Alevi- Sünni matemde buluştu

Çerkezköy Hacı Beştaş Veli Derneği 'Aşura Günü' etkinliği çerçevesinde 'İmam Hüseyin (A.S.) ve Kerbela' şehitlerini anma programı düzenlendi. Pazar günü Ehlibeyt DergahÄ?

Çerkezköy 16.10.2016 20:02:00 0
Alevi- Sünni matemde buluştu

PROGRAMA KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz Türkiye Ehlibeyt Dergahı yönetim kurulu üyesi Yazar Cafer Bendi Derya, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, ÇOSB Güvenlik Müdürü Fazıl Tan, ÇOSB Eğitim ve Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce,AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Sait Yazı, CHP Çerkezköy İlçe Eski başkanı Hasan Demir olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir çok vatandaş katıldı.

 

“BUNLARI EMELLERİNE KAVUŞTURMAYACAĞIZ”

 

Program Kerbela şehitlerini konu alan film gösterisiyle başlarken, daha sonra isi kuran okundu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Ehlibeyt Dergahı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe “ Ehlibeyt ve kerbela bizleri birleştiren olaydır. Hepimizin evinde Hasan ,Hüseyin Ali isimleri nakış nakış işlenmiştir. 1376 yıl önce Muhammed’in evlatları kerbelada hunharca katledildi. O zamandan bu yana içimizde yezitler hep çıkmıştır ve çıkacaktır. Bunları emellerine kavuşturmayacağız. Bizler ümmetin içindeki yezitleri o zaman öğrendik. En sonunda yüzlerini günümüzde de çıkardılar. Bu gün bizleri bir araya getiren sevgi ve muhabbetimizin verdiği duygulardır. Bizlerin bu duygularını kimse bozmasın” diye konuştu.

 

“ALEVİDEN TERÖRİST, TERÖRİSTEN ALEVİ OLMAZ”

 

Boztepe “ Okyanus ötesinde yaşayanlar yaz aylarında bizlere kerbalanın sıcaklığını yaşatacaklardı. Vatan,bayrak millet bizim için kutsaldır. Onlara dokundurmayız. Aleviden terörist, teröristten de Alevi olmaz. Allah bu millete zeval vermesin. Bayrağımız semadan inmesin. Allah bizlere başka yurtlara yönlendirmesin. Türkiye’de kürt, türk, alevi ve sünni kardeşliğini bozmak için senaryolar dolaşıyor. Ancak bunu hiçbir zaman başaramayacaklardır. Bu millet bir birine kenetlenmiştir. Kimse bizi ayıramayacaktır. Bu millete kerbelayı unutturamayacaklardır. Bizi kimse yıkamaz” diye konuştu.

 

“BU GÜZEL SAHNELERE HER YERDE SAHİP OLALIM”

 

Boztepe’nin ardından konuşan yazar Cafer Bendi Derya’da, “Bu güzel sahnelere yurdun her  yerinde sahip olalım.Bu gün birliktelik günüdür. Bizleri güldüren de ağlatan da Allah’tır. Hiç kimse kendiliğinden ağlamaz ve gülmez. Alevi Sünni kardeşliğinin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak için hedef alan çevreler bunu başaramayacaktır. Avrupa’da aleviler dinsizdir demeye çalışıyorlar. Alevi ve Sünnilerin ortak dini İslam’dır. Kitabı da Kuran’dır” dedi.

 

“BİRLİKTELİĞİ KİMSE BOZAMAZ”

 

Anlamlı bir günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna ” Hazreti Hüseyin peygamberimizin torunudur. Haksızlığa ve saltanata karşı haksızlığa karşı hak yerini bulsun diye karşı çıkmıştır. Yezitle savaşmıştır. Sinen Dede’nin dediği gibi aleviden terörist olmaz, teröristten de alevi olmaz.Teröristten Müslüman olmaz, Müslüman’dan da terörist olmaz. Bu birlikteliğimizi daha da pekiştirmeliyiz. Alevisi sünnisi bir arada namaz kılıyor. Ayni bayrak altında birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşıyor ve yaşayacaktır. Buna kimse engel olamayacaktır. Bizim bu birlikteliğimizi de kimse bozamayacaktır” diye konuştu.

 

BİZLERİ BİRBİRİMİZDEN AYIRMAK İÇİN OYUNLAR OYNANIYOR

 

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bu birlikteliğimizi çekemeyenler var.  Bundan ders çıkartmamızın günüdür. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar var. En önemlisi bizlerin birlikteliğini bozmak için son günlerde alevi Sünni ayrıştırması oyunları yapıyor. Biz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi ayni topraklarda ve ayni bayrak altında yaşayamaya devam edeceğiz ve bu birlikteliğimizi kardeşliğimizi de kimse bozamayacaktır” dedi.

 

BU ÜLKE ALEVİSİYLE SÜNNİSİYLE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR

 

Akay’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ 1376 yıl önce yaşanan olaylar unutulmayacaktır. Sinan Boztepe’nin konuşmalarına katılıyorum. Bu ülke alevisiyle sünnisiyle bölünmez bir bütündür. Peygamberimiz Arafat’ta alevi Sünni kardeşliğinin önemine   değinmiştir” diye konuştu.

 

“HAZRETİ HÜSEYİNİ KATLEDİLMESİNİ LANETLİYORUZ“

 

Hazreti Hüseyin’i katledenleri lanetlediklerini kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ Müslümanlar üzerine o yıllarda olduğu gibi günümüzde de oyunlar oynanmaktadır. Biz bunların oynayacağı oyunları biliyorduk. Bizi birbirimizden ayırmak istiyorlar ama bunda da başarılı olamayacaklardır. Bizim dinimiz ve kıblemizde birdir. Tüm Müslümanlar her zaman birlik ve beraberlik içinde olursak bizlere kimse karşı gelemez” dedi.

 

“BİRLİKTELİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK”

 

Programda son konuşmayı ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan gerçekleştirdi. Ceylan “ Kerbelada Hz. Hüseyin hunharca katledilmiştir. Haksızlığa karşı hak için savaşmış  ve ail olmayan bir savaş sonunda hunharca katledilmiştir.Bu günde üzerimizde oynanan oyunlar olduğunu görüyoruz.Bizler birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek  bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede bunlara geçit vermeyeceğiz.Bugün bizlerle paylaştığınız lokma ve aşureler için Allah kabul etsin.Ülkemiz için oynanan oyunlarda vatanımızı,milletimizi  kimse bölemeyecek ve bayrağımız dalgalanmaya ilelebet devam edecektir. Biz birlik ve beraberlik içinde büyük bir kardeş olduktan sonra her şeyin üstesinden gelerek yaşadığımız topraklara da varlığımızı sürdüreceğiz” dedi. Programın sonunda aşure ve lokma dağıtımına geçildi. Dede Seyyid Sinan Boztepe’nin duasının ardından katılımcılara 3 bin kişilik aşure dağıtıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN

Foto / Pınar SANCAR

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10