Beklenen desteği görmedik

Kapaklı'daki Erenler Cemevi'nin düzenlediği 'Muharrem Ayı ve Ehlibeyt' etkinlikleri kapsamında halka aşure ve lokma dağıtıldı. Düzenlenen program konuşan Erenler Cemevi Kurucu Başkanı Enver Koçer, siyasilere si

Kapaklı 16.10.2016 19:57:00 0
Beklenen desteği görmedik

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Muharrem Ayı ve Kerbala Şehitleri'ni anma etkinlikleri kapsamında Kapaklı Erenler Cemevi'nde 'Aşure ve lokma' dağıtıldı. Alevilerin yoğun olarak ilgi gösterdiği program CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Önder Çelik, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Erenler Cemevi Başkanı İrfan Duman, Kapaklı Erenler Cemevi Kurucu başkanı Enver Koçer ve Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş katıldı.

 

ALEVİLİK VE İSLAMİYET YOK EDİLMEK İSTENDİ

 

Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından Kapaklı Erenler Cemevi Başkanı İrfan Duman günün anlam ve önemine binayen yaptığı konuşmada, “Muharrem ayı içerisinde bulunduğumuz bu günlerde bundan 1377 yıl önce miladi 680’de insanlık tarihi başlangıcından beri var olan Alevilik İslamiyet yok edilmek istenerek, kerbelada büyük yara almış, peygamberimizin torunu Hz.Ali’nin ciğer paresi Hz.Hüseyin ve 72 kerbela şehidimiz bunca yıl geçmesine rağmen sevenleri tarafından hiçbir zaman unutulmamıştır. Bu haklı ve onurlu duruşuyla bizlerin gönüllerinde Ehlibeyt sevgisiyle daha fazla yer etmiştir” dedi.

 

TAM ADALETİN TECELLİ ETTİĞİ BİR ÜLKE DİLİYORUM

 

Duman konuşmasının devamında ise, “tüm insanların, kurumlarımızın yanlış düşünce ve fikirlerden vazgeçmesini, toplumumuzun haksızlığın karşısında bir ve beraber olarak hak mücadelesinde doğrunun yanında bulunmamız gerektiğini düşünüyor, tam adaletin tecelli ettiği bir ülke diliyorum. Bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyor, aşure ve kurbanlarımızın hak katında kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

KENDİ KENDİMİZE YETTİK

 

İrfan Duman’ın ardından kürsüye Erenler Cemevi Kurucu Başkanı Enver Koçer geldi. Kapaklı Erenler Cemevi kadın kolları yönetimi tarafından Koçer’e emeklerinden dolayı plaket takdim edildi. Koçer plaketten dolayı teşekkür ederek yaptığı konuşmada, “Bu yolda 20-25 yıldır hizmet veriyoruz ve mücadelemizde sonuna kadar devam edecek. Bu yıl iki kere mahkeme kazandık. Alevilere hakları verilecek diye bekliyoruz ve hala üvey evlatlığımız devam ediyor. 12 gün boyunca oruçlarımızı tutarak aşurelerimizi kaynattık. Kendi kendimize yettiğimizi düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

 

BEKLEDİĞİMİZ DESTEĞİ GÖREMEDİK

 

Devletin kendilerine el uzatmamasına rağmen mütevazi sofralarda yemeklerini paylaştıklarını sözlerine ekleyen Koçer, “Açtığımız oruçlarımızda siyasilerin de uğramasını isterdik ama olmadı. Matem ayında ciddi anlamda destek göremedik. Bu yönde de ciddi anlamda sitemlerimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı Sünni anlayışına yeterince destek veriyor. Ama biz aleviler beklediğimiz desteği hiç göremiyoruz” serzenişinde bulundu.

 

ALEVİ OLARAK YAŞAYANLAR BİLİRLER

 

Enver Koçer’in ardından kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise yaptığı konuşmada, “Aleviliğin tarih boyunca ödediği bedeller vardır. İşte o günden bu güne kadar bedel ödemeye razı olup, dünya malına rağbet etmeyip, kendi evini cem evi olarak kullanıp, alevi olarak yaşayanlar bilirler. Evveli ve ahiri olan son nebi Hz.Muhammed’i peygamber olarak kabullenip, diğer peygamberleri ve kutsal kitapları da kendi kutsal kitapları ve peygamberi kadar sevmiş ve bağlı kalmışlardır. On üçüncü asırda Anadolu’ya Hünkar Hacı Bektaş-i Veli ile birlikte gelen horosan erenlerinde, alp erenlerde ve Mevlana da bulmuştur. Ayrıca Yunus Emre’nin, Pir Sultan Abdal’ın, aşıklarımızın, şairlerimizin ve ozanlarımızın şiirlerinde ve bağlamanın telinde Alevilik yatmaktadır” dedi.

