Ordu 5,5 Milyon TL'yi sordu

Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısı ile Çerkezköy Belediyesinin 2005 yılında Atatürk viyadüğünü yapabilmek adına 15 adet minibüs hattını satarak takribi 5,5 Milyon TL para elde ettiğini, bu p

Çerkezköy 12.10.2016 13:12:00 0
Ordu 5,5 Milyon TL

BU PARA NEREDE KULLANILDI

 

2005 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından satılan 15 adet minibüs hatlarından elde edilen 5,5 Milyon TL’nin nerelerde harcandığını öğrenmek adına kendisine ait ofisinde dün saat 11.00’da basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, “ 2005 yılında Çerkezköy Belediyesi bir açıklama yaparak 15 tane minibüs hattını satıyorum ve takribi 5,5 Milyon TL parayla ada Atatürk Viyadüğünü yapacağım dedi. Kamuoyu da buna inanmış. Çerkezköy’de herkesin bildiği bir açıklama ve bu da gazete arşivlerinde vardır. Biz belediyeye müracaatta bulunarak, bu hatları 2005 yılında 25.Nolu Akarsu Birlik Minibüslerine siz vermişsiniz. Bunlardan 5,5 milyon para aldınız ve bu parayı belediyeye hangi kalemden aldınız. Bu parayı nereye kullandınız” sorularını yöneltti.

 

EVRAKLAR ZAMAN AŞIMINA UĞRAMIŞ

 

Atatürk Viyadüğünün ihale usulüyle yapıldığına dikkat çeken Ordu, “Bu parayı aldıysanız belediye kasasına nasıl aktardınız diye yazı yazdık. Minibüsler hattı konusunda bu durum Zabıtayı da muhasebeyi de ilgilendiriyor. Yazdığımız yazıya iki cevap geldi. İlk olarak zabıtadan gelen yazıda bu konu hakkında müdürlüğümüzce herhangi bir işlem yapılmadı deniliyor. Bu durumda da zabıtanın bu işlemlerden hiç haber yok demek ki. Ayrıca yazılar Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’ün imzasıyla geliyor. Bir diğer yazıda Muhasebe tarafından bir sürü madde sıralanmış ve 40.maddeye göre takriben 2004-2009 yıllarını kapsadığı ve bu nedenle devlet arşiv yönetmeliğine göre evraklar zaman aşımı süresini kapsayabileceği ve ilgili talebiniz yerine getirilememiştir bilgilerinize arz ederiz dediler” dedi.

 

GEREKİRSE ANKARA’YA YAZI YAZACAĞIZ

 

Mustafa Ordu Çerkezköy Belediyesi’nden 1930 yılına ait arşiv kayıtlarını istemediğini ifade ederek, “ Eğer bu değerli arkadaşımız bunu bilmiyorsa arşivde gazeteler var. Ne açıklama yapıldıysa oradan görüp de cevap verebilirler. İki satır yazıyla bu parayı aldık ve şuraya harcadık demesi lazım. Bana öyle bir maddelerle yazı yazıldı ki bende şaşırdım. Bu konu içinde kendimizi o kadar yetiştirdiğimiz halde sanki sokaktaki çocuğa nane şekeri verip gidin demesi lazım. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Dün yeniden yazı yazdım ve belediye meclis ve encümen kararlarını verin diyorum. Buradan sayın belediye başkanına açık net söylüyorum bu vermiş oldukları alt kademe yazıları uygun değil. Eğer bu yazıda da sonuç alamazsam bu bilgileri Ankara Bilgi Edindirme ve Değerlendirme Kurumundan yazı ile isteyeceğiz. Ama işin o kadar gitmesini istemiyoruz” diye konuştu.

 

BU AÇIKLAMALARI YAPMAYA MECBURUM

 

Ordu konuşmasının sonunda ise, “Bu hatları alanlar ya hanımının kolundaki bilezikleri yada kız kardeşinin annesinin kulağında ki küpeleri bozdurarak belediyeye yatırdılar iş yapalım diye. Bu paralar hangi kalemle alındı ve nerelere harcandı bizlerde bilelim ki basın yoluyla kamuoyuna aktaralım. Bunu aktarmazsak kamuoyuna zan altında kalacağız. Bu konu senin işin mi diyenler ve diyecek olalar da ben bağımsız aday olduğum için bu açıklamaları yapmaya mecburum” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10