Eral : İlk taksit için son gün 30 Kasım

3736 sayılı yasa kapsamında yer alan borçların yeniden yapılandırması hakkında Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Konferans Salonunda dün Tekirdağ SGK İl Müdürlüğü'nün düzenlediği

Çerkezköy 11.10.2016 20:28:00 0
Eral : İlk taksit için son gün 30 Kasım

BİR ÇOK KONUDA BİLGİLENDİRİLDİ

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdür Yardımcısı Enes Eral, 2016 yılı sigorta pirim borçlarının yapılandırmasına değindi. Eral, “2016 sigorta pirimi Haziran ve önceki aylara ait olup 19 Ağustos 2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş borçları kapsamaktadır. Bu borçların yapılandırması da 30 Eylül 2016 tarihine kadar yapılandırılması gerekmektedir. 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yİ-ÜFE oranında güncelleme, Motorlu taşıtlar vergisi ve trafik para cezalarında büyük oranda indirim, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’sinin silinmesi,vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılması yüzde 80’ e varan indirim, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması,işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, eczanelerde cezasız ve faizsiz stok kayıtlarının düzeltilmesi,matrah ve vergi artırımında bulunan mükellefler için vergi incelemesinden muafiyet,inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması,beyan edilmemiş gelirler ve kazançların pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyanı, yapılandırılan borçların kredi kartı ile ödenmesi,6552 sayılı kanun kapsamında devam eden borçların yeniden  yapılandırılması,vadesi 31 Aralık 2011 tarihinden önce olan 50 TL altındaki borçların silinmesi gibi önemli imkanlar getirmiştir.”dedi.

 

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR

 

Yapılandırma kapsamında ödenmesi gereken borçlar hakkında da konuşan Eral “ 30 Haziran 2016 tarihinden itibaren bu tarih de dahil olmak üzere önceki dönemlere ait vergi,resim,harç ve bunlara ilişkin cezalar ile gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları,30 Haziran 2016 tarihinden önce bu tarihte dahil olmak üzere askerlik, seçim, trafik, nüfus, karayolu taşıma,otoyollar ve köprü ihlalleri geçiş idari para cezaları ile RTÜK idari para cezaları,kanunun yayımlandığı 19 Ağustos 2016 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan vergi dairelerince takip edilen vergi dışındaki diğer amme alacakları, öğrenim ve katkı kredisi alacakları gibi borçlar için vatandaşlar başvurulabilir” dedi.

 

SORULARI CEVAPLADILAR

 

Taksitlenme şekilleri hakkında da konuşan Eral “ 6 taksitle 12 ayda yapılacak ödemelerde 1.045 faizle, 9 taksitle 18 ayda yapılacak ödemelerde  1.083 faizle, 12 taksitle 24 ayda yapılacak ödemelerde 1.105 faizle,18 taksitle 36 ayda yapılacak ödemelerde de 1.150 faizle borçlarınız tahsil edilecek. Peşin ödemelerde ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 30 Kasım 2016’dır. Peşin ödemelerde yapılandırılan borçlara her hangi bir kat sayı veya faizi uygulanmayacaktır. Taksitlendirmelerde iki taksit ödemeyenler taksitlendirmeden çıkartılacaktır. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim yapılacak. Ödemeler Kredi kartı ile de ödeme imkanı var. Taksitler mutlaka sürelerinde ödenmelidir. Ödemeler ilk iki taksitin eksiksiz ve süresinde ödenmesi şarttır. Ayrıca taksitlerin bir takvim yılında en fazla iki tanesinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde kanun ihlali nedeni sayılmayacaktır. Bu durumda diğer taksitler ilgili dönemlerinde ödenebilecektir. Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarları ise en geç son taksiti izleyen ay sonuna kadar ödenecek ve ödemede geciken süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte tahsil edilecektir.”diye konuştu. Eral’ın açıklamalarının ardından SGK Tekirdağ İl Müdür Yardımcısı Enes eral ve SGK Çerkezköy Merkez Müdürü Hasan Türkan soruları cevapladılar.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10