bu nedenle kendime yakın buluyorum. Kendisi ile birlikte yüz yüze karşılıklı çalışmaların benim için çok verimli olacağına inanıyorum, namelerini adete zihnime kazıyarak başarılı olmak istiyorum” dedi.

 

“KARDEŞİMDEN BEKLENTİLERİM YÜKSEK”

 

Kardeşi Umut Can’ın eleme turunda elenmesine rağmen jüri üyelerinin taktirini kazandığını kaydeden Türkeri “ Kardeşim Umut Can elendi ama sağlık olsun. Önümüzdeki yıl eğer katılırsa başarılı olacağına inanıyorum çünkü sesi git gide oturuyoruz, henüz 16 yaşında ama mükemmel bir sese sahip” dedi. Yarışma sırasında özellikle sosyal medyada Çerkezköylü vatandaşların tam desteğini alan Türkeri ilerleyen günlerde ki performanslarıyla sahne alarak o ses Türkiye yarışmasını kazanmayı hedefliyor. 

 

Mert Can Türkeri’nin çalıştığı işletmenin sahibi olan Sebahattin Çolakoğlu ise Mert Can Türkeri’ye her konuda maddi, manevi destek olduğunu bu günden sonra da desteklerine devam edeceğini belirtti.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10