Skandalın sorumlusu Sağlık Bakanlığıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, Kapaklı'daki bir Diyaliz Merkezi'nde tedaviye giden 18 hastada Hepatit C virüsü tespit edilmesi skandalını soru Ã?

Kapaklı 12.10.2016 19:58:00 0
Skandalın sorumlusu Sağlık Bakanlığıdır

“18 KİŞİDE VİRÜS ÇIKMIŞTIR”

 

Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören 103 diyaliz hastasından ikisine Haziran ayında, Ağustos ayında ise 4 hastaya daha virüs bulaştığının anlaşıldığı ancak merkezin hasta kabulüne devam ettiği ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde ise tedavileri devam eden 103 hastanın 18’inde bu virüsün görüldüğü belirlendi. Skandal olayı, “diyaliz hastalarının bu olay sonrası Hepatit-C gibi tehlikeli bir virüsü kapmış olmaları kabul edilemez ” diyerek eleştiren CHP’li Köprülü, olayda Sağlık Bakanlığı’nın ihmalini dikkat çekerek “Sağlık Bakanlığı, 2 Haziran’da Hepatit-C virüsü tespit edilen hastaların ardından bu diyaliz merkezini denetlemek bir yana hasta alımına devam edilmesine engel olmamıştır. Sonuç olarak 103 hastanın 18’inde Hepatit-C virüsü ortaya çıkmıştır” dedi.

 

“SONUÇ ALAMADIK”

 

Köprülü önergesinde, nüfusu 100 bin olan Kapaklı ilçesinde tam teşekküllü bir hastanenin olmayışının ve eski devlet hastanesinin tadilat gerekçesiyle kapalı olmasının vatandaşları mağdur ettiğini kaydederek “ “İlçenin en önemli ihtiyaçlarından birinin hastane olduğu konusunu defalarca soru önergeleriyle ve TBMM’deki konuşmalarımızla gündeme getirmemize rağmen hiçbir şekilde sonuç alamadık” dedi.

 

YANITLAMASI İSTEMİYLE ALTI SORU SORDU

 

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin “ilçede yeni bir hastaneye ihtiyaç olmadığı” şeklinde açıklamalar yapmalarını ise ayrı bir skandal olarak niteleyen Köprülü, Sağlık Bakanlığına Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bir diyaliz merkezinde;  önce Haziran 2016 tarihinde 2 hastanın Hepatit-C virüsü kaptığı tespit edilmiş, ardından Ağustos 2016 tarihinde 4 hastada daha bu virüse rastlanılmış ve Ekim ayına gelindiğinde 103 hastanın 18’inde Hepatit-C virüsüne rastlanıldığı ortaya çıkmıştır.  Diyaliz merkezinin Sağlık Bakanlığı’na yaptığı ilk bildirim sonrası yani Haziran 2016’da olayla ilgili bir soruşturma açılmış mıdır?  Diyaliz merkezi yetkililerinin Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü’ne yazı göndererek Hepatit-C virüsü bulaşan hasta sayısında artış olduğu uyarısını yaptıkları doğru mudur? Bu açıklama sonrası olayla ilgili nasıl bir önlem aldınız?   Hepatit-C virüsü bulaşan hasta sayısında artış olmasının ardından Diyaliz merkezine hasta alınmaya devam edilmiş midir? 103 hasta olduğu belirtilen Diyaliz merkezinde Ekim 2016 itibariyle 18 hastada Hepatit-C  virüsü bulaştığı tespiti doğru mudur? Bu sayıda bir artış var mıdır? Konuyla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Sorumlular tespit edilmiş midir? Daha önce Bakanlığınıza yönelttiğim 07.03.2016 tarihli yazılı soru önergemizde; 230 bini aşan nüfusları ile Çerkezköy-Kapaklı ilçelerimize acilen hastane yapılması gerektiği ve son yaşanan olayda olduğu gibi bu tür mağduriyetler ve sağlık skandallarının yaşanmaması için derhal bir önlem alınması gerektiğini belirtmemize rağmen önergemiz neden yanıtsız bırakılmıştır?“ sorularını yöneltti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10