 

HAK YOLU TAKİP ETTİKLERİ İÇİNDİR

 

Mandalı konuşmasının devamında ise, “Herhangi bir düşünce ve inanç, Alevilik kadar baskı ve zulme maruz kalsaydı, şimdi yok olmuştu. Ama Alevilik gün geçtikçe büyümüştür. Çünkü eşitlik ve adaletten yana olup, hak yolu takip ettikleri içindir. Kurtuluş savaşında verilen mücadele de ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, Hünkar Hacı Bektaş-i Veli Dergahını ziyaret etmesiyle yapılan maddi ve manevi destek bilinmekte ve söylenmektedir. Tarihi gerçekleri görmezlikten gelenler ve engellemeye çalışanlar, gelişen dünyada bir gün adalet karşısında mahkum olacaklardır. Ayrımcılığı ret eden Alevilik, Kürt, Türk, Alevi, Sünni ve gayri Müslim her kim olursa olsun, yeter ki insan olsun düşüncesiyle kardeşçe yaşamaktan yana olmuştur” diye konuştu.

 

ÖZEL ZAMAN DİLİMLERİMİZDENDİR

 

Mandalı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından  kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı, Muharrem ayı gibi aylarımız ortak yaşama kültürünü, birlik ve dayanışma bilincini geliştirmeye yardımcı olan, bizi yeniden kaynaştıracak, farklılıklarımıza rağmen bir arada sımsıkı ve bağlı tutacak özel zaman dilimlerimizdendir. Birbirimize en çok kenetlenmeye ihtiyacımız olan şu günlerde geçmişimize, değerlerimize sahip çıkarak geleceğe Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, onun ilkeleri doğrultusunda hep birlikte ilerlememiz gerektiği düşüncesinde ve inancındayım” ifadelerine yer verdi.

 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ’ın tamamını kucaklamak için göreve geldiklerini ifade eden Albayrak, “ En ücra köşesinde ki vatandaşımızın bile ihtiyaçlarını gidermek, sorunlarını çözmek için bu göreve geldik. Her zaman sizlerin yanındayız ve katkı vermek adına üzerimize ne düşüyorsa da yapmaya hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle bolluk ve bereketin simgesi, şükretmenin ve paylaşmanın adı olan aşurenin de içinde yer aldığı Muharrem ayınızı tebrik ediyor, Muharrem oruçlarınızın kabul olmasını, aşure tadında birlik ve beraberlik içinde daha nicelerinde buluşmayı diliyorum” dedi.

 

ZULÜMLERE KARŞI DURMAK GÖREVİMİZ

 

Kadir Albayrak son olarak Muratlı ve Şarköy’de cem evlerinin bulunmadığını belirterek, bu iki ilçede biran önce gerekli çalışmaları yaparak cemevlerini hayata geçireceklerini ifade etti. Konuşmaların devamında kürsüye gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, matem ayında olduklarını ifade ederek, “Erenler Cemevi kurucu başkanı Enver Koçer’in konuşmalarına katılmamak mümkün değil. Bu cemevinin kuruluş aşamasında bu bölgenin bir evladı ve sizlerin hemşerisi olarak yaşanılan zorlukları çok iyi biliyorum. Konuşmayı hak eden kişiler sizlersiniz. Sessiz sedasız oruçlarınızı tuttunuz. Kimse duymadan bir şey yapmadan haklı olarak da sitemde bulunuyorsunuz. Amaç yeniden acı üretmek ve öç almak değil. Mazlumlar ezilmesin, insanlık olsun diyerek yeniden lanet ediyoruz. Dünyayı kerbelaya çeviren zulümlere karşı durmakta görevimizdir” diye konuştu.

 

CANLAR HALA İNCİTİLİYOR

 

Muharrem ayının sadece acı ayı değil, sevgi, saygı ve beraberlik adına insanlık onurunu ayakta tutma mücadelesi olduğunu belirten Milletvekili Yüceer, “hala incinsen de incitme diyen canlar hala incitiliyor. Bu zulümdür ve bitirilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLAR VAR

 

Bu önemli ayın hem bizler için hem de bir matemin bir kez daha hatırlanmasına vesile olan bir ay olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise yaptığı konuşmada, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Üzerimize oynanan oyunlar var. Bunları inşallah beraber olarak hünkarın dediği gibi bir oalrak diri ve iri olarak birliktelikle baş edeceğiz. Biz dünyada inşallah huzur içinde, ülkemizde barış içinde kardeşlik içinde hep birlikte yaşayacağız. Sünnisiyle, Alevisiyle, Çerkeziyle, Türküyle ve Kürtüyle hep birlikte kardeşçe yaşayacağız” dedi.

 

KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİREREK HAREKET EDECEĞİZ

 

Ceylan konuşmanın sonunda ise, “Bu güzel buluşmanın Muharremin sizlerin yapmış olduğu lokma ve aşurenin katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sizleri ve tutmuş oruçlarınızın kabulü için ve ikram edilecek olan lokmaların kabulü için bu birlikteliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Allah bir daha bizlere bu tür acılar yaşatmasın diyoruz. Bunun içinde biz uyanık olmalıyız. Bizler üzerine oynanan oyunlara kesinlikle taviz vermemeliyiz. Biz özellikle Tekirdağ özelinde de birliktelik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek bölücülükten uzaklaşarak hareket edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

ÇERKEZKÖY’E GEÇTİLER

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından katılımcılara lokma ve aşure ikramında bulunuldu. Protokol üyeleri dağıtılan ikramların ardından Çerkezköy Ehlibeyt Dergah’ında düzenlenen aşure programına katıldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10