Muhtarlardan Kıbrıs çıkartması

Bilişim,Eğitim,Kültür ve Araştırma Derneği'nin düzenlediği seminere katılmak için Perşembe günü Çerkezköy Belediyesi sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine hareket eden 10 Mahalle

Çerkezköy 7.10.2016 19:09:00 0
Muhtarlardan Kıbrıs çıkartması

Muhtarlar “Mahalle muhtarları ve ihtiyar heyetleri seçimi hakkındaki kanun”, “4541 sayılı şehir kasaba ve köylerde mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri teşkili” konularını kapsayan seminere katılmak üzere Kıbrıs’a hareket etti.

 

SEMİNERE KATILACAKLAR

 

Çerkezköy’den önceki gün saat 10.00’da yola çıkan 10 mahalle muhtarı, üç belediye meclis üyesi, üç basın mensubu ve 8 belediye personelinden oluşan heyet, Atatürk Havalimanından kalkan uçakla Lefkoşa’da bulunan Ercan Havaalanına iniş yaptı. 24 kişilik heyet iki saatlik yolculuğun ardından Girne Merkezde bulunan Elexus Otel’e yerleşti. Kıbrıs’taki ilk günlerini dinlenerek geçiren heyet, bugün Bilişim Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen seminere katılacak.

 

TARİHİ YERLERİ GEZECEKLER

 

6-10 Ekim tarihleri arasındaki gerçekleşecek gezide heyet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan  mavi köşk, Girne kalesi, Baltık gemi müzesi, Saint Hilarion Kalesi, Beylerbeyi, ,Bellapais Manastırı, Karaoğlan şehitliği, Barış ve özgürlük müzesi, Boğaz şehitliği, barbarlık müzesi, Girne kapısı, İkon müzesi ve Namık Kemal’in esaret yıllarını geçirdiği zindanı ve müzeyi de ziyaret etme imkanı bulacak.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10