Sorumlu UKOME ve emniyettir

Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu yaptığı açıklamada UKOME'nin aldığı karar sonrası Karaağaç ve Kızılpınar'da öğrenci taşımacılığı yapacak J pla

Çerkezköy 18.10.2016 20:40:00 0
Sorumlu UKOME ve emniyettir

“SORUMLU UKOME’DİR”

 

Dernek binasında basın açıklaması gerçekleştiren Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu “UKOME  J plakaların 3 aylık boşlukta personel taşıyabileceği yönünde aldığı karar sonrası bu durumu J plakalar suistimal etmiştir. Bu kişiler gün içinde personel ve öğrenci taşımacılığı da yapıyorlar. İki işi birden yapan J plakalar sabah erken saatlerinde okul servisini tamamladıktan sonra personel taşımacılığı da yapıyorlar. Personel servisine yetişmek için hız yapıyorlar ve oluşabilecek önemli kazalardan da UKOME sorumludur” dedi.

 

“SERVİS BULAMIYORLAR”

 

Gündoğdu “ Sabah erken saatlerde öğrenci taşıdıktan sonra hemen akabinde personel taşımacılığı yapanlar var. Buna istinaden de Karaağaç ve Kızılpınar uzak geldiği için okuluna gitmek isteyen öğrencileri de almıyorlar Kızılpınar ve Karaağaç'ta yaşayan öğrenciler, aileleri ve aynı zamanda öğrencileri mağdur etmek istemeyen S plakalı servis araçları mağdur oluyorlar. Birkaç gün önce J plakalı araçların Karaağaç ve Kızılpınar'da öğrenci taşımacılığı yapmadığı için çocukların mağdur olmasına içi el vermeyip öğrenci taşıyan S plakalı 5 araç bağlandı. Bu gibi mağduriyetlerin sorumlusu UKOME ve Emniyet güçleridir" açıklamasında bulundu.

 

“PERSONEL TAŞIMACILIĞINA YÖNELİYORLAR”

 

Bu durumdan herkesin rahatsız olduğunu kaydeden Gündoğdu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Encümenlerini göreve davet etti. Gündoğdu “ Buraya gelip durumu yerinde inceleyip görsünler. Tekirdağ Büyükşehir Meclisinde el kaldırmadan bu konuyu gözlem yapsınlar. .Bazı J plakalı araçlar okullardan farazi öğrenci listesi alıp UKOME'de evraklarını tamamlıyorlar. Ardından öğrenci servisini gelişi güzel yapıp personel taşımacılığına yöneliyorlar" diye konuştu.

 

“UCUZA GETİRİYORLAR”

 

Personel taşımacılığını yaptırmak için şirketlerin J plakalı araçları tercih etmesindeki nedenin daha ucuz maliyetli olduğunu ifade eden Gündoğdu, " Fabrikalara personel taşıyan J plakalı araçların tercih edilmesinin sebebi daha ucuz maliyetli olmasıdır. Sabah öğrenci taşıyan araçlar işleri bittikten sonra iki iş birden yaparak personel taşıyorlar. Durum böyle olunca da şirketler iki iş birden yapıldığı için daha ucuza mal ediyor. Emniyet güçleri ise bunu görmezden geliyor. Şehir içinde J plakalı bir araç içi personel dolu bir şekilde seyredemez. Zaten güzergahı dışına çıkmış oluyor. Bence iki işi birden yapmak için alınması gereken belgenin bedeli 5 bin TL olsun ki caydırıcı olsun. Bu sorunların çözülmesi için ya tek plaka yapsınlar ya da UKOME böyle manasız kararlar alarak insanları bir birine düşürmesin, herkes kendi işini yapsın" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10