Kutlamalar için öneriler sunuldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri kapsamında Alt Komisyon toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda 29 Ekim kutlamalarında yapılması istenilen öneriler tek tek dile getirilirken, öneriler İlçe K

Çerkezköy 11.10.2016 20:38:00 0
Kutlamalar için öneriler sunuldu

 ALT KOMİSYON TOPLANTISI YAPILDI

 

Kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayir, 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı, Çerkezköy Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ÇTSO’dan temsilciler ile Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Çerkezköy Basınının temsilcileri katıldı.

 

KARARLARI İLÇE KOMİTESİNE SUNACAĞIZ

 

Saat 10.00’da başlayan toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “ Yapılacak olan çalışmaların alt komisyonu olarak toplandık. Hem 29 Ekim hem de Çerkezköy’ün kurtuluş günü münasebetiyle hep beraber yapılacak olan kutlamalar adına çalışma planlayacağız. Amacımız sizlerin katkı ve fikrilerini alarak gençlerimizin aklında kalması adına ve bu zamana kadar keşke bunlarda yapılsaydı denilmeyecek bir 29 Ekim planlıyoruz. Aldığımız kararları İlçe komitesine arz edeceğiz ve onların alacağı kararlarla beraber hayata geçirmiş olacağız” dedi.

 

TÖREN SONUNDA KOŞU OLACAK

 

Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından ilk olarak görüş bildiren Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Kurtuluş koşusu hakkında konuşarak, “ Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz koşumuzu 29 Ekim tarihinde gerçekleştirmek istiyoruz. Düzenlediğimiz ilk iki koşuyu 28 Ekim tarihinde gerçekleştirmiştik. Önceki yıllarda 200’ün üzerinde sporcu katılmıştı ve bu sene sizlerinde desteğiyle Lise öğrencilerini de katarak geniş katılımlı bir koşu planlıyoruz. Bizim isteğimiz koşu törenlerin sonunda olsun ve koşunun ardından da ödül törenini gerçekleştirelim” dedi.

 

AYRIMCILIK YAPMADAN KATILMALIYIZ

 

Gazeteci Şaban Kardeş ise 3.Kurtuluş koşusunun kategorilere ayrılması gerektiğini ifade ederek, “Bu sene yapılacak olan kutlamaların farklı olmasını istiyorsak erkek, bayan ve veteranlar olarak kategorilere ayrılması daha çok renk katacaktır. Ayrıca spor kulüpleri de kendilerine ait formalarla katılmaları da çok güzel olacağını düşünüyorum. Ayrımcılık yapmadan Çerkezköy olarak kutlamalara katılmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 

ERDOĞAN TEKLİFLERE SICAK BAKTI

 

Kardeş’in fikirleri toplantıda bulunanlar tarafından da kabul görürken, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da tekliflere sıcak bakarak olumlu olacağı yönünde görüş bildirdi. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ise önceki yıllarda esnafların yürüyüşlerde yer aldığını belirterek, “esnafları temsilen bir kişi mi olacak yoksa birkaç meslek grubundan katılımın olması daha mı faydalı olur. Önceki yıllarda bir araç süsleniyor ve birkaç esnafın oluşturduğu ürünlerle geçitte yer alınıyordu” sözleri de toplantıya katılanlar tarafından destek gördü. Yapılacak fikir alışverişinin ardından İlçe Komitesinin alacağı kararlar doğrultusunda çalışmaların yapılacağı ifade edildi.

 

PALTFORM YAPILACAK

 

Kardeş, 29 Ekim kutlamalarında vatandaşların gösterileri rahatlıkla izleyebilmeleri adına Atatürk anıtı hizasında platform oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “ Bugüne kadar ki programlarda vatandaşlar gösterileri istedikleri gibi izleyemedi. Anıtın hizasında bir platform oluşturulduğu taktirde, gösterileri izlemeye gelen herkes rahatlıkla izleyebilecektir. Platform konusunda gerekli çalışmaları gerçekleştirebiliriz ve böyle bir durum herkes tarafından da kabul edilir” dedi.

 

ARAÇLAR ÜCRETSİZ OLURSA VATANDAŞLAR AKIN EDER

 

Kardeş konuşmasının devamında ise, kutlamalara daha çok vatandaş çekmek adına 29 Ekim gününe özel olarak minibüslerin ücretsiz olabileceği fikrini sunarak, “Kızılpınar ve Veliköy’den vatandaşlarımızı bu kutlamalara getirebilmek adına minibüslerin o güne özel olarak ücretsiz olması gerektiğini düşünüyorum. Bir günlük maliyetleri ne kadarsa bu tutar ilgili makamlarca karşılanabilir ve kutlamalar diğer yıllara göre daha kalabalık ve görkemli geçer. Hatta o gün gece geç saatlere kadar Atatürk caddesinde bulunan esnaflar da dükkanları açık tutsa ayrı bir renk katar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

MASRAFLARI NEYSE KARŞILANIR

 

Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, minibüslerin kooperatif başkanlarıyla görüşerek konu hakkında bilgi vereceğini belirterek, “Çerkezköy’de 55, Kızılpınar da 30 ve Veliköy’de 21 araç bulunuyor. Kooperatif Başkanlarıyla görüşüp fikirlerini alır sizlere iletirim” derken, Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ ise, “Araçların günlük yaktığı mazot tutarı neyse karşılamaya hazırız. Yeter ki böylesine anlamlı bir günde tüm vatandaşlarımız coşkulu bir şekilde kutlamalarda ki yerini alsın. Sabah 8’den gece 12’ye kadar araçların ücretsiz olması güzel bir fikir” cevabını verdi.

 

16 ÇOCUK GÜL YADA KARANFİL BIRAKMALI

 

Toplantıya katılan diğer kurum amirleri de sunulan fikirlerin olumlu olduğunu ifade ederek kendi kurumlarınca çalışmalara katkı sunabileceklerini ifade ettiler. Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Kardeş son olarak yaptığı konuşmada, “Kutlamalar çerçevesinde Atatürk caddesi boyunca 29 Ekim, Çerkezköy’ün kurtuluşu ve 15 Temmuz’u hatırlatacak resim sergisi de yapılabilir. Vatandaşlar baktıkları resimler de hem geçmişi hatırlarlar hem de hatıra fotoğrafı çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirmiş olurlar. Ayrıca çelenk sunumunda sembolik olarak 16 çocuk 8 erkek 8 kız olarak anıta gül ve karanfil bırakmalarının görsellik olarak çok güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

 

ÇALIŞMALAR VAKİT KAYBETMEDEN BAŞLAYACAK

 

Fikir alışverişlerinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, sunulan önerilerin çok güzel olduğunu ve aldığı notları İlçe Komitesine sunacağını ve akabinde de gerekli çalışmaların vakit kaybetmeden başlayacağını ifade etti. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10