"Çerkezköy'ü vatandaşlarla birlikte yönetiyoruz"

Çerkezköy Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi.

Çerkezköy 14.10.2016 20:18:00 0

KISA SÜRELİ TARTIŞMA

 

Dün saat 15.00’de gerçekleştirilen toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, “Türkiye Muharip Gazileri Çerkezköy Temsilcili üyelerinin Kıbrıs gezisi mecliste oylanırken STK temsilcilerinden bahsedilmemişti. 2 STK temsilcisi meclisin bilgisi dışında Kıbrıs’a gönderildi” diye konuştu. Garip’in iddialarına ise CHP’li Meclis üyesi Nedim Yılancı’dan cevap geldi. Yılancı “ İlçemizin iki güzide kurumunun temsilcilerinin Kıbrıs’a gönderilmesine neden bu kadar takıldığınızı anlamış değilim. Acaba sizin takıntınız bu kurumlarla mı, yoksa kurumların temsilcileri ile mi bir probleminiz var?” diye konuştu.

 

KAMERA İZLETİLDİ

 

Nedim Yılancı ve Remzi Garip arasında yaşanan sözlü tartışmaya hemen müdahale eden Başkan Akay, gazilerin Kıbrıs gezisine gönderilmesine karar verilen meclis toplantısının kamera kaydını Garip’e izlettirdi. Kamera kayıtlarında ise 22 gazi ve yakını, 3 basın mensubu, 1 hemşire, 1 belediye görevlisi ve 2 STK temsilcisi olmak üzere 29 kişinin Kıbrıs’a gönderilmesi konusunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın meclis üyelerini bilgilendirdiği görüldü.

 

“NE YAPTINIZ”

 

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen performans programı konusunda bilgilendirmede bulunan Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş “ Komisyonumuz, Çerkezköy’de yaşayanların hayat standartlarını artırmak ve sosyal belediyecilik anlayışını ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler kapsamında 2017 Yılı performans programına toplam 3 milyon 467 bin 318 TL eklenmesine karar verdi” dedi. Gümüş’ün konuşmasının ardından gündem maddesi hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip “ Hayat standartlarını artırmaktan bahsediyorsunuz ama belediyede halen doktor yok. Geldiğinizden bu yana meclis salonunu yapmadınız. Örnek belediye olacağız dediniz. Örnek olacak ne yaptınız? Çerkezköy’ü beraber yöneteceğiz dediniz. Bizi hiçbir olaya katmadınız. Ciddiye almadınız. Çerkezköy’ü kimlerle yönetiyorsunuz? Belediye araçları ile 2 farklı parselde temizlik çalışması yaptınız. Bu parsellerin kime ait olduğunu söylemeyeceğim. Ama sorarsanız sizin kime hizmet ettiğinizi söylerim. Bu tablo sizin vatandaş odaklı ayrımcılık yapmadan hizmetinizin nasıl olduğunu gösteriyor. 3 yılda yaklaşık 600 milyonluk bütçeye sahip olan Çerkezköy’de bugüne kadar örnek olacak ne yaptınız?” diyerek tepki gösterdi.

 

“EN SOMUT ÖRNEĞİ ÖZCAN SOKAKTIR”

 

Garip’in ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Uğur Erem “ Bahsedilen iki parselden birisi AK Partili eski meclis üyesi Hasan İşcan’a aittir. Bu da bizim hizmette ayrım yapmadığımızın göstergesidir” diye konuşurken, AK Partili  Remzi Garip de diğer parselin Ergun Gabralı’ya ait olduğunu ifade etti. Çevreyi rahatsız eden tüm arazilerin ekiplerce temizlendiğini kaydeden Başkan Akay “ Bu konuyla ilgili kimseden talep gelmesine gerek yok. Meclis salonunun ihalesi bitti. 1 milyon 900 bin TL bedelle ihale edildi ve iş teslimi yapıldı. Sözleşme imzalanma aşamasında ve işte 20 gün içinde başlar. Bizim örnek belediye olma konusundaki karar mercii siz değilsiniz. Biz vatandaşımızla sürekli iletişim halindeyiz. Talepleri, ihtiyaçları, sıkıntıları gibi konularda konuşup ona göre karar veriyoruz. Bunun en somut örneği Özcan Sokak’tır. Biz Çerkezköy’ü vatandaşlarla birlikte yönetiyoruz. Şeffaflık açısından da hiçbir tereddüdümüz yok” diye konuştu. Komisyonun oybirliği ile aldığı karar, mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantıda 2017 Mali Yılı Gelir Tarifesi de Tarife Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı. Toplantı 2017 Mali Yılı Tahmini Gelir-Gider Bütçesi’nin görüşülmesi ile devam ederken, 2017 Mali Yılı Tahmini Gelir Gider Bütçesi komisyon raporu doğrultusunda 121 milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.  Çerkezköy Belediyesine ait olan ve daha önce kreş olarak kullanılan 1522 ada 1 parseldeki binaya “Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi” adının verilmesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10