Kubilay: Eğitimler son derece önemlidir

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İli, İl Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri ile yaptığı toplantıda bu birimde çalışan personellere verilecek olan eğitimlerin son derece önemli olduğunu ifad

Çerkezköy 19.10.2016 22:26:00 0
Kubilay: Eğitimler son derece önemlidir

EĞİTİMLER SON DERECE ÖNEMLİDİR

 

Toplantıya İl Tüketici Hakem Heyetinden Raportör Mehmet Furtuna, Raportör Suzan Çelik Yakın, Mali İşlerden Sorumlu Memur Eray Han ve İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili İsmail Gökdemir katıldı. Kaymakamlık Makamında gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Metin Kubilay, “Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulan karar mercileridir. Tüketici Hakem Heyetlerinin kararları konuya taraf olanları bağlayıcıdır ve her firma bu kararları uygulamakla yükümlüdür. Bu anlamda bu birimde çalışan personelimizin eğitimi son derece önemlidir” ifadelerine yer verdi.

 

VATANDAŞLARDAN ÜCRET TALEP EDİLMEZ

 

İlçe Tüketici Hakem Heyetinin çalışmalarını yakından takip ettiğini sözlerine ekleyen Metin Kubilay, “İlçemiz Tüketici Hakem Heyeti, 2 Memur ve 3 Üye ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sadece 2015 yılında karara bağlanan dosya sayısı 15 bindir. Tüketicinin Korunması Kanunu Kapsamında, başvurular, Kaymakamlığımızda bulunan Tüketici Hakem Heyetlerine yapılabiliyor. 2 bin 320 TL’ye kadar olan uyuşmazlıklarda  İlçe Hakem Heyetlerine, 2 bin 320 TL ile  3 bin 480 TL arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetlerine ve 3 bin 480 TL üzerindeki uyuşmazlıklarda Tüketici Mahkemelerine başvurulması gerekmektedir. Tüketici Hakem Heyetlerinde, vatandaşlarımızdan da bir ücret talep edilmez” diye konuştu.

 

 Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10