"Çerkezköy için güç birliği yaparak birlikte çalışalım"

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay dün saat 13.30'da Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Fikret Tanyeri ve

Çerkezköy 12.10.2016 20:06:00 0
 

“STK BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

 

Ziyarette konuşan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, derneklerin önemli olduğunu belirterek, “Öncelikle güzel ve sıcak karşılamanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizim hayatımızda sivil toplum kuruluşları önemlidir. Sivil Toplum Kuruluşları birlikteliği arkadaşlığı daha da pekiştiriyor. Bu nedenle hayatımızda sivil toplum kuruluşları önemlidir. Ayni zamanda Sivil toplum kuruluşları bulundukları yerlerin kalkınmasına da destek verdikleri içinde önem kazanmaktadır” diye konuştu.

 

“HAYIR İŞLERİNDE BİRLİKTE HAREKET EDELİM”

 

Murat Akay derneğin kuruluş amacını ve hedeflerini dile getirdikten sonra, “Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği olarak her zaman söylediğim gibi biz kesinlikle bir tabela derneği değiliz. Amacımız ilçemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermektir. Bu nedenle derneğimizin yapacağı hayır işlerinde sizlerle birlikte ortak çalışma yapmayı öneriyorum. Birlikte yapacağımız çalışmalarda yapacağımız güç birlikteliği ile daha iyi çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu nedenle ilçemiz okullarında eğitim ve öğretim gören en az 200 başarılı öğrencilerimizi ayrı zamanlarda gruplar halinde İstanbul’daki Deniz Müzesine götürmeyi planlıyoruz. Bu konuda da sizlerden araç desteği vermenizi talep ediyoruz”diye konuştu.

 

“TOPLANTI YAPACAĞIZ”

 

Çerkezköy’ün gelişimine daha çok katkı sağlamak için ilçede bulunan tüm hemşeri dernekleri olmak üzere sivil odalarla da bir araya gelmek için bir toplantı yapmayı planladıklarını kaydeden Akay ”Kentimizin gelişimine derneğimiz haricinde ilçemizdeki tüm dernek ve odalarında katkı sağlamaları konusunda birlikte hareket etmeyi ve her  ay dernek başkanları ve yönetimleriyle bir araya gelmeyi planlıyoruz. Bu konuda da ilk toplantıyı önümüzdeki ay gerçekleştirmek istiyoruz. Yapacağımız bu ortak toplantılarda ilçemizde bir festival kurulmasını hedefliyoruz. Bunun ilçemizin gelişimine ve ekonomisine katkı  sağlaması acısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İlçemizde yaşayanların ortak paydasının da kentimizin daha iyi yerlere gelmesi için birlikteliğin daha üst düzeye çıkması olduğunu düşünüyor ve bunu hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“İMKANLARIMIZ NİSPATİNDE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIZ”

 

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri’de , “Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği olarak kısa zaman içinde yaptığını çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Sizleri bu çalışmalarınız nedeniyle tebrik ediyoruz ve bundan böylede yapacağınız çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.Sanayi kenti olan ilçemizin daha da gelişimine katkı sağlama yolundaki çalışmalarınıza dernek olarak elimizden gelen katkı ve desteği vermeye gayret göstereceğiz. Fakat dernek olarak biz personel taşımacılığı yapan bir dernek olmamız nedeniyle şehir dışına çıkarak taşımacılık yapamıyoruz.Ancak bu konuda D-2 belgesi olan turizmcilik yapan arkadaşlarımızdan öğrenciler için araç tahsisi konusunda yardımcı olmaya çalışırız.Tabi ki onlarında plan ve programlarına bakmamız gerekiyor. Mazot fiyatına mı yoksa ücretsiz mi giderler bilemiyorum. Bu konuyu görüşmemiz lazım. Ama yine de bu konuda elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağımızı da bilmenizi istiyoruz. Ayrıca sizlerin şehir içi öğrencilere yönelik yapacağınız etkinlikler içinde dernek olarak ücretsiz araç tahsisi yapabiliriz.”dedi. Fikret Tanyeri’nin konuşmasının ardından Murat Akay, Tanyeri ve yönetimine sağlayacakları katkı ve destek nedeniyle teşekkür etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